Hållen

Norduppländsk kustpärla
Areal: 6 ha
Kommun: Tierp
Objektstyp: Gård
Prisidé: 1 900 000 SEK
Anbudsdag: 15/9 2022
I charmiga byn Hållen med 115 kvm bostadshus samt flera ekonomibyggnader. Tre km till havet!

På Hållnäshalvön i den charmiga byn Hållen ligger denna gård om dryga 5 ha åkermark och cirka 1 ha skogsmark. Här ges goda möjligheter för ett lantligt liv med småskalig djurhållning. Bostadshus om 115 kvm samt flertalet komplementbyggnader med framtida uthyrningsmöjlighet. Med 3 km till havet och naturen runt knuten skapas goda förutsättningar för ett trivsamt boende. Möjlighet för juridisk person att förvärva!

Kontakta Areal

Victor Vretlund

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare

Hållen

Victor Vretlund

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-770 38 32

Bilder

Visa alla 17 bilder
Visa alla 17 bilder

Foto: Victor Vretlund och Gunnar Boglind, Areal

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Vackert beläget hus i två plan, uppfört kring 1910 på torpargrund med timmerstomme och tegeltak. Den taxerade boytan uppgår till 115 kvm med 60 kvm biyta. På nedervåningen finns två större rum varav ett har kakelugn, ett rymligt kök samt badrum. Separat grovkök med egen entré, pannrum och förråd. Övervåningen rymmer två rum samt balkong med fin utsikt över omgivningarna. Bostaden är i brukskick men har äldre standard och slitna ytskikt. Uppvärmningen sker med nyare luftvärmepump, den äldre vedpannan finns kvar i huset. Vatten tas från egen borrad brunn och avloppet leds till äldre trekammarbrunn. Fastigheten är anmäld för fiber.

Lillstugan

Mitt i gårdscentrum finns en liten stuga med en bodel om ca 30 kvm. Bodelen utgörs av ett rum och ett större kök av enkel standard, el finns indragen men byggnaden saknar toalett och dusch. Här finns möjlighet att renovera till en perfekt gäststuga, stuga för uthyrning eller ett kontor. Byggnaden hyser även en verkstad, vedbod samt förrådsutrymmen.

Energideklaration

Ingen energideklaration har upprättats för bostadshuset.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Byggnad uppförd kring mitten av 1960-talet med ett uppskattat byggnadsmått om 34x9 meter, består av en ladugårdsdel för tidigare mjölkproduktion samt en logdel. Stalldelen har murade väggar, logdelen har stående träpanel och byggnaden är belagd med tegeltak. Ladugården har gjutet golv, logdelen har delvis trägolv och stampat jordgolv.

Äldre ladugård

Ladugård om cirka 4x30 meter med stående träpanel och tegeltak. Byggnaden ligger längs med landsvägen och skapar en trevlig inramning av gården. Inhyser flera vagnslider för förvaring samt äldre djurstallar.

Garage

Praktiskt kallgarage med gott om plats för två bilar, uppskattat byggnadsmått om 10x7 meter. Byggnaden är uppförd på gjuten platta, har plåttak samt stående träpanel.

Magasin

Vackert äldre magasin med källardel. Tegeltak och väggar i stående panel samt murade stenväggar. Byggnadsmåtttet uppskattas till 14x6 meter.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Till fastigheten hör ca 5 hektar jordbruksmark och huvuddelen av åkermarken ligger i anslutning till gårdscentrum. Marken har inte brukats de senaste åren men bjuder goda möjligheter för småskaligt jordbruk.

Skogsmark

Till det norra skiftet hör en liten del skogsmark om ca 0,8 ha med främst medelålders/äldre skog i fin småkuperad terräng. Ingen skogsinventering är gjord.

Nyckelbiotoper

Inga nyckelbiotoper finns registrerade på fastigheten.

Jakt

Jakten är idag ej upplåten utan småviltsjakt sker på den egna marken.

Läge

I Edvalla ca 5 km söder om fastigheten finns matbutik med post- och systembolagsombud, där finns även skola från förskola till sjätte klass. 3 km norr om fastigheten ligger det pittoreska Fågelsundet med många genuina sjöbodar bevarade och en fantastisk utsikt över södra Bottenhavet.

Rättsförhållande

Fastighet

Tierp Hållen 5:32

Ägare

Fortifikationsverket 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret 3,39 ha. Av lantmäteriet grafiskt uppmätt areal 6,87 ha.

Taxeringsvärde

Fastställt taxeringsvärde saknas för försäljningsobjektet då det nyligen genomgått lantmäteriförrättning.

Inteckningar

Samtlig tre ovan nämnda servitut är inskrivna i fastighetsregistret.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs med anledning av att fastigheten är belägen inom glesbygd, då fastigheten ägs av juridisk person finns möjlighet för juridisk person att förvärva.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Mäklare

Areal | Uppsala

Salagatan 18 A
753 30   Uppsala
Alla objekt från Uppsala

Ansvarig mäklare

Victor Vretlund
Victor Vretlund
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-770 38 32

Mäklarassistent

Gunnar Boglind
Gunnar Boglind
Jägmästare
073-672 51 06

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier