Nyfors handel

Välkommen till Nyfors handel med fantastiskt läge vid sjön Långvattnet.
Areal: 0,5 ha
Kommun: Smedjebacken
Objektstyp: Gård
Prisidé: 3 000 000 SEK
Anbudsdag: 31/5 2019
Visning:
19/5 kl 16:30-17:30
Vänligen anmäl ert deltagande.
23/5 kl 18:00-18:45
Vanligen anmäl ert deltagande.
I Bergslagens hjärta ligger Malingsbo-Klotens naturreservat med milsvida kuperade barrskogar i kombination med ett rikt utbud av sjöar och tjärnar. Här har nuvarande ägare genom en smakfull renovering iordningställt den gamla handelsboden i Nyfors för café, rumsuthyrning, uthyrning av ställplatser och verksamhet kopplat till naturturism. Fastighetens bebyggelse består av en stor bostadsbyggnad eller verksamhetsbyggnad för naturturism med unikt sjöläge, en vedeldad bastu och brygga ut i den vackra sjön Långvattnet samt en intilliggande garagebyggnad.

Nuvarande ägare är Nyfors Handel AB. Möjligheten finns att överta bolaget med tillhörande fastighet eller att endast köpa fastigheten och dess byggnation av nuvarande ägare. För vidare information om överlåtelsemöjligheterna se nedan i prospektet under rubriken ”Försäljningsalternativ”.

Varmt välkommen på visning av Nyfors handel och njut av Bergslagens bedårande skönhet!
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Örebro
Stubbengatan 2
703 44   Örebro
Mats Fröjdenstam
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-666 53 71

Bilder (40)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

På en liten kulle fåtalet meter från Långvattnets strandkant ligger den gamla handelsboden i Nyfors. Tack vare det unika läget intill Långvattnet kan man se ned till sjön från samtliga rum i huset. Byggnaden är uppförd 1930 på källargrund (mindre del krypgrund) med timmerstomme under tak belagt med plåt. Utvändigt är huset beklätt med äldre välvårdad locklistpanel. Fönster, äldre renoverade kopplade 2-glas. Ventilation, självdrag samt mekanisk frånluftsventilation godkänd för café och restaurang i verksamhetens kök. Avlopp till trekammarbrunn med tillhörande infiltrationsbädd, godkänd 2017. Vatten från borrad brunn genom vattenförening (ny pump 2018). Vattenprov är taget som visade att vattnet var tjänligt (2018) men med anmärkning på förhöjda halter av järn och mangan. Vattenfilter kommer att installeras under året för att komma tillrätta med de förhöjda värdena. Uppvärmning sker med hjälp av sjövärmepumpanläggning (2005) mot vattenburna radiatorer.

Nuvarande ägare har utfört stora investeringar i fastigheten sedan den köptes 2016. De har bytt VA-stammar ned till källarnivå, renoverat alla badrum, dränerat om huset, installerat ny avloppsanläggning, byggt till en toalett-bod (wc) för campinggäster, uppfört en vedeldad bastubyggnad med tillhörande trädäck, anlagt en brygga i Långvattnet, uppfört en ny lastkaj, iordningställt 6 ställplatser, byggt ett trädäck mot sjön intill huvudbyggnaden, målat om huset, renoverat alla fönster (målat och kittat), renoverat köket intill handelsboden för café- och restaurangverksamhet, iordningställt tvättstuga och duschutrymme med kabiner i källaren, installerat en varmvattenberedare (500 l) i källaren, dragit ny el i helrenoverade utrymmen, installerat nya el-centraler med dvärgbrytare och jordfelsbrytare, renoverat ytskikt med nya golv i de flesta rum samt målning och tapetsering i de flesta av rum. Branddörrar har installerats och gipsning har även genomförts för att klara brandkraven vid uthyrning.

Lokalyta enligt taxeringen om 212 kvm. Byggnadsarea på mark om ca 158 kvm samt ca 5,5 kvm för den tillbyggda toalettbyggnaden för campinggäster samt ca 5 kvm för förrådsboden intill lastbryggan. Trädäcket mot sjön har en yta om ca 29 kvm.

Från en charmig farstukvist, uppförd i trä under plåttak, välkomnas man in på nedre plan bestående av trapphus, hall och matsal med utgång till trädäcket i soligt västerläge. Intill matsalen finns en uthyrningsenhet bestående av ett rum och kök (ny spis med tillhörande filterfläkt och ny kyl) samt tillhörande duschrum (mekaniskt frånluftsventilerat med dusch, wc och handfat). Nedre plan inrymmer även den gamla handelsboden med bakomliggande kök godkänt för café- och restaurangverksamhet. Nuvarande ägare har godkänt tillstånd för restaurang med fullständiga rättigheter. Köket består av spisugn med tillhörande storköksventilation, diskmaskin, tre kylar, tre frysar, matförråd samt separat ho för städning. Från köket och handelsboden kan man även ta sig ut på den nybyggda lastkajen för ankommande och avgående gods.

Övre plan består av hall, tre sovrum iordningställda för uthyrning, ett konferensrum, ett kök (ny spis med tillhörande filterfläkt och ny kyl), två toaletter (mekaniskt frånluftsventilerade med wc och handfat) samt ett duschrum (mekaniskt frånluftsventilerat med handfat och dusch).

Golven i huset är belagda med trä eller plastmattor, väggarna är tapetserade eller skivbeklädda och innertaken består av skivmaterial. I handelsboden, verksamhetens kök, hallen på nedre plan, uthyrningsenheten på nedre plan, ett av sovrummen på övre plan och matsalen har extra slitstarka trägolv installerats.

Under huset finns en källare bestående flertalet förrådsutrymmen, pannrum (två Thermia-värmepumpar, 2005), förråd för kajaker och flytvästar samt ett utrymme iordningställt med tvättmaskin, torktumlare och två duschkabiner. I källaren finns även två elektriska luftvärmepumpar för att få en bra cirkulation av luften i utrymmet. En liten del av utrymmet under huset består av krypgrund med inspektionslucka från källaren.

Under trädäcket ned mot sjön har ägarna iordningställt ett utrymme för förvaring av kajaker. På husets nordsida, i anslutning till lastkajen, finns en förrådsbod uppförd med träregelstomme under plåttak. Nuvarande ägare har använt boden för kanot- och kajakpaddlar. På södersidan av huset har nuvarande ägare uppfört en tillbyggnad med träregelstomme under plåttak. Tillbyggnaden inhyser wc och handfat för campinggäster. En värmekabel är installerad till utrymmet för att motverka att vattnet fryser. Utanför tillbyggnaden finns även en ho och intilliggande tömningsmöjligheter för campinggästers grå- och svartvatten.

Bastubyggnaden

Byggnaden är uppförd 2017 med träregelstomme under plåttak. Bastun inrymmer 6 personer och värms upp av ett vedeldat Harvia-aggregat. Intill bastun finns ett inglasat relax-utrymme samt ett trädäck ned mot sjön. Byggnadsarea på mark om ca 13 kvm samt intilliggande trädäck om ca 15 kvm.

Garagebyggnaden

Norr om huvudbyggnaden finns en byggnad uppförd (i början på 1900-talet) med uppmurad och putsad stomme, därtill träöverbyggnad, under tak belagt med tegel. Byggnaden används i dagsläget som förråd för kanoter och som verkstad. El finns till byggnaden. Byggnadsarea på mark om ca 32 kvm.

Ställplatser

Öster om huvudbyggnaden har nuvarande ägare iordningställt sex ställplatser för husvagnar eller husbilar. Ställplatserna är uppgrusade och el finns utdraget till stolpar i anslutning till dessa.

Energideklaration

Energideklaration har utförts av säljaren inför överlåtelsen. Byggnaden har energiklass E. Kontakta mäklaren för att ta del av energideklarationen.

Driftskostnader

Uppgifterna nedan bygger på säljarens kostnader det senaste året. Säljaren har haft full värme på under hela året. I det fall köparen inte väljer att driva verksamhet kan man ha en mindre soptunna för fastigheten och slamtömning behöver endast utföras en gång per år. I det fall köparen väljer att driva verksamhet utgår en högre försäkringspremie beroende på art av verksamhet.

El: 55 300 kr, ca 35 700 kWh, hushållsel och värme
Renhållning: 3 000 kr, stor soptunna för verksamheten
Avlopp: 4 000 kr, två slamtömningar per år à 2 000 kr
Vattenavgift: 1 000 kr, avgift till vattenförening
Försäkring: 6 000 kr, avser endast fastighetsförsäkring
Vägar: 2 500 kr, gemensamhetsanläggning, vägar
Totalt: 71 800 kr per år (ca 5 983 kr per månad)

Rättsförhållande

Fastighet

Smedjebacken Malingsbo 1:50

Ägare

Nyfors Handel AB 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 0,5 ha

Taxeringsvärde

För fastighetens taxeringsvärden se prospektet nedan.

Inteckningar

Antal 1 st
Totalt belopp 1 445 000 kr
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Mats Fröjdenstam
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-666 53 71

Fastighetsmäklare

Fredrik Luhr
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
08-678 40 41
070-650 40 83

Jag är intresserad av fastigheten Nyfors handel och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning