Wrå gård

Såld
Makalösa jaktmarker medföljer...
Areal: 538 ha
Kommun: Södertälje
Objektstyp: Gård
Landskapet som omger Wrå gård anstår utan tvekan en sörmländsk herrgård. Skogbevuxna höjder i söder och väster samt en vacker dalgång med den öppna odlingsmarken i norr. Fastigheten har ett fördelaktigt geografiskt läge 3 km sydväst om Hölö eller 40 min bilvägen sydväst om Stockholm.

Egendomens välarronderade ägofigur omfattar en landareal om 538 ha, varav bland annat 353 ha skog med 44 300 m3sk och 77 ha åker- och betesmark. För den jaktintresserade räcker det med att titta på fastighetskartan, med sin omväxlande terräng och fem sjöar som helt eller delvis ryms inom ägorna, för att inse vilka makalöst trevliga jaktmarker som Wrå gård har att erbjuda.

Egendomen har en lång och anrik historia med en namnkunnig ägarlängd. Gårdscentrum är beläget i de östra delarna av fastigheten och utmärks av den karaktärsfulla mangårdsbyggnaden från 1831. Utöver den intilliggande flygeln med 2 lägenheter finns en arbetarbostad med 4 lägenheter och sex torpställen inom fastigheten. Gårdens ekonomibyggnader finns också främst i anslutning till gårdscentrum, av vilka några hyrs ut som verksamhetslokaler.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Stockholm
Nybrogatan 34
114 39   Stockholm
Jens Agensjö
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-567 40 80

Senast inkomna fastigheter till försäljning