Måga

Budgivning pågår!
Småbruk med åkermark beläget strax utanför Ljusdal, i öppet härligt läge mot sjön Växnan.
Areal: 3 ha
Kommun: Ljusdal
Objektstyp: Gård
Prisidé: 1 490 000 SEK
Visning:
16/9 kl 17:00
Anmälan innan till mäklaren.
Vid Måga, ca 5 km från Ljusdals centrum, hittar du denna välskötta och vackert belägna gård i öppen lantmiljö sluttande mot sjön Växnan. Bostad med fem rum, kök och källare, rejält dubbelgarage, carport för bil och traktor, mindre snickarverkstad, åkermark mm. En gård där du på lämpligt avstånd från centrum erbjuds boende i skön miljö med möjligheter till djurhållning, hobbyverksamhet mm. Med fastigheten följer rätt till jakt i stort viltvårdsområde.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Ljusdal
Bjuråkersvägen 20 A
827 31   Ljusdal
Anders Berglund
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
070-221 76 04

Bilder (25)

Foto: Anders Berglund

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Den ursprungliga bostaden är uppförd i 1 1/2 plan år 1936 med träregelstomme på torpargrund. Därefter har bostaden utökats i två omgångar, 1973 och 1979, genom utbyggnad i ett plan med källare. Även utbyggnadens övre del är uppförd i träregelstomme och hela bostadshuset har fasad av stående träpanel och kopplade 2-glasfönster. Ytterväggar mot norr och väster tilläggsisolerades för ca 10 år sedan. Hela bostaden har plåttak och där har en tidigare plåtdetalj runt skorstenen skapat ränder av missfärgning nedanför skorstenen. Utbyggnad mot öster fick nytt plåttak för ca 15 år sedan och dränerades för ca 20 år sedan. Byggnadsarean, dvs hela bostadsbyggnadens yta på marken, är ca 138 m² varav altanen utgör ca 19 m².

Bottenvåningen rymmer hall, kök, vardagsrum, två sovrum, två badrum och en mindre del som utgjort kontorsplats. I köket finns spis, kyl och diskmaskin. En frysbox står i källaren. Det mindre frysskåpet som står i köket kommer att behållas av säljaren och ingår därmed inte i försäljningen. Båda badrummen har wc, handfat, dusch, vägg- och golvmatta. Ett av badrummen har el golvvärme. På den övre våningen finns en hall och två sovrum. I källaren, som nås såväl utifrån som inifrån, finns en tvättstuga med tvättmaskin, tvättbänk och plats för hängning av tvätt. Vidare ett rum med plats för t.ex. bordtennis, hobbyverksamhet etc, samt en matkällare för potatis, sylt, saft mm. I anslutning till entrén är en altan med inglasning av delen ovan räcket.

Kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning genom en luftvärmepump (ca 15 år) och direktverkande el samt en vedeldad köksspis. Skorstenen har nyligen sotats.

Energideklaration

Ingen energideklaration har upprättats.

Driftskostnader

Uppvärmning och hushållsel, ca 15 900 kWh, ca 26 000 kr
Renhållning 1 775 kr
Vatten (50 m³) och avlopp 4 800 kr
Försäkring 5 100 kr
Sotning 450 kr
Totalt 38 125 kr

Ovan angivna kostnader avser det senaste året med en person i hushållet.

Säljaren har ombesörjt snöröjning av tillfartsväg med egen traktor, för sig och sina grannars räkning.

Övrig

Snickarverkstad och uthus

En före detta ladugård med vagnslider där ladugårdsdelen inretts och använts som snickarverkstad. Ett praktiskt och användbart utrymme som är isolerat och har uppvärmning genom elradiator och vedkamin. Vagnslidret används som uthus och förråd. Ladugårdsdelen har murade väggar på betongplatta och innergolv av trä. Vagnslider uppfört i trä på plintar och golv av trä. Hela byggnaden har takbeklädnad av plåt. Byggnadsarea ca 6 x 12 = 72 m².

Vedbod

I anslutning till ladugården står en mindre vedbod, uppförd i trä och med yttertak av plåt.

Carport

Med praktisk närhet till bostaden finns en carport med plats för en bil. Byggnaden är uppförd i trä på gjuten kantbalk i direkt anslutning till vagnslidret och har ett yttertak av plåt. Byggnadsarea ca 12 m².

Garage

Garage med plats för två bilar uppfört -93. Träregelstomme på betongplatta, fasad och yttertak av plåt. Byggnadsarea ca 69 m².

Maskinhall

Carport med plats för två traktorer vidbyggt med bilgaraget. Stolpkonstruktion, en öppen vägg, jordgolv och yttertak av plåt. Byggnadsarea ca 31 m³.

Timmerlada

Välhållen timmerlada med yttertak av plåt belägen en bit ut på åkern. Byggnadsarea ca 39 m².

Övrigt

Strax nedanför ladugården finns ett mindre enklare förråd och vid bostaden en lekstuga.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Av fastighetens totala areal visar mätningar i Metrias kartprogram SeSverig att arealen åkermark uppgår till ca 2,5 ha och ca 0,5 ha delvis skogbevuxen betesmark betesmark. Marken har varit upplåten genom muntlig överenskommelse. Ny ägare kan disponera marken från tillträdesdagen.

Avyttring av mark

Säljaren har ingått ett avtal om försäljning av ca 475 m² mark till ägaren av den angränsande fastigheten Heden 5:20, se kartbild i prospekt. Då förrättningen väntas avslutas under 2020 har ny ägare att fullfölja det ingångna avtalet.

Jakt

Fastigheten är belägen inom Ljusdals Södra o Västra Viltvårdsområde. Jakten är enligt säljaren inte upplåten till annan och ny ägare ska anmäla sitt eventuella deltagande till viltvårdsområdets ordförande Roland Fredholm, telefon 070-601 07 64.

Fiske

Fastigheten är belägen inom Ljusdals Fiskevårdsområde. Se mer information på http://www.ljusdalsfvo.se/

Rättsförhållande

Fastighet

Ljusdal Heden 5:21

Ägare

Gunnar Wallberg 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 3,3 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Åkermark 34 000 kr
Tomtmark 95 000 kr
Bostadsbyggnader 360 000 kr
Summa: 489 000 kr

Inteckningar

Antal 1 st
Totalt belopp 25 000 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras för fysisk person som ej varit bosatt i Ljusdals kommun det senaste året. Avgiften är f.n. 3 700 kr. Mäklaren hjälper till att ansöka om förvärvstillstånd. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Berglund
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
0651-688 53
070-221 76 04

Senast inkomna fastigheter till försäljning