Framnäs gård

Med cykelavstånd till Tibro ligger Framnäs gård. En lämplig hästgård med 5 ha mark, ridbana, två bostadshus, ladugård med förvaringsutrymmen, maskinhall, verkstäder och samlingslokal.
Areal: 5 ha
Kommun: Tibro
Objektstyp: Gård
Prisidé: 5 900 000 SEK
Framnäs gård är en välskött gård med möjlighet till verksamhet eller boende och rekreation för en stor familj eller två generationer. Här erbjuds 5 ha mark, två bostadshus, ladugård med förvaringsutrymmen, maskinhall, verkstäder och samlingslokal för eget nyttjande eller uthyrning. Avståndet till Tibro och Hörnebo med förskola och nybyggd grundskola är inte långt men gården ligger ändå ostört i öppet landskap.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Skövde
Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder (55)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Bostadshuset på Framnäs gård är en JB villa uppförd 2017. Byggnaden är ett trähus uppfört på gjuten platta och uppvärmningen sker med en Nibe-frånluftsvärmepump till vattenburen golvvärme i hela huset. Mekanisk ventilation med godkänd OVK-kontroll 2017. På taket ligger betongpannor, fasaden är av stående träpanel och fönstren är av typen 3-glasfönster med isolerglas.
Avlopp sker till ett äldre avloppssystem utan infiltration och gårdens vatten tas ur egen borrad brunn. Pumpanordingen finns i ett separat nybyggt hus med vattenpump och vattenrening mot mangan, svavel och kalkhaltigt vatten.

Boytan uppgår till 174 kvm och fördelar sig på 6 rum och kök. Planlösningen är som följer. Ingång till hall med tvättstuga direkt till höger. Hallen leder till ett stort fullutrustat kök med spishäll, spisfläkt, ugn, mikro och två diskmaskiner. Rymligt vardagsrum med braskamin och öppet i nock. I anslutning till vardagsrummet finns ett sovrum med eget badrum med wc, tvättställ och duschplats. Badrummet har kaklade väggar och klinkergolv. Innanför köket ligger 4 sovrum samt ett badrum med wc, tvättställ och badkar. Även här är väggarna kaklade och klinker på golvet. Fiber finns indraget och i huset finns inbyggt högtalarsystem med surroundljud. Det finns även centraldammsugare.
Via vardagsrummet samt köket når man den stora träaltanen med en uppvärmd pool nedfälld i trädäcket.

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnaderna för gården är uppskattade enligt följande: Uppvärmning och hushållsel 40 000 kr/år, sophämtning och avlopp 3 500 kr/år och försäkring 7 000 kr/år.

Röda huset

Framnäs gårds ursprungliga bostad är idag inredd för boende på nedre plan. Här finns hall, enklare kök, toalett, dusch och tvättstuga, vardagsrum samt två sovrum. Bostaden har timmerstomme ståendes på stenfot, beklädd med stående träpanel och 2-glasfönster samt betongpannor på taket. Övre plan är oinredd sånär som på gammal rumsindelning. Uppvärmningen sker med elvärme samt en luftvärmepump.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Rymlig ladugård byggd i vinklar med träkonstruktion och eternittak. Djurdelen är en före detta mjölkladugård med tillhörande mjölkrum. Idag används djurdelen som förråd samt lagerutrymmen.
Det gamla suggstallet har byggts om och avdelats med byggnation av stor samlingslokal med pentry och toalett. Lokalen värms upp med en luftvärmepump.
I ladugården finns även en nyligen byggd varmisolerad verkstad. Fortsättningsvis finns en stalldel med boxindelning med lösdrift lämplig för hästar.

Maskinhall

Maskinhall uppförd på 1980-talet med gjuten platta och med måtten 15x13 meter. Byggnaden har träkonstruktion, plåttak och plåtfasad.

Garage och verkstad

Verkstadsbyggnad med murad stomme och gjuten platta. Byggnaden innehåller förutom varmisolerad verkstad även garage och förråd. Plåttak.

Skog och mark

Mark

Framnäs omfattar sammanlagt 5,4 ha där ca 3 ha är åkermark. Åkermarken är behovsdikade lerjordar och används idag som betesmark eller som vall. I gårdens västra del ligger ca 1 ha skogsmark bestående av 35 årig gallringsskog med gran.
Övrig mark, ca 1,4 ha är tomtmark samt övrig mark. Inom tomten finns rymlig tomt, gårdsplan samt en nyanlagd ridbana med dränering, belysning och underlag av stenmjöl.

Rättsförhållande

Fastighet

Tibro Häggetorp 1:2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 5,5 ha

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 283 000 kr. För mer information se prospekt.

Inteckningar

Antal 12 st
Totalt belopp 3 040 000 kr

Karta

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning