Eldtomta

Gård i naturskönt läge 35 min från Stockholm. Tre bostäder och stor ekonomibyggnad.
Areal: 3,7 ha
Kommun: Botkyrka
Objektstyp: Gård
Prisidé: 6 000 000 SEK
Anbudsdag: 11/11 2019
Visning:
19/10 kl 10:30
Vänligen anmäl ert deltagande på visningen.
22/10 kl 16:30
Vänligen anmäl ert deltagande på visningen.
Eldtomta gård ligger belägen på Näslandet i Grödinge, som är en halvö omgiven av Östersjön. Gården har ett naturskönt läge intill landsvägen med utsikt över Kaggfjärden i öster. Trevlig huvudbyggnad med potential samt två flyglar som omges av en lummig trädgård. Markerna som omgärdar gårdscentrum ger tillsammans med stor mångsidig ekonomibyggnad goda förutsättningar för djurhållning. Gården har ett utmärkt geografiskt läge med 35 min in till Stockholms puls.

Fastigheten, som utgör del av Eldtomta 5:1, är under fastighetsbildning och beräknas formellt kunna tillträdas tidigast under senhösten 2019.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Stockholm
Nybrogatan 34
114 39   Stockholm
Victor Vretlund
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-770 38 32

Bilder (25)

Foto: Voctor Vretlund, Areal

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnaden

Timmerbyggnad i 1½-plan fodrad med stående locklistpanel, byggnaden står på en torpargrund och har ett tak av enkupigt lertegel. Byggnaden mäter ca 16 x 9 meter på grund och har en taxerad boyta om 197 kvm och en biyta om 45 kvm. Byggnaden genomgick en omfattande renovering mellan 1969–71 och de flesta av ytskikten är från denna tid. Byggnaden har visst renoveringsbehov.

Planlösning NB:
Hall med plastmatta på golvet. Från hallen når man en gästtoalett med plastmatta på golv och våtrumsväv på väggarna. Man når även en garderob under trappen till övervåningen. Kontor med heltäckningsmatta, Sal med smalt plankgolv och kakelugn. Sal med heltäckningsmatta, från denna sal når man uteplatsen i öster samt övervåningen via en trappa. Matsal med trägolv, här finns en öppen spis med braskassett. Kök med plastmatta på golv och köksinredning i furu från sent 60-tal.

Uppvärmning med vattenburen värme genom en bergvärmepump (Nibe) från 2005. Pumpen är belägen i norra flygeln och kulvert går till mangårdsbyggnaden. Kommunalt vatten och enskilt avlopp, troligen trekammarbrunn med öppen avrinning. Några förelägganden finns ej vad gäller avloppet. Kommunalt avlopp finns framdragen till närliggande åker, men ännu inte påkopplat. Eldstäderna har inte kontrollbesiktigats, varpå eldningsförbud råder, skicket på skorstenspiporna är okänt. Bredbandsnät finns i området men är inte inkopplat till gården.

Planlösning ÖB:
Övervåningen nås via en trappa från den stora salen. Från trappen kommer man upp i en rymlig möblerbar Hall med heltäckningsmatta på golv samt en vacker öppen spis från sent 60-tal. Från hallen når man två mindre sovrum varav det ena har en täljstenskamin från Handöl, båda sovrummen har vackra äldre trägolv. Ursprungligen har här funnits en pigkammare med fönster mot söder. Båda sovrummen har förvaring i kattvindar. Badrum med plastmatta på golv och väggar av våtrumstapet, i anslutning till badrummet finns ett mindre förrum. Master bedroom med heltäckningsmatta på golv och två rymliga kattvindar som är isolerade och är försedda med radiatorer.

Norra flygeln

Timmerbyggnad i 1 1/2-plan fodrad med stående locklistpanel under ett tak av tvåkupigt lertegel. Byggnaden står på en betongplatta. Byggnaden genomgick en omfattande renovering 2004-2005 och passar utmärkt som gäststuga, för uthyrning eller för ett generationsboende. Byggnaden har treglasfönster, tvåglasfönster och ett enkelglasfönster med lösa innanfönster. Byggnaden mäter ca 9 x 6,5 meter på grund och har en taxerad boyta på 68 kvm. Eldstäderna har inte kontrollbesiktigats, varpå eldningsförbud råder, skicket på skorstenspiporna är okänt.

Planlösning NB:
Hall med golv av linoleum, mindre Sovrum, Sal med trägolv och öppen planlösning mot Kök. Köket har klinkers på golvet med golvvärme. Nedre botten inrymmer även en WC med handfat samt Pannrum som nås genom separat ingång från utsidan.

Planlösning ÖB:
Rymligt Vardagsrum med furugolv och täljstenskamin, öppet till nock. Badrum med golv av klinkers och golvvärme. Badrummet inrymmer WC, handfat och duschkabin. Våningsplanet inrymmer även en mindre Sovalkov samt en garderob.

Södra flygeln

Timmerbyggnad uppförd på torpargrund i 1 1/2-plan, fodrad med stående locklistpanel, takbeklädnad av enkupigt lertegel. Byggnaden har en taxerad boyta på 77 kvm, uppvärmning genom direktverkande el samt vedspis i kök och täljstenskamin i vardagsrum. Byggnaden har ett omfattande renoveringsbehov. Södra flygel är i dagsläget uthyrd. Med hänsyn för hyresgästen kommer byggnaden ej att visas på de öppna visningarna. Möjlighet kommer att finnas att se byggnaden för seriösa intressenter innan slutbudgivningen

Planlösning NB:
Hall med tvättmaskin, mindre Badrum med plastmatta och våtrumsväv, Kök med plastmatta på golv och vedspis. Matrum med kyl och frys, Vardagsrum med täljstenskamin.

Planlösning ÖB: Liten Hall samt två mindre Sovrum.

Avloppet för Norra och Södra flygeln är detsamma som för Mangårdsbyggnaden.

Jordkällare

Belägen mellan bostadshusen och ekonomibyggnaden. Jordkällaren har en överbyggnad av timmer med tak av tegel. Denna jordkällare är ej frostfri. Det finns även en äldre jordkällare belägen under den stora logens västra sida.

Energideklaration

Energideklaration har ej upprättats.

Ekonomibyggnader

Ladugård med loge i vinkel

Vinkelbyggd ekonomibyggnad där logdelen står på en plintgrund, väggar av träpanel och tak av plåt. Logdelen har golv av trä och till delar stampat jordgolv. Det finns ett äldre traktorgarage som ej rymmer moderna jordbruksmaskiner. Ladugårdsdelen står på en gjuten betongplatta och har murade väggar av sten, överbyggnad av trä och tak av korrugerad plåt. Den taxerade byggnadsytan uppgår till 690 kvm. Ladugårdsdelen har nyttjats som häststall och har en äldre boxinredning. Takhöjden lämpar sig för mindre hästar. Den norra delen av ladugården har högre takhöjd men i den avdelningen finns äldre foderbord kvar.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Inägomarken ligger belägen kring gårdscentrum och omfattar cirka 2,5 ha. Marken lämpar sig väl som hagmark. Inga stödrätter följer marken.

Pågående lantmäteriförrättningar

Försäljningsobjektet avser del av fastighet där lantmäteriförrättning pågår för att stycka av det försålda objektet från stamfastighet, varmed tillträde kan ske när pågående lantmäteriförrättning avslutats och vunnit laga kraft. Lantmäteriförrättning beräknas vara färdig under senhösten 2019. Säljaren svarar för alla kostnader i samband med lantmäteriförrättningen. Ärendenummer för avstyckningen hos lantmäteriet är 182 138. För mer information om lantmäteriförrättningen, kontakta mäklaren.

Vidare pågår lantmäteriförrättning som avser justering av vägdragning för samfällighet i närliggande Näs. Förrättningen påverkar troligtvis inte det försålda objektet alls. Ärendenummer hos lantmäteriet är 172 014.

Rättsförhållande

Fastighet

Botkyrka Eldtomta 5:1, del av

Ägare

Anders Gustafsson 1/1

Areal

Bedömd areal i kartprogram 3,7 ha.

Taxeringsvärde

Då försäljningen avser del av fastighet saknar försäljningsobjektet ett eget taxeringsvärde.

Inteckningar

Försäljningsobjektet överlåtes fri från penninginteckningar och fri från lån.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Victor Vretlund
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-770 38 32

Mäklarassistent

Marcus Hallenberg
Ekonomagronom
070-625 98 03

Jag är intresserad av fastigheten Eldtomta och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning