Årsunda Berga

Budgivning pågår!
Hästgård eller småskaligt jordbruk. Vacker mangårdsbyggnad.
Areal: 15 ha
Kommun: Sandviken
Objektstyp: Gård
Prisidé: 1 600 000 SEK
Anbudsdag: 18/6 2019
Visning:
2/6 kl 14:00-15:00
9/6 kl 14:00-15:00
Fin Årsundagård lämplig som hästgård eller för jordbruk i mindre skala. Gården har en vacker mangårdsbyggnad i herrgårdsgult med välbevarade kakelugnar. Trädgården är lummig med välvuxna gårdsträd, fruktträd, häckar, rabatter och en skyddad uteplats i söderläge. På gårdscentrum finns en äldre ekonomibyggnad utan drift. Till gården hör 13 ha prima åkermark som ligger i direkt anslutning till gårdens byggnader. Möjlighet till jakt i viltvårdsområde.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Sandviken
Högbovägen 45
811 32   Sandviken
Peter Svensson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-624 82 51

Bilder (39)

Foto: Peter Svensson, Areal

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnad uppförd i 2 plan med 7 rum, 2 kök, badrum, hallar, kallvindar och glasverandor. Byggnaden har stensatt torpargrund delvis med källare. Stommen är timrad och utvändigt klädd med liggande och stående gulmålad träpanel med vita knutbrädor och fönsterfoder. Vackert utformat överstycke på utvändiga fönsterfoder. Kopplade tvåglasfönster på bottenvåningen medan övervåningen har enkla fönster med innerfönster. Bjälklag av trä och yttertak av plåt. Vattenburet värmesystem via jordvärmeanläggning med ny kompressor och pump från 2018. Vedpannan från 1984 finns kvar. Eget vatten från borrad brunn. Eget avlopp med avloppsbrunnar och infiltration. Delar av byggnaden är uppförd redan 1695 och har därefter byggts till vid flera tillfällen. Byggnadsarean är ca
154 m2. Taxerad boyta är 212 m2.

Bottenvåningen har två kök från tidigare generationsboende. Det äldre köket är rymligt och har fungerande vedspis och spiskåpa. Det nya köket från 2010 har matplats, kylskåp, frysskåp, diskmaskin, spis med induktionshäll, spisfläkt, separat ugn, mikrovågsugn och köksluckor i ek. Badrummet från 2008 är utrustat med WC, duschhörna med glasdörrar, inbyggt handfat, ljust kakel och klinkers med golvvärme. På bottenvåningen i övrigt finns hallar, två sovrum, finrum och vardagsrum med öppen spis.

På övervåningen finns stor sal, hörnrum och salong. Alla tre rummen har fina kakelugnar. I trapphallen finns utgång till glasveranda från vilken man har utsikt över trädgård och åkermark. Där finns också ett stort oinrett vindsförråd som öppnar möjligheter att skapa flera rum.

I källaren finns hobbyrum, tvättstuga och pannrum.

Sommarstugan

Sidobyggnad i 1,5-plan tidigare avsett för sommar-boende. Stugan har delvis timmerstomme på stensatt torpargrund. Vedspis, bakugn och pannmur. Yttertak av lertegel. Jordkällare under del av byggnaden. Underhållsbehov. Byggnadsarean är ca 97 m2.

Övrigt

En liten, timrad gäststuga för sommarboende, en timrad slogbod och en stor friliggande jordkällare finns också på tomten.

Energideklaration

Energideklaration för mangårdsbyggnaden är upprättad och finns tillgänglig vid visningen.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Äldre ladugårdsbyggnad som inrymmer vedbod, loge, lider, magasin, spannmålslager, förråd, djurstallar och stor skulle. Ingen drift bedrivs i byggnaden och all inredning är äldre. Yttertak delvis av plåt, delvis tegel. Underhållsbehov. Byggnadsarean är ca 700 m2.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Till fastigheten hör ca 13 ha åkermark av bra kvalitet. Åkermarken ligger i direkt anslutning gården. Marken är utarrenderad, se rubrik ”Övriga nyttjanderätter”.

Jakt

Fastigheten ingår i Berga viltvårdsområde som omfattar ca 1 750 ha jaktmark. Vid älgjakten jaktåret 2018/2019 var tilldelningen 3 vuxna älgar och 4 kalvar. Älgjakten bedrivs som gemensamhetsjakt medan övrig jakt får bedrivas enskilt på hela området. Jakträtten är upplåten, se rubrik ”Övriga nyttjanderätter”. Kontaktperson och jaktledare för viltvårdsområdet är Anders Karlsson, 076-246 55 06.

Rättsförhållande

Fastighet

Sandviken Berga 5:3

Ägare

Ann-Britt Vestlund 1/2
Kerstin Ekelund 1/4
Ingvar Gösta Ekelunds dbo 1/4

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 12,0 ha

Taxeringsvärde

Fastigheten är samtaxerad. För mer information se prospekt.

Inteckningar

Det finns ett datapantbrev uttaget på fastigheten med ett belopp om 38 000 kr.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Peter Svensson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
026-24 82 51
070-624 82 51

Jag är intresserad av fastigheten Årsunda Berga och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning