Bunnström

Stor tomt med fantastiskt hus byggt 1995 i gammal stil. Lillstuga och garage.
Areal: 1,8 ha
Kommun: Jönköping
Objektstyp: Gård
Prisidé: 6 000 000 SEK
Anbudsdag: 28/10 2019
Visning:
13/10 kl 15:00-16:00
Vänligen anmäl ert deltagande.
Bunnström 1:29 är belägen 2 km sydost om Gränna, med naturen som granne och vacker utsikt över sjön Bunn. På fastigheten, eller Brännhemmet som det benämnts sedan äldre tider, finns ett synnerligen trevligt bostadshus som uppfördes 1995 i gammal stil. Huset är mycket gediget med påkostade materialval och detaljlösningar. Övriga byggnader är lillstuga från sent 1700-tal som har sin äldre karaktär väl bevarad, isolerat garage samt bod och bastu. Byggnaderna är belägna på en stor naturskön tomt med många perenna trädgårdsväxter, björnbärsbuskar, stora tallar och berghällar.
Fastigheten har gräns mot Södra Jorstorp 6:1 som i sin tur gränsar mot Södra Jorstorp 7:1. Möjlighet finns att förvärva även dessa fastigheter.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Jönköping
Klubbhusgatan 15
553 03   Jönköping
Reidar Pettersson
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-536 76 41

Bilder (30)

Foto: Jana Damrose, Husfoto och Reidar Pettersson, Areal

Fastighetsuppgifter

Småhusbyggnad

Bostadshus

Ett mycket trevligt hus i två plan, uppfört 1995. Huset erbjuder ett fantastiskt boende med genomtänkt planlösning, rymliga sällskapsrum, påkostade materialval och detaljlösningar, samt inte minst en egen vinkällare.

Den invändiga ytan i vardera plan är ca 120 m2, d.v.s. 240 m2 totalt (om man bortser från snedtak på övre plan). Därtill har vinkällaren en yta om ca 25 m2. Huset har torpargrund, stomme och fasad av trä, och tak med enkupigt lertegel. I stort sett hela huset har vackra korslimmade grangolv från Nordingrå som är lut- och såpabehandlade. Uppvärmning sker med direktel och befintliga eldstäder. Groventrén/tvättstugan, köket samt badrummen har elgolvvärme. Eget vatten (borrad brunn) och avlopp. Frånluftsvärmepump värmer varmvattnet. Avfuktningsanläggning för torpargrunden. Äldre inbrottslarm. Besiktningsprotokoll utfört av Anticimex finns att ta del av på Areals hemsida.

Nedre plan: Välkomnande hall/entré med trappa ner till en stor och exklusiv vinkällare. I vinkällaren finns en lucka till krypgrunden, hydropress samt vattenreningsanläggning. Gästtoaletten med klinkergolv (ej elgolvvärme) är belägen i anslutning till hallen.
Köket som är beläget i norra delen är rymligt och har vedspis, öppen spis samt murad spiskupa. Köksinredningen, liksom skåp i badrum och tvättstuga, är av det tyska märket Poggenpohl. Vitvaror är av märket Gaggenau och utgörs av gasspis/elspis med gjutjärnsplattor, varmluftsugn, diskmaskin, kyl/frys samt ismaskin. I anslutning till köket finns groventrén med tvättstuga, tvättmaskin, torktumlare, frysbox samt tegelgolv.
Vardagsrummet är beläget i södra delen med öppen spis och matrum i vinkel. Från vardagsrummet/matrum finns utgångar mot stenbelagd terrass.

Övre plan: Stort vardagsrum/bibliotek med öppen spis, även öppet upp i nock med synliga hanbjälkar. Sovrum med öppet upp i nock och synliga hanbjälkar, vacker gammal kakelugn och eget helkaklat badrum med badkar, dusch och wc. Klädkammare. Två sovrum varav ett med vindslucka. Extra badrum med dusch/wc i anslutning till sovrummen.

Lillstuga

Trevlig stuga som tidigare var huvudbyggnaden på fastigheten, troligen byggd på sent 1700-tal. Uppförd i 1 ½-plan. Boyta 58 m2 enligt fastighetstaxeringsuppgifter. Torpargrund. Stomme och fasad av trä. Tak med enkupigt lertegel. Vatten från egen grävd vattenbrunn. Avlopp gemensamt med bostadshuset. Uppvärmning med direktel. Befintliga eldstäder har ej sotats på många år varför deras funktion är okänd.

Nedre plan: Hall/entré. Vardagsrum med öppen spis och braskamin (installerad rökkanal). Sovrum med rörspis. Äldre kök med vedspis, kyl/frys och tvättmaskin. Mindre utrymme med wc. Duschutrymme med ingång utifrån.

Övre plan: Utgörs av ett inrett sovloft med rörspis.

Bostadsbyggnader

Garage

Isolerat garage med förrådsdel. Uppfört av trä med tak av enkupigt tegel. Byggnadsarea ca 39 m2.

Bod

Byggnad av trä med tak av enkupigt tegel. Byggnadsarea ca 27 m2. Utgörs av vedbod, gästrum samt torrtoa. Beklädd med vinrankor.

Bastu

Byggd av trä med tak av enkupigt tegel. Byggnadsarea ca 9 m2. Utgörs av bastu med el-aggregat.

Energideklaration

Finns upprättad för bostadshuset och kan tas del av på Areals hemsida.
Energiprestanda: 109 kWh/m2, år.

Driftkostnader

Driftskostnad ca 38 300 kr/år som fördelas enligt följande; försäkring 6 000 kr, el inkl. uppvärmning 25 000 kr, avlopp 1 800 kr, sotning 500 kr, samt renhållning 5 000 kr. Beloppen är uppskattade och översiktliga.

Rättsförhållande

Fastighet

Jönköping Bunnström 1:29

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 1,8 ha

Taxeringsvärde

Typkod UNSPECIFIED (Ej fastställd typ av småhusenhet), taxeringsvärde år 2018
Småhusmark 470 000 kr
Småhusbyggnad 1 955 000 kr
Summa: 2 425 000 kr

Inteckningar

I fastigheten finns 2 st penninginteckningar om totalt 7 000 kr. Inga lån skall övertas av köparen.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Reidar Pettersson
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
036-16 76 41
070-536 76 41

Fastighetsmäklare

Per Josefsson
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
036-16 76 40
070-536 76 40

Jag är intresserad av fastigheten Bunnström och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning