Forsta

Vackert belägen gård, 30 ha åkermark och bra pendlingsmöjligheter.
Areal: 36 ha
Kommun: Hallstahammar
Objektstyp: Gård
Prisidé: 7 000 000 SEK
Anbudsdag: 17/6 2019
Visning:
18/5 kl 13:00
Vänligen anmäl ert deltagande.
28/5 kl 17:00
Vänligen anmäl ert deltagande.
Nu ges möjlighet att köpa en egen gård med trevligt boende och tillhörande åkermark i utkanten av Kolbäck. Fastigheten har två rymliga bostadshus och ekonomibyggnader som gör den lämplig för många olika typer av verksamheter. Närheten till Kolbäck innebär bra pendlingsmöjligheter med tåg och nödvändiga samhällstjänster finns nära. Den fina naturen i södra Hallstahammars kommun är storslagen med närheten till Mälaren och Strömsholm. På Strömsholms kanal, som rinner på fastigheten, kan du slussa dig med båt både till Mälaren och norrut och paddling är fantastisk i denna del av kanalen. Vill du bo på landet men ha närhet till hela Mälardalen så boka in dig på visning hos ansvarig mäklare.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Västerås
Kopparbergsvägen 10, plan 18
722 13   Västerås
Anton Stolpe Nordin
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-693 51 18

Bilder (18)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnaden

Mangårdsbyggnaden är uppförd på 1890-talet och ligger högt med utsikt över gården. Boytan uppgår enligt taxeringen till 187 kvm. Huset har en stomme av timmer klädd med tegelfasad stående på en torpargrund. Taket är av betongtegel och i huset sitter kopplade tvåglasfönster. Uppvärmningen sker genom vattenburet system från vedpanna (Arimax 35) med en ackumulatortank, båda från 1991. Vattnet är enskilt och tas från en djupborrad brunn från 1989 som försörjer hela gården. Avloppet är också enskilt med trekammarbrunn med infiltrationsbädd som är iordninggjord runt 2003.

Nedre botten utgörs av en farstu, tvättstuga med tvättmaskin från Cylinda samt en dusch, pannrum med vedpanna och ackumulatortank samt varmvattenberedare. Till höger om farstun finns ett lantligt kök som renoverats i slutet på 1990-talet med klickgolv och moderna vitvaror. Intill köket finns en hall med entré mot framsidan där en inglasad veranda finns. I hallen går trappen till övervåningen och under den ligger en toalett med WC och handfat. Till höger om hallen finns salen med golv av fiskbensparkett och en öppen spis godkänd att elda i. Mot baksidan av huset ligger två rum i fil, rummet närmast salen är ett sovrum också det med golv av fiskbensparkett, nästa rum som man även tar sig till från köket är en kammare med dörr ut till uteplatsen på baksidan med trätrall och plasttak.

Övre botten består av hall, ett mindre sovrum som passeras för att komma till ett större sovrum med garderober och kattvind. Det finns ytterligare ett större sovrum med egen kattvind omgjord till garderob. Från hallen når man ytterligare en kattvind samt en toalett som är renoverad 2011-2012 med plastmatta, WC, kommod och dusch. På framsidan av huset finns en balkong som nås från hallen på övervåningen.

I trädgården finns äppelträd och bärbuskar och en grusad rondell framför Mangårdsbyggnaden. Bakom Mangårdsbyggnaden finns en jordkällare.

Drängstugan

Drängstugan ligger intill Mangårdsbyggnaden och är renoverad och tilläggsisolerad 1976. Enligt taxeringen uppgår boytan till 170 kvm. Huset har en stomme av timmer klädd med stående panel och en torpargrund samt tak av betongtegel. Fönstren är 3-glasfönster. Uppvärmningen sker med direktverkande el. Vatten och avlopp är gemensamt med Mangårdsbyggnaden.

Nedre botten består av en hall dit man kommer in från framsidan, till höger om hallen finns ett kök med en kakelugn som ej är besiktad. Köket har furuluckor och moderna vitvaror. Innanför köket finns en groventré med tvättstuga och varmvattenberedare samt en dusch. Tillbaka i hallen rakt fram finns en toalett med WC och kommod. Innanför hallen finns ett kontor med två garderober samt en kallskrubb där elcentralen sitter. Till vänster om hallen finns en sal med parkettgolv.

Övre botten består av en stor möblerbar hall med öppet till nock och kamin som är godkänd att elda i.Från hallen når man tre sovrum, en toalett med dusch WC och kommod. På övre botten finns även en kattvind samt en balkong mot framsidan.

Bredvid Drängstugan finns en carport för två bilar.

Energideklaration

Ingen energideklaration finns upprättad för bostadshusen och kommer ej upprättas av säljaren.

Driftskostnader

Uppvärmning: Ved ca 20-30 m3
Hushållsel: 10 000 kr
Renhållning: 2 700 kr
Vatten och avlopp: avser avlopp 1 500 kr
Försäkring: 15 000 kr
Sotning: 500 kr

Ekonomibyggnader

Ladugård

Ladugården som ligger till vänster om gårdsplanen har väggar av sten och lecasten klädda med puts samt träregelväggar och överbyggnad av trä. Taket är av plåt. Grunden är gjuten platta samt plintar. I byggnaden finns äldre vagnslider, fårhus, äldre stall, äldre ladugårdsdel som byggts om till två verkstadsfack för personbilar och cyklar samt skulle över hela byggnaden. Byggnaden mäter cirka 10 x 44 m.

Loge

Logen som ligger på gårdsplan mittemot ladugården har en stomme av trä med tak av plåt. Byggnaden är öppen och har stora förvaringsmöjligheter. Byggnadsytan på mark mäter cirka 10,5 x 44,5 m.

Vedbod

Till vänster om Mangårdsbyggnaden finns en bod med stomme av timmer och träreglar stående på grundstenar. Taket är av enkupigt lertegel. I byggnaden finns
vedbod, två förråd på gaveln med gjutet golv samt magasin på övervåningen. Ihopbyggd med vedboden finns en carport med plåttak och bredvid carporten finns ett äldre dass.

Skog och mark

Åke- och betesmark

Åkermarken ligger samlad framför gårdscentrum och uppgår till cirka 30 ha enligt taxeringen. Åkermarken är lättillgänglig och har rationella skiften.

Åkermarken är utarrenderad genom skriftligt arrende på 2 år till och med 1/3 2021. Arrendatorn har idag jordgubbsodling på en del av marken. De stängsel samt anordningar som finns runt jordgubbsodlingen och bevattningsanläggning är arrendatorns egendom.

Stödrätterna för åkermarken är arrendatorns egendom. Arrendatorn har även rätt att nyttja grönytan bakom ladugården för parkering under säsong för jordgubbsodling.

Skogsmark

Runt gårdscentrum finns cirka 2,5 ha skogsmark som skärmar av gården mot samhället. Det finns ingen skogsbruksplan framtagen och ingen uppskattning av virkesbestånd har gjorts. Denna mark är taxerad som betesmark.

Jakt

Jakten är enskild på fastigheten och övergår till köparen på tillträdesdagen.

Rättsförhållande

Fastighet

Hallstahammar Forsta 3:1

Ägare

Gun-Marie Laggberg 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 36,0 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Åkermark 1 508 000 kr
Betesmark 38 000 kr
Tomtmark 387 000 kr
Bostadsbyggnader 1 315 000 kr
Ekonomibyggnader 291 000 kr
Summa: 3 539 000 kr

Inteckningar

Antal 9 st
Totalt belopp 1 855 000 kr
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Anton Stolpe Nordin
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-693 51 18

Fastighetsmäklare

Per Wijkander
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
08-678 40 69
070-537 12 88

Jag är intresserad av fastigheten Forsta och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning