Nyholm

Nyholm är helt enkelt en riktig hästgård, med det mesta man behöver för sitt egna hästintresse eller för att bedriva någon form av hästverksamhets samt med utmärkt boende.
Areal: 4 ha
Kommun: Hjo
Objektstyp: Hästgård
Prisidé: 4 250 000 SEK
Nyholm är en utpräglad hästgård med bra läge alldeles väster om Hjo. Här finns ridhus och stall samt andra praktiska byggnader som inrymmer bl a förråd, garage, lösdriftstall och tidigare butikslokal. Här finns även en ridbana utomhus, skrittmaskin, rasthagar med trästaket samt utmärkt terräng i omgivningarna att rida i, Här finns två bostadshus – ett bostadshus i sten om ca 130 kvm boyta uppfört 1992 och ett bostadshus i trä om ca 70 kvm boyta. Nyholm är helt enkelt en riktig hästgård, med det mesta man behöver för sitt egna hästintresse eller för att bedriva någon form av hästverksamhet
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Skövde
Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder (24)

Fastighetsuppgifter

Ekonomibyggnader

Stall

Häststall till stor del uppfört 1992 som vidbyggdes den gamla ladugården vars logdel finns kvar och tjänar som foderlada, förvaringsutrymmen samt stalldel med karantänboxar. Stalldelen rymmer 8 boxar, sadelkammare samt tvättrum. Utanför stallet finns en gödselplatta. Byggnaden har plåttak och trästomme. Gjuten platta i den nyare stalldelen.

Ridhus

Nyholms ridhus är uppfrört 1992 med byggnadsmåtten 21x42 meter. Byggnaden har stålstomme, träpanel och plåttak. Underlag enligt gängse principer. Här liksom i övriga ekonomibyggnader finns nyare LED belysning.

Alldeles utanför ridhuset ligger en stor ridbana med bra underlag med måtten 30x60 meter samt en skrittmaskin.

Garage och verkstad

Byggnad med garage och verkstad samt förrådsutrymmen och ett gästrum. Vatten och avlopp är framdraget till huset. Här finns även en lösdriftsdel för hästarna med ett par uteboxar. På byggnadens ena gavel finns också en vidbyggd carport.

Bostadsbyggnader

Vita villan

Enplans bostadsbyggnad uppförd 1992 på platta på mark. Boarea uppgår till 130 kvm enligt taxeringsinformationen och bostadshuset har stomme av sten, putsad fasad och lertegel på taket. Glasen är av typen 2-glasfönster. Uppvärmningen sker via frånluftsvärmepump från när huset byggdes med en ungefärlig elkostnad om ca 2000 kr/månaden. Bostaden har genomgått renovering under 2016 och rymmer 2 hallar, toalett, kök, vardagsrum med utgång till trädäck i söder, fyra sovrum, badrum med kaklade väggar och klinkergolv samt groventré med tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Vatten till gården tas via djupborrad brunn från gemensamhetsanläggning som ligger på Råckekärr 1:4. Eget godkänt avlopp. Vita villan är en egen fastighet för sig, Hjo-Nygården 1:6.

Röda bostaden

Mindre bostad som hör till ”Ridfastigheten” (Råckekärr 1:4). Här möts man av en hall, vardagsrum med kamin (ej eldningsbar), kök med vedspis (ej eldningsbar), badrum samt två sovrum varav ett ligger på vindsplan. Bostaden värms upp med luftvärmepump. Byggnaden har trästomme på torpargrund och plåt på taket.
Eget avlopp.

Skog och mark

Betesmark

Nygården omfattar sammanlagt ca 2,7 ha betesmark på lätta genomsläppliga jordar. Alla hagarna har trästaket. Ca 1 ha är tomtmark, vägar och ridbanan.

Rättsförhållande

Fastighet

Hjo Hjo-Nygården 1:6, Råckekärr 1:4

Ägare

Monica Lagergren 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 3,7 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Ekonomibyggnader 841 000 kr
Bostadsbyggnader 925 000 kr
Summa: 1 766 000 kr

Inteckningar

Antal 3 st
Totalt belopp 1 100 000 kr

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0511-821 90
070-607 37 13

Jag är intresserad av fastigheten Nyholm och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning