Sevred

Sevred är en mindre gård med ett sällsynt naturskönt och ostört läge mellan Bredared och Fristad.
Areal: 7 ha
Kommun: Borås
Objektstyp: Avstyckad gård
Prisidé: 1 950 000 SEK
Visning:
26/6 kl 17:30
Anmälan skall ske till fastighetsmäklaren.
Sevred är en mindre gård med ett sällsynt naturskönt och ostört läge mellan Bredared och Vänga, öster om Fristad. Här har man nära till Borås, Bredareds golfbana och avståndet till sjön Ärtingen är bara 600 meter. Gårdscentrum ligger väl samlad med utsikt över de egna markerna och består av bostadshus, välbyggd ladugård, flera mindre ekonomibyggnader samt ”Darra”, som är ett äldre torp.
Då renoveringsbehovet på byggnaderna är mycket stort är Sevred en plats för dig som söker en gård med möjlighet att utforma ditt eget boende i kombination med dina egna intressen. Fastigheten är under avstyckning och kommer att vara ca 7 ha men det går att diskutera fastighetens omfattning.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Skövde
Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder (37)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Bostadshuset är ursprungligen uppfört 1925 och är byggt i trä ståendes på stengrund och källare. Sammanlagda boarean enligt taxeringsinformationen uppgår till 160 kvm, biytan till 37 kvm. På taket ligger betongtegel och fönstren är av typen 2-glas. Huset har stående träpanel på fasaden.
Planlösningen på nedre plan är enligt följande.Ingång till köksentré i tillbyggd del med separat uppgång till övre plan. Från köksentrén når man köket som har äldre utrustning samt skafferi och vedspis med bakugn. Vidare finns TV-rum, hall med ingång från huvudentrén och med uppgång till övre plan, toalett, allrum med kakelugn samt ett vardagsrum med kakelugn.
Övre plan rymmer en hall, 3 sovrum samt ett äldre badrum med wc, tvättställ och badkar. Dessutom finns garderobsutrymmen. Källare under del av huset innehållande pannrum med vedpanna, matkällare samt pumprum. Enskilt vatten ur grävd brunn. Enskilt avlopp av äldre, okänt utförande. Uppvärmningen sker via CTC-vedpanna kopplat till vattenburet värmesystem samt via en luftvärmepump placerad i vardagsrummet. Eldstäder i bostaden har ej använts på länge och är därmed ej godkända. Behöver provtryckas och sannolikt åtgärdas innan de tas i bruk. Det har inträffat en vattenskada i hallen som utretts av försäkringsbolag. Åtgärd vidtas först efter samråd med köparen.

Darra

Darra är ett eget gårdscentrum med ett äldre 1800-tals bostadshus i sämre skick, uppfört i timmer på torpargrund och med lertegel på taket. Bostaden innehåller hall, kök, vardagsrum, och sovrum. Övre plan har ett sovrum och oinrett vindsutrymme. Vidbyggt finns också en tvättstuga med wc i rivningsskick.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnader

Ladugård
Ladugård med eternittak uppförd i trä innehållande stensatt djurdel, vagnslider och förrådsutrymmen i nedre markplan. På ladugårdens baksida når man ett rymligt körbart ränne med trägolv. Här finns skulltork och höhiss samt utrymme för maskinförvaring. Vidbyggt vagnslider.

Magasin
Magasinsbyggnad för före detta spannmålslagring men som idag används som förråd och mindre verkstadsdel.

Övriga ekonomibyggnader
- Brygghus med tegeltak uppförd i trä/timmer med vedbod och förvaringsutrymmen.
- Traktorgarage.

Ekonomibyggnader Darra
Ekonomibyggnad med verkstadsdel, plats för maskinuppställning, höloft och förråd. Byggnaden bär plåttak och har trästomme. Dessutom finns ett brygghus.

Skog och mark

Inägomark

Sammanlagt omfattar Sevred efter tänkt fastighetsbildning ca 7,5 ha mark. Enligt ungefärlig uppmätning på fastighetskartan är ca 5,2 ha åkermark och 2,3 ha övrig mark bestående av tomtmark, vägar och åkerholmar. Åkermarken är självdränerande och för närvarande utarrenderad till och med 2018-12-31. Stödrätterna tillhör arrendatorn. Omfattningen av avstyckningen går att diskutera då fastighetsbildningen inte är slutförd. Då avses främst möjlighet att stycka av en mindre del av fastigheten än det som föreslagits i detta prospekt.

Rättsförhållande

Fastighet

Borås Sevred 1:2, 1:3, 1:4, del av

Ägare

Anita Venemyr 1/3
Ingemar Venemyr 1/6
Henrik Venemyr 1/2

Taxeringsvärde

För mer information se prospekt.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0511-821 90
070-607 37 13

Senast inkomna fastigheter till försäljning