Bengtstorps gård

Bengtstorps gård
Areal: 3 ha
Kommun: Tidaholm
Objektstyp: Gård
Prisidé: 3 500 000 SEK
Anbudsdag: 29/6 2022
Avstyckad gård med trevligt boende i naturskön omgivning och enskilt läge, men med närhet till Tidaholm.

Bengtstorps gård ligger vackert belägen, endast ca 6 km söder om Tidaholm. Gårdscentrum med enskilt läge som omges av öppna marker och Yan som rinner förbi. Bostaden är en modern enplansvilla som byggdes ny år 2015 och har försetts med ny värmeanläggning samt genomgått en invändig upprustning inför försäljningen. Ekonomibyggnader med möjligheter för självverksamhet. Jordbruksmarken omfattar ca 1,5 ha åker och finns i direkt anslutning till gården. Därtill kommer en vacker lövridå och tillhörande mark utmed ån Yan. Jakt- och fiskerätt följer fastigheten vid tillträdesdagen.

John Enander

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare

Bengtstorps gård

John Enander

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-891 27 91

Bilder

Visa alla 32 bilder
Visa alla 32 bilder

Foto: Jan-Erik Lindkvist Photography AB

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshus

Bostaden är en modern villa i 1 plan som byggdes ny år 2015. Boarean uppgår enligt taxeringsinformationen till 140 kvm, fördelat på fyra sovrum, två badrum, kök, allrum, möblerbar hall, tvättstuga samt förvaringsutrymmen. Badrummen är helkaklade och trevligt inredda. Köket är ett IKEA-kök med mörktonade köksluckor och fullutrustad med moderna vitvaror. Induktionshällen och samtliga innerdörrar är helt nya samt att alla ytskikt är spacklade och nymålade inför försäljningen. Kök, matplats och ett större allrum är byggt i öppen planlösning med utgång till en härlig terass i sydvästläge. Trädgården är väl tilltagen med stora grönytor och Yan som rinner förbi längs tomtgränsen.

Bostaden är uppförd på gjuten platta med vattenburen golvvärme. Stomme i trä (lösvirkeshus) och fasad av liggande träpanel. Fönster är av typen treglas, isolerfönster. På taket ligger betongpannor. Kommunalt vatten och enskilt avlopp till trekammarbrunn med infiltration. Kommunalt avlopp finns framdraget till tomten och anslutningsavgift är erlagd. För att ansluta fastigheten till kommunala avloppsnätet krävs dock installation av en pumpbrunn. Fiber finns installerad. Uppvärmning sker med nyinstallerad jordvärmepump (CTC) samt tillhörande nedgrävd slang om 500 meter. Vedpannan (Arimax -82) samt tillhörande ackumulatortankar om 1 800 l finns kvar som komplement. Jordvärmepump och panna är placerade i garagedelen som ligger i vinkel med bostaden.

Garaget är byggt på gjutet golv med tre portar, träpanel och tak av betongpannor. Från bostaden så når man först ett förvaringsutrymme och sedan pannrummet med tillhörande förvaringsutrymmen. Därefter tre garagedelar med gott om plats för förvaring av bilar, trädgårdsredskap m.m. Taket på garaget är nyligen omlagt med betongpannor.

Energideklaration

Energideklaration är beställd av säljaren och kommer finnas tillgänglig på visningar samt hos ansvarig fastighetsmäklare.

Ekonomibyggnader

Ladugård, loge m.m.

Höghusbyggd ladugård under tak av eternit. Djurdelen har tegelsatt fasad och i övrigt är byggnaden uppförd med trästomme och fasader av trä. Djurdelen är uppdelad i två utrymmen med plangjutna golv och borttagen inredning. Detta ger stora ytor med bra möjligheter att anpassa efter eget behov. Ovanliggande ränne. Logdelarna används idag för förvaring. Vidbyggt logen finns en maskinhall under tak av plåt. En del av maskinhallen har gjutet golv och resten är redskapsförvaring på grusat underlag.

Magasinet

Timrad byggnad med nyare plåttak. En del av byggnaden nyttjas idag som verkstadsdel och resterande utrymme är inrett som hönshus. Övre plan med magasinsloft. Vidbyggt finns en större utegård för höns.

Maskinhall

Byggnad under plåttak med gjutet golv och träfasad samt stor skjutport på gaveln. Vidbyggt baksidan finns ytterligare ett redskapsförråd under snedtak.

Övrig byggnation

Till fastigheten finns även en jordkällare med tegeltak samt ett större växthus som är byggt på gjuten platta.

Skog och mark

Marken

Fastigheten omfattar drygt 3 hektar enligt ungefärlig uppmätning på fastighetskartan. Av denna areal omfattar ca 1,5 ha åkermark. Övrig areal består av lövskogsbevuxen ängsmark i anslutning till ån Yan som också ingår i fastighetens areal utmed berörd sträcka. Tomt, gårdsplan och vägareal ingår också i den sammanlagda ytan enligt ovan.

Jakt och fiske

Jakträtten övergår till köparen på tillträdesdagen. Fastigheten har andel i samfällt fiske i ån Yan som rinner utmed östra delen av fastigheten.

Del av fastighet

Försäljningen omfattar del av fastigheten Tidaholm Bengtstorp 1:4. Lantmäteriförrättning pågår där försäljningsobjektet kommer styckas av och bilda ny fastighet. Tillträde kan ske tidigast efter det av ovan nämnda lantmäteriförrättning vinner laga kraft och ny fastighetsbeteckning är registrerad, vilket troligtvis sker efter sommaren.

Rättsförhållande

Fastighet

Tidaholm Bengtstorp 1:4

Taxeringsvärde

Då försäljningen utgör del av fastighet så saknas ett fastställt taxeringsvärde.
För mer information se prospekt

Försäljningssätt

För mer information se prospekt

Karta

Mäklare

Areal | Skövde

Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Alla objekt från Skövde

Ansvarig mäklare

John Enander
John Enander
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-891 27 91

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier