Hammars Småbruk och Vreta

Skogsbruk, jakt och natur med spännande framtid. 30 minuter söder om Stockholm.
Areal: 519 ha
Kommun: Haninge
Objektstyp: Skog
Anbudsdag: 30/11 2021
En helt unik möjlighet finns nu att förvärva en större skogsegendom, endast 30 minuter söder om Stockholm city. Hammars Småbruk och Vreta utgör tillsammans en fastighet som ytterst sällan når den öppna marknaden.

Egendomen, som består av fastigheterna Hammars Småbruk om 496 ha och Vreta om 23 ha, erbjuder en fantastisk, ostörd natur i ett välarronderat skifte. Av den totala arealen om 519 ha utgör 371 ha produktiv skogsmark med ett virkesförråd om 50 500 m3sk.

Inne på markerna råder ett fridfullt lugn där storstadens puls känns mycket avlägsen. Här ges istället fritt spelrum för spännande naturupplevelser, både i form av jakt och rekreation, på en fastighet där skogsbruk och viltvård bedrivits under lång tid. Egendomen berörs av två befintliga naturreservat om cirka 67 ha som kommer att förbli orörd skogsmark medan resterande areal kan brukas aktivt. Idag finns enklare trevligt placerade byggnader på fastigheterna, där framför allt den lilla sjöstugan på Vreta har ett enastående idylliskt läge, helt avskilt på en halvö i sjön Öran.

Utöver skogsbruk finns även tankar om exploatering, framför allt i den södra delen av egendomen, som kan utvecklas i samråd med Haninge kommun. Omgivningarna söder om Hammars Småbruk har under många år präglats av expansion och de närliggande samhällena Tungelsta och Västerhaninge har ambitiösa utvecklingsplaner.

De båda fastigheterna, som tillsammans utgör en av Haninges största skogsegendomar, kan förvärvas antingen som en sammanhållen enhet eller var för sig. Erbjudandet innebär en sällsynt chans att få äga en utvecklingsbar vildmark i Stockholms omedelbara närhet.

Ytterligare information om Hammars Småbruk och Vreta kan erhållas genom att antingen beställa upprättat prospekt över egendomen enligt nedan eller kontakta någon av objektets handläggare.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Stockholm
Nybrogatan 34
114 39   Stockholm
Jens Agensjö
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-567 40 80

Bilder (16)

Foto: Jens Agensjö och Markus Forsbäck, Areal.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Jens Agensjö
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
08-678 40 80
070-567 40 80

Mäklarassistent

Markus Forsbäck
VD
Jägmästare
070-402 91 07

Jag är intresserad av fastigheten Hammars Småbruk och Vreta och vill bli kontaktad

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning