Gård i Kalvsvik

Modern bostad med låga driftskostnader. Fint beläget med närhet till sjön Åsnen.
Areal: 2 ha
Kommun: Växjö
Objektstyp: Gård
Prisidé: 4 200 000 SEK
Visning:
2/2 kl 11:00
Möjlighet att förvärva en energieffektiv bostad i mycket fint skick. En bostad med låga driftskostnader, modern planlösning och härlig takhöjd. Omgivande inägomark om 2 ha samt fiske i sjön Åsnen. Ekonomibyggnader. Gården är belägen på enskilt läge i trakterna kring Kalvsvik.

Kontakta fastighetsmäklaren för visning.

För vidare information och för att beställa försäljningsprospekt, se nedan.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Växjö
Honnörsgatan 26
352 36   Växjö
Carl Westling
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-027 85 70

Bilder (52)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Gedigen bostadsbyggnad med hög standard som kombinerar nytt och fräscht med lantlig stil. Tomt med fruktträd, vackra stenmurar, stolpar i huggen sten och flaggstång. Byggnaden har uppförts av nuvarande ägare under åren 2008-2014. Tätskikt, el och VVS har utförts genom entreprenörer. Byggnadskonstruktion med gjuten platta, trästomme, träpanel och ryggåstak med betongpannor. 3-glas fönster från Elite fönster. Ventilation med mekanisk frånluft. Byggnaden är påkostad med isolerade innerväggar och bjälklag. Väv på innerväggar. I vardagsrummet är grunden förberedd för eldstad genom tjockare platta och tilluft.

Genom huvudentrén eller groventrén kommer man in i denna 1,5-plans byggnad. Bottenvåningen har en ljus och öppen planlösning med takhöjd upp i nock. Den öppna planlösningen omfattar hall, kök med matplats, vardagsrum och tv-hörna. Ytan har vacker ekparkett från Kährs och en härlig handgjord trappa i massiv ek.
Marbodalkök med skafferi och inbyggda spotlights. Praktisk groventré med förvaring, tvättställ och tvättmaskin. Badrum med klinker utrustat med wc, handfat och badkar. Hall med klinker. Utvändigt trädäck i västerläge.

Övervåningen omfattar hall med tv-hörna, kontor och två rymliga sovrum. Samtliga rum med härlig ekparkett från Kährs. Badrum med wc, handfat och dusch samt ej färdigställt utrymme för bastu eller förvaring.

Den välisolerad bostaden värms upp genom bergvärmepump från Nibe kopplad till golvvärme i två plan.

Enskilt vatten, borrad brunn år 2008. Filter för järn och mangan. Vattenprovet för ca 2 år sedan visade tjänligt resultat. God tillgång på vatten under Säljarens ägande.

Enskilt avlopp från år 2008.

Byggnaden är kopplad till fibernätet.

Byggnaden har en taxerad boarea om 180 m² och 27 standardpoäng. Taxerat nybyggnadsår 2014.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Sedvanliga utrymme från tidigare jordbruksdrift. Betonggolv och eternittak samt plåttak på delar. Byggnaden har tillgång till el.

Vävstugan

Isolerad byggnad med träfasad och plåttak. Byggnaden har tillgång till el och en kamin. En byggnad som har används till förvaring och snickeri. Perfekt byggnad för
hobbyverksamhet. Under vävstugan finns gårdens jordkällare

Övrig

Övrigt

Sommarstugan och kycklingaboden. Två enklare byggnader i behov av renovering.

På fastigheten finns två äldre grävda brunnar.

Skog och mark

Kort om omgivningen

Att bo i Kalvsvik innebär närhet till både universitetsstaden Växjö och till en av Smålands största sjöar Åsnen. Lanthandel och skola i närområdet. Varierad och storslagen natur med fiskemöjligheter och sevärdheter som Åsnens nationalpark.

Inägomark

Säljaren garanterar att en Köparen disponerar omgivande åker och betesmark på tillträdesdagen. Omgivande mark består till största delen av åkermark som kan nyttjas för djurhållning mm. Det finns även mindre områden med härlig lövskog som har röjts fram av nuvarande ägare.

Jakt

Viltslag som älg, rådjur, vildsvin och fågel finns i området. Jakten är fri att disponera för en ny ägare. Älgjakten har tidigare år bedrivits gemensamt på ett större område om ca 850 ha. Befintligt jakttorn ingår i försäljningen.

Fiske

Fastigheten har enligt fastighetsregistret andel i samfällt fiske. Se vidare under punkten rättsförhållanden i prospektet.

Rättsförhållande

Fastighet

VÄXJÖ KALVSVIK 9:11

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 2,4 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Åkermark 40 000 kr
Betesmark 15 000 kr
Tomtmark 155 000 kr
Bostadsbyggnader 1 718 000 kr
Ekonomibyggnader 39 000 kr
Summa: 1 967 000 kr

Inteckningar

Antal 6 st
Totalt belopp 2 168 000 kr

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Carl Westling
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-027 85 70

Fastighetsmäklare

Ulf Brogren
Reg. fastighetsmäklare
072-731 41 00

Jag är intresserad av fastigheten Gård i Kalvsvik och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning