Särslöv

Alldeles utanför Malmö med komplett hästanläggning, 10 ha mark och trevlig bostad.
Areal: 10 ha
Kommun: Staffanstorp
Objektstyp: Gård
Prisidé: 8 500 000 SEK
Visning:
18/10 2018
Kontakta fastighetsmäklaren för visning
Alldeles utanför Malmö ligger denna gård och kompletta hästanläggning. På gården med dess 10 ha finner vi en trevlig bostad, häststallar med 36 boxar, trav- och galoppbana, paddock och ett stort antal beteshagar. Fastigheten ligger mycket bra beläget med närhet till Malmö och Lund samt Jägersro. Motorvägspåfarten är bara några minuter bort.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Malmö
Stortorget 15
235 31   Vellinge
Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Bilder (39)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Trevlig bostad uppförd i 1,5 plan. Bostaden är uppförd i lersten med en fasad av mineritskivor under ett tak av plåt. Torpargrund, gjutet golv, 3-glasfönster. Boytan uppgår till 136 kvadratmeter enligt taxeringsuppgifter. På bottenplan finner vi en välkomnande hall och i anslutning till den ett generöst utrymme för klädförvaring. Vidare ett stort vardagsrum med kamin. Köket med matplats ligger centralt i huset, delvis nyare vitvaror. På bottenplan finner vi också ett stort helkaklat badrum samt ett generöst sovrum. Ovanvåningen är indelad i två separata delar. Den ena delen har ett stort sovrum med klädkammare samt ett badrum och en möblerbar hall. Den andra delen av ovanvåningen utgörs av ett sovrum med tillhörande klädkammare.


Uppvärmning genom dels ett vattenburet system via luft/vatten värmepump samt luft/luft värmepump. Centralt i huset finns en vedkamin. Kommunalt vatten och enskilt avlopp.


Trädgård med stor gräsmatta, uterum, mindre damm och hönshus med tillhörande hönsgård.


Energideklaration upprättas på begäran.

Garage/Förråd

I anslutning till bostaden finns en garagelänga uppförd i lersten, även denna klädd med mineritskivor under plåttak. Byggnaden rymmer tvättstuga, pannrum samt tre garage.

Ekonomibyggnader

Stallbyggnad 1

Byggnaden är uppförd i trästomme klädd med plåt och har tre avdelningar. Avdelning 1 innehåller 10 hästboxar och spolspilta med varmvatten. Avdelning 2 innehåller 5 hästboxar, sadelkammare, foderkammare. Avdelning 3 innehåller 6 hästboxar och sadelkammare. Vidare rymmer denna stallbyggnad ett loft ovan alla avdelningar samt ett fika/omklädningsrum innehållande wc och trinett. Samtliga boxar har vattenkoppar.

Stallbyggnad 2

Byggnaden är uppförd i trästomme klädd med plåt. Innehåller totalt 15 hästboxar, två foderkammare, omklädningsrum och sadelkammare. Loft över hela stallet. Spolspilta med kallvatten. Samtliga boxar har vattenkoppar med värmeslinga.

Maskinhus

Uppförd i trästomme klädd med plåt.

Övrigt

På fastigheten finns en ridpaddock, inhägnad longeringsvolt och gödselplatta. Vidare finns även en trav- och galoppbana om 750 m med gräsbana som innerspår.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Fastighetens areal består av totalt 9,64 ha fördelat på ca 8 ha åkermark och resterande del tomt/vatten/övrig mark. Åkermarken ligger inom klass 9 enligt den fysiska riksplaneringen. Dräneringen på åkermarken är i stort tillfredställande. Marken är i dag nyttjad som betesmark och är taxerad som bete. Nästan all mark är inhägnad och fördelad på 20 hagar och en mindre sjukhage. Fastigheten har del i dammen Musiken belägen i fastighetens nordöstra del.

Rättsförhållande

Fastighet

STAFFANSTORP SÄRSLÖV 7:8

Ägare

Angela Sederblad 1/2
Björn Sederblad 1/2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 9,6 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Betesmark 747 000 kr
Tomtmark 574 000 kr
Bostadsbyggnader 1 593 000 kr
Ekonomibyggnader 626 000 kr
Summa: 3 540 000 kr

Inteckningar

Antal 6 st
Totalt belopp 5 235 000 kr

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
040-46 67 90
072-700 16 70

Fastighetsmäklare

Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Jag är intresserad av fastigheten Särslöv och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning