Skottagården

Med bekvämt läge och närhet till attraktiva Lerdala ligger Skottagården.
Areal: 2 ha
Kommun: Skövde
Objektstyp: Hästgård
Prisidé: 4 300 000 SEK
Med bekvämt läge och närhet till attraktiva Lerdala ligger Skottagården. Gården erbjuder en bostad i mycket bra skick som renoverats och byggts om under senare år till att omfatta ett trivsamt boende med hög standard. Dessutom finns en välbyggd ladugård med bland annat häststall och i direkt anslutning till stallet ligger en paddock. Markerna ligger även de i direkt anslutning och omfattar ca 1,5 ha betesmark.

Skottagården är en mindre gård för dig som söker något som är mycket väl omhändertaget och har nära till det mesta.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Skövde
Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder (45)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Skottagårdens bostadshus är uppfört 1958, i trä ståendes på källare. Boarean uppgår till 167 kvm enligt taxeringsinformationen som fördelas på 8 rum, hallar, badrum och kök. Biarean uppgår till 69 kvm där källaren avses. På taket ligger platta betongpannor och fönstren är av typen 3-glas. Husets har putsad fasad.

Bostaden har genomgående renoverats såväl utvändigt som invändigt under senaste 10 åren och standarden är genomgående hög. Bland annat har bostaden försetts med nytt tak och fasad, ny el och dränering samt en tillbyggnad i två plan. Dessutom uppfördes ett uterum om 18 kvm 2012 tillsammans med en stor altan med härligt spabad från 2015. Nedre plan innehåller entré till hall med uppgång till övre plan. Till vänster om hallen ligger ett sovrum och rakt fram når man ett TV-rum som leder vidare till ett ljust och rymligt vardagsrum som har utgång till altanen. Till höger om hallen når man matsalen som ligger i anslutning till det tilltalande och fullutrustade köket. Från matrummet når man det inglasade uterummet som erbjuder utsikt och kvällssol. På nedre plan finns dessutom en köksentré och en toalett med wc, tvättställ och dusch. Övre plan har tre sovrum och ett stort badrum med badkar, dusch, wc och två tvättställ. Här finns också flera garderobsutrymmen och klädnedkast till källarens tvättstuga. Källaren har klinker på hela golvet förutom i pannrummet och rymmer stor groventré, tvättstuga, matkällare, förråd och pannrum.

Uppvärmningen sker med pellets då en pelletsbrännare kopplats till den gamla vedpannan. Vattenburen golvvärme i tillbyggnaden samt båda hallarna och badrummet på nedre plan, i övrigt radiatorer. Vatten fås ur egen borrad brunn med filtreringsanläggning mot kalk och järnhaltigt vatten. Äldre avlopp. Huset är även försett med frånluftsventilation och centraldammsugare. Fiber är installerat.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Vinkelbyggd ladugård i mycket bra skick. Ladugården är lagom rymlig och byggnadsformen ger ett trivsamt intryck. Hela ladugården har hårdgjorda ytor och på taket ligger plåt eller lertegel. Invändigt når man en logdel med infart från två portar och här finns gott om plats för förvaring av maskiner, foder eller liknande. På vardera sida om logen finns stallet samt garaget.

Stallet rymmer 3 boxplatser, foderutrymmen samt en sadelkammare. Här finns även ett stort inrett sällskapsrum samt förvaringsutrymme för ved. Garaget är rymligt och innehåller arbetsdel samt garagedel med plats för en bil.

Alldeles utanför stallet ligger en anlagd ridbana med underlag av stenmjöl.

Hönshus

Bakom ladugården finns ett hönshus. Byggnaden har timrad stomme och lertegeltak med nytt undertak och används idag som förråd.

Magasin

En före detta magasinsbyggnad där spannmålen förvarades på den tiden jordbruk bedrevs på Skottagården. Idag fungerar byggnaden utmärkt som festlokal eller förvaringsutrymmen eller kanske som utrymme för någon framtida verksamhet. I byggnaden finns också en garageplats för en bil. Magasinet har tegeltak och trästomme och står på stengrund.

Skog och mark

Mark

Till Skottagården hör ca 1,5 mark som nyttjas som betesmark som delvis är skogbevuxen. Mitt i marken, med utsikt från huset, ligger en anlagd damm.

Rättsförhållande

Fastighet

Skövde Lerdala 7:2

Ägare

David Larsson 1/2
Josefina Larsson 1/2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 2,5 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Betesmark 63 000 kr
Tomtmark 247 000 kr
Bostadsbyggnader 1 272 000 kr
Ekonomibyggnader 313 000 kr
Summa: 1 895 000 kr

Inteckningar

Antal 2 st
Totalt belopp 2 876 000 kr

Dokument

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0511-821 90
070-607 37 13

Jag är intresserad av fastigheten Skottagården och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning