Klosternoläng

Budgivning pågår!
Hästgård i naturskön omgivning mellan Varnhem och Öglunda.
Areal: 8 ha
Kommun: Skara
Objektstyp: Hästgård
Prisidé: 3 200 000 SEK
Visning:
18/5 kl 10:30
Vänligen anmäl ert deltagande till ansvarig fastighetsmäklare.
Klosternoläng är en före detta domängård med utmärkt läge i erkänt vacker miljö mellan Varnhem och Öglunda. Avståndet till Skövde och Skara är ca 1,5 mil och grundskolan ligger i Varnhem.
Lättillgängligt gårdscentrum bestående av bostadshus, ladugård med 7 boxplatser och lösdriftsstall, garage/verkstad samt två maskinhallar. För den som är intresserad av ridning finns en stor ridbana och fina ridvägar i direkt närhet till fastigheten. Klosternoläng omfattar sammanlagt 8 ha mark i en ägofigur fördelat på ca 6,8 ha åkermark samt tomtmark.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Skövde
Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder (35)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Klosternolängs bostadshus är ursprungligen uppfört 1938 i trä ståendes på källargrund med gjutna väggar. Boarean uppgår enligt taxeringsinformationen till 76 kvm. Biarean uppgår till 32 kvm. På taket ligger betongpannor och fönstren är nya av typen 3-isolerglas av plast. Husets har stående träpanel på fasaden, utbytt 2017, då även huset tilläggsisolerades. Samtidigt gjordes ny dränering med platonmatta runt grunden och delvis ny eldragning med jordfelsbrytare.
Nedre plan innehåller köksentré till mindre hall som leder till köket som renoverats för 2 år sedan. I anslutning till köket finns en matplats, ett tv-rum samt ett badrum med wc, tvättställ och dusch. Övre plan har en hall med skjutgarderober, ett sovrum samt garderober. Utrymme för att inreda ett badrum finns.
Källare under del av huset med tvättstuga, matkällare samt pannrum. Här finns en bakugn som behöver provtryckas innan den eventuellt tas i bruk.
Bostaden värms upp med en luft/vattenpump från 2004 eller via en vedpanna från 1990-talet, båda kopplade till vattenburet system med ackumulatortankar om 1000 liter och radiatorer i alla rum. Idag förses gården med vatten från en djupborrad brunn och avloppet är av äldre utförande. Inom ca 1 år så kommer gården att ges möjlighet att ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp till en ungefärlig kostnad om 125 000 kr. Kostnad för egen pumpbrunn och grävning från tomtgräns tillkommer.Fiber finns redan installerat och larm finns att överta för den som är intresserad.
Nuvarande ägare har erhållit tillstånd till en utbyggnation av bostaden i väster. Tillståndet omfattar byggnation av 35 kvm samt en altan. Ritning finns tillgänglig hos fastighetsmäklaren.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Ladugård som idag används som häststall med 7 boxplatser, lösdriftsstall med ingång från byggnadens baksida, sadelkammare och foderutrymmen. I det gamla mjölkrummet används idag som spolrum och ovanför stalldelen finns ett stort höränne med höfläkt.
I ladugården finns även förråd, en äldre torkanläggning för 20 ton spannmål samt ett vidbyggt vagnskjul med jordgolv. Ladugården har trästomme och eternit eller plåt på taket.

Övriga ekonomibyggnader

Verkstad/garage
Byggnad som inrymmer garage samt mindre verkstad/snickarbod. Här finns också gårdens pumprum. Byggnaden har gjuten platta, trästomme och eternittak.

Maskinhallar
På Klosternoläng finns två maskinhallar. Båda har grusat golv, trästomme, plåttak och plåtbeklädd fasad. En av maskinhallarna har byggnadsmåtten 11x16 meter, den andra har 12x10 meter. I båda hallarna finns ny LED-belysning.

Skog och mark

Åkermark

Klosternoläng omfattar ca 6,8 ha åkermark i direkt anslutning till gårdscentrum. Marken är lätt kuperad och självdränerande. Idag betas en del av marken medan resten ligger i vall. All mark är dock inhägnad för möjlighet till växelbete. Nuvarande ägare söker för stöd och stödrätter ingår utan ersättning vid överlåtelsen av fastigheten.

Ridbana

I direkt anslutning till stallet finns en ridbana med måtten 20x60 meter. Banan är belyst med LED-lampor.

Rättsförhållande

Fastighet

Skara Klosternoläng 1:2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 8,3 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Åkermark 511 000 kr
Tomtmark 225 000 kr
Bostadsbyggnader 687 000 kr
Ekonomibyggnader 566 000 kr
Summa: 1 989 000 kr

Inteckningar

Antal 1 st
Totalt belopp 2 700 000 kr

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0511-821 90
070-607 37 13

Senast inkomna fastigheter till försäljning