Hällan

Budgivning pågår!
Skogsgård med jordbruksmark, lada och maskinhall. Jakt i viltrika marker.
Areal: 67 ha
Kommun: Färgelanda
Objektstyp: Gård
Prisidé: 5 500 000 SEK
Anbudsdag: 22/10 2020
Hällan är en jord- och skogsgård med viltrika marker där jakten är tillgänglig från tillträdet. Växtliga skogsmarker om ca 32 ha som gränsar mot Stora Lysevattnet, vid sjön ligger det en kåta och bastu i vackert läge. Jordbruksmark ligger samlat och omfattar ca 28 ha. Rejäla lada och maskinhall med bra förrådsutrymmen. På gårdsplan finns även en bra jaktstuga. Gården ligger ca 10 km nordost om Färgelanda
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Vänersborg
Östra vägen 1
462 32   Vänersborg
Åke Carlsson
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
070-363 56 35

Bilder (36)

Foto: Åke Carlsson, Areal.

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Fastighetens bostadshus är en äldre dalslandstuga i sämre skick. Byggt i timmer med träpanel under plåttak med tillbyggnad på baksidan. Boyta ca 140 m2. I anslutning till huset ligger en jordkällare i bra skick. Borrad vattenbrunn.

Jaktstuga

På gårdsplan finns även en mysig jaktstuga med pentry, samlingsrum, gott om sovplatser, enklare toalett och duschutrymme samt enklare slaktbod. På baksida finns en altan med utsikt över åkermarken. Byggnaden är äldre men renoverad 2002, byggd i trä med träpanel under plåttak med tvåglas fönster. Vedkamin, ej sotad. Sommarvatten.

Rastkåta och Bastu

Uppe på skogsplatån med utsikt över Stora Lysevatten ligger den vackert belägna rastkåtan och nere vid sjökanten ligger bastun i anslutning till en liten brygga. Rastkåtan och bastun är byggda 2005 i trä med pappklätt tak.

Energideklaration

Energideklaration saknas och kommer inte att upprättas av säljaren.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Ladugård som är byggd 1950 och tillbygg 1990 med en byggarea om ca 600 m2. Den är byggd i mursten, trä med träpanel under plåttak. På nedervåning finns en stalldel från 1990 som används som förråd och på övervåningen finns det loge mm som används som maskinförvaring och förråd. I anslutning till ladugården finns en gödselbrunn.

Maskinhall

Maskinhallen är en Llentab hall från 1980-talet med stålstomme och plåtpanel. Byggarea är ca 300 m2. Större delen av hallen är uthyrd till Bohusläns museum för 14 000 kr/år. Avtalet är uppsagt till 30 juni 2021 men går troligtvis förlänga om man så önskar.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Jordbruksmarken ligger samlat och omfattar ca 28 ha fördelat på 25 ha åker och 3 ha beten. Åkermarken är behovstäckdikad. Ca 23 stycken gårdsstödrätter följer fastigheten.

Skogsmark

Genuin och varierad skogsmark om ca 32 ha med ett virkesförråd om dryga 5 100 skogskubikmeter plus årets tillväxt. Skogen är barrskogsdominerad som dominerad av äldre och yngre skogar. Bonitet är normal för området, 6,8 m3sk/ha och årets tillväxten är ca 150 m3sk. För mer information se bilagd utdrag ur nyupprättad skogsbruksplan.

Jakt

Jakten är tillgänglig från tillträdet och fastigheten erbjuder bra jakt på älg och småvilt. Detta tillsammans med jaktstuga, rastkåtan och bastun erbjuds möjlighet till riktigt trevliga jaktdagar. Älgjakten utgörs av eget kalvområde och småviltsjakten utgörs av rådjur, hare, skogsfågel mm

Fiske

Med fastigheten följer fiske i Stora Lysevatten.

Rättsförhållande

Fastighet

Färgelanda Hällan 1:5, 1:13, 1:27

Ägare

Rolf Gustafsson 1/1

Areal

Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 32,1 ha
Skogsimpediment 1,6 ha
Väg och kraftledning 0,4 ha
Inägomark 30,5 ha
Övrigmark 2,0 ha
Summa: 66,6 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (bebyggd lantbruksenhet), Taxeringsvärde år 2020. För mer information se prospekt.

Inteckningar

Antal 5 st
Totalt belopp 1 400 000 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Åke Carlsson
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
070-363 56 35

Jag är intresserad av fastigheten Hällan och vill bli kontaktad

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning