Västerstad

Budgivning pågår!
På ett trevligt läge, strax söder om Västerstad, ligger denna gård om 3 ha med vacker infartsväg kantad av den egna marken.
Areal: 3 ha
Kommun: Hörby
Objektstyp: Gård
Prisidé: 3 300 000 SEK
Visning:
21/8 2019
För visning kontakta fastighetsmäklaren
Gården har goda förutsättningar att bli en trevlig hästgård, en bas för åkeri- eller entreprenadverksamhet eller för djurhållning. Ett gediget bostadshus kompletteras av rationella ekonomibyggnader som enkelt kommer att anpassas för en kommande verksamhet. Den tillhörande marken om totalt tre hektar omgärdar gårdcentrat och skapar en trevlig gårdsbild.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Malmö
Stortorget 15
235 31   Vellinge
Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Bilder (53)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostad

Gedigen bostad uppförd 1930 i 1,5 plan om totalt 164 kvadratmeter enligt taxering. Bostaden är fördelad på sex rum och kök. På bottenvåningen finns ett generöst kök med intilliggande matplats, två allrum, två sovrum samt helkaklat badrum med duschkabin, WC och handfat. Det finns på detta våningsplan även en separat groventré . En trappa upp finns två bra sovrum, båda med garderober på rummen samt ett WC.

Byggnaden har stomme av sten, utvändigt klätt med mexitegel, gavlarna har stående träpanel. Tak klätt med plåt. Bostaden har källare under del av huset, inrymmande bland annat pannrum och tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Uppvärmning genom vattenburet system från jordvärmepump. Vatten tas från egen grävd brunn, vilken även har borra i sig. Avlopp sker till trekammarbrunn med tillkopplad infiltrationsbädd.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnad 1 - Maskinhall

Tectumhall om 18*30 meter. Byggnaden är uppförd på stålstomme och klädd med plåt under tak av plåt. Gjutet golv.

Ekonomibyggnad 2 - Djurstall m maskinhall

Tidigare grisstall med sammanbyggd maskinhall uppförd i tegel under tak av plåt. Byggnaden är fri från stallinredning och fungerar som lösdriftsstall.

Ekonomibyggnad 3 - Verkstad/maskinhall

Äldre maskinhall uppförd i stomme av trä. Utvändigt är byggnaden klädd i plåt under tak av plåt. Byggnaden är isolerad och invändigt klädd med träpanel på väggar och plåt i tak. Gjutet golv.

Ekonomibyggnad 4 - Hall

Hall uppförd på trästomme, utvändigt klädd med plåt på väggar under tak av plåt. Gjutet golv. Avskilt rum med vask och avlopp.

Ekonomibyggnad 5 - personalrum, laboratorium

Äldre byggnad uppförd i sten under tak av eternit. Byggnaden innehåller ett personalutrymme vilket på bottenvåningen utgörs av en stor hall/ombytesrum samt ett fikarum med köksdel. På övre plan finns ett övernattningsrum med toalett (kopplad till separat tank). Byggnaden innehåller även på bottenvåningen ett laboratorium med bänkytor, samt vask. På byggnadens gavel finns ett garage.

Övrig

Planyta

På fastigheten finns en hårdgjord och dränerad yta vilken lämpar sig mycket väl för uppställningsplats men skulle även kunna fungera som paddock delvis.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Av fastighetens areal utgörs ca 2 ha av åkermark vilken idag är nyttjad som betesmark.

Rättsförhållande

Fastighet

Hörby Västerstad 26:11

Ägare

Sara Rosenius 1/2
Henrik Andersson Rosenius 1/2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 2,9 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Åkermark 220 000 kr
Tomtmark 127 000 kr
Bostadsbyggnader 807 000 kr
Ekonomibyggnader 702 000 kr
Summa: 1 856 000 kr

Inteckningar

Antal 4 st
Totalt belopp 2 700 000 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Ja
För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Fastighetsmäklare

Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
040-46 67 90
072-700 16 70

Senast inkomna fastigheter till försäljning