Wij

Gård i Torsåker med möjlighet till odling och djurhållning i mindre skala.
Areal: 8 ha
Kommun: Hofors
Objektstyp: Hästgård
Prisidé: 2 400 000 SEK
Anbudsdag: 13/11 2018
Visning:
26/10 kl 15:00-16:00
3/11 kl 13:00-14:00
I byn Wij, strax norr om Torsåker, med fantastisk utsikt över dalgången och med Söderåsen som bakgrund ligger denna fina gård. Gården erbjuder utmärkta möjligheter för djurhållning och odling i mindre skala. Arealen är nästan 9 ha varav 6 ha är åker-mark och knappt 2 ha är skogsmark. Markerna ligger väl samlade kring gårdscentrum. På gårdscentrum finns bostadsbyggnad, bryggstuga och en större ekonomibyggnad. Bostadsbyggnaden är i bra skick. Trädgården är välskött med vackra vårdträd och rabatter. För sköna utomhusbad året runt finns eluppvärmd badtunna i skyddat läge med utsikt över dalgången.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Sandviken
Högbovägen 45
811 32   Sandviken
Peter Svensson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-624 82 51

Bilder (33)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Bostadsbyggnad med 7 rum och kök i 1,5 plan. Byggnaden har stomme av delvis timmer, delvis reglad trästomme, utvändigt klädd med gulmålad träpanel. Torpargrund. Yttertak av plåt. Inglasad altan med infravärme i väster och en härlig glasveranda på framsidan.

Bottenvåningen har hall, kök, arbetsrum, vardagsrum och sal med kakelugnar och takmålningar, toalett och tvättstuga/grovkök/pannrum med duschplats. Övervåningen har stor möblerbar hall, ett större sovrum och två mindre, toalett och förråd. Köket är renoverat 2012 i ljusa färger och har bl.a. ny elspis, diskmaskin, frysskåp och kylskåp. Den ena kakelugnen är inte i eldningsbart skick och den andra är troligen eldningsbar men behöver provtryckas.

Kopplade tvåglasfönster. Eget vatten från borrad brunn. Eget avlopp med trekammarbrunn och infiltration anlagt 2006. Vattenburen uppvärmning via vedpanna med 1 m3 ackumulatortank och elpatron. Vedpannan är en Albinpanna Villa Combi 720 från 1989. Byggnaden är troligen uppförd 1885 och tillbyggd i slutet av 30-talet. Larm är installerat och kan övertas. Parabolantenn finns installerad. Byggnadsarea är ca 112 m2. Taxerad boyta är 161 m2.


Eluppvärmt spabad Venus, 1500 liter, med masserande jetstrålar och inbyggd belysning för sköna utomhusbad året runt. Badtunnan är placerad i skyddat läge intill bostadshuset med härlig utsikt över dalgången.

Uppvuxen och välskött trädgård med vacker hängask som gårdsträd, stora lönnar, äppelträd och päronträd, rabatter och häckar, grusgångar och gräsmatta.

Bryggstuga

Stugan är placerad i vinkel med bostadshuset och har timrad stomme utvändigt klädd med gulmålad träpanel. Byggnaden inrymmer bryggstugekök med bakugn och emaljerad vedspis, ett mindre rum med öppen spis samt vind. El och kallvatten är indraget men avlopp saknas. Yttertak av plåt. Enkla fönster. Perfekt att göra iordning som gäststuga.

Energideklaration

Någon energideklaration har inte upprättats av säljaren. Om så önskas får köparen låta upprätta en enkel energideklaration på säljarens bekostnad inom sex månader räknat från tillträdesdagen.

Ekonomibyggnader

Ladugårdsbyggnad

Äldre och välbevarad ladugårdsbyggnad i klassisk U-form som ger gården karaktär. Byggnaden har yttertak av plåt och är klädd med rödfärgad träpanel förutom gamla djurstallsdelen som är murad och vitkalkad. Byggnaden inrymmer jordkällare, traktorgarage, vedbod, snickarbod, förråd, gamla hönshuset, utedass för tre, rymligt bilgarage och verkstad, loge, lider och stor skulle. Bilgaraget är isolerat, har gjutet golv och trefas-el med jordfelsbrytare. Byggnadsarean är totalt ca 398 m2.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Till fastigheten hör ca 5,9 ha åkermark av bra kvalitet. Åkermarken är belägen i direkt anslutning till gården. Markerna närmast gården kan även brukas som betesmarker. För närvarande är brukandet av åkermarken upplåten till en lantbrukare i närheten utan skriftligt avtal. Åkermarken är idag höstsådd med spannmål som arrendatorn kommer att skörda 2019. Inga stödrätter för EU-stöd följer med vid överlåtelsen.

Skogsmark

Till fastigheten hör ca 1,7 ha produktiv skogsmark med ett virkesförråd om ca 400 m3sk. På skogsmarken står äldre gallringsskog med stor andel gran.

Jakt

Fastigheten har ingått i Wij Jaktklubb där säljarens familj har jagat. Endast älgjakten har bedrivits gemensamt på jaktklubbens ca 700 ha mark. Småvilt bedriver var och en enskilt på sin egen mark.

Rättsförhållande

Fastighet

Hofors Vi 5:8, del av

Ägare

Rainy Levin 1/1

Taxeringsvärde

Eftersom försäljningen avser del av fastighet finns inget eget taxeringsvärde. För mer information se prospekt.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Peter Svensson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
026-24 82 51
070-624 82 51

Jag är intresserad av fastigheten Wij och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning