Linagården

Fantastisk gård med många möjligheter och ett underbart läge!
Areal: 10 ha
Kommun: Säter
Objektstyp: Hästgård
Nu har du möjlighet att förvärva en fantastisk hästgård med anor. Gården har en enskild och öppen placering med storslagen utsikt utan att kännas ensligt belägen. Gårdscentrum omges av en uppvuxen trädgård. Innan nuvarande ägarna tog över, för drygt 20 år sedan, hade gården gått i minst elva kända generationer.
Här finns många möjligheter, allt från generationsboende till att driva företag, då fastigheten inte bara har ett stort boningshus med 6 rum och kök utan även ett nybyggt hus i två våningar. Linagården ger dessutom möjlighet till både odling och foderproduktion.

Linagården har ett modernt stall med fem boxplatser, med möjlighet att ta bort boxväggar för att få stora fölboxar. Det finns även en spolspilta med varmvatten, uppvärmd sadelkammare med toalett. Här finns möjlighet för uppstallning av egna hästar eller uthyrning av boxplatser.
Gården har väldränerade vinterhagar med grus och stora beteshagar, allt omgärdat av vita staket från A-staket. Gårdens ridbanan är belyst och har måtten 33 x 60 meter.

Gården har låga driftskostnader, då den värms upp med både ved/ackumulatortankar och jordvärme. Gården har även fiber.

Läget är centralt placerat mitt emellan Säter och Borlänge, ca 10 minuter åt vartdera hållet. I Enbacka/Gustafs finns det bland annat dagis, grundskola 1-6, idrottsanläggning och matvarubutik. Ridhus finns både i Naglarby och Milsbo som ligger i närmiljön och ridstigar finns i anslutning till gården. På Linagården har man nära till naturen och skidåkning i Romme alpin ca 15 minuter bort.

Anmäl intresse för visning till:
Ansvarig mäklare Kenneth Skovshoved
[email protected]
mobil: 070-654 53 06
eller till delägare Per Levin
[email protected]
mobil: 070-200 95 95
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Hedemora
Åsgatan 62
776 31   Hedemora
Kenneth Skovshoved
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-654 53 06

Bilder (35)

Foto: Patrik Persson

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

1/½-planshus uppförd på murad källargrund med stomme av lösvirke, fodrad med stående rödfärgad träpanel, tak av Vittinge taktegel (takpannorna byttes 2016). Bostaden inrymmer 6 rum o kök samt källare. 2016 byggdes en ny hall som gav huset en rymlig och välkomnande entré och ytterligare ett sovrum med dubbla fönster och härligt ljusinsläpp på övervåningen.

På entréplan kommer man in i entrén, som har klinkergolv med golvvärme och vidare in i en rymlig hall. Från hallen når man det stora bondköket till vänster, som bland annat är utrustat med vedspis och med plats för köksbord. Från köket når man sedan den stora matsalen, som har genomgång till vardagsrummet. I hallen finns trapphus till övervåning och källare. I anslutning till hallen finns även en liten wc. Bottenvåningen är luftig och har ett bra ljusinsläpp från fönster i alla väderstreck.

Från matsalen kan man även gå ut till ett rejält trädäck där det finns en swimmingpool samt en inglasad altan. Här kan man njuta av en vidsträckt utsikt över åkrar, skog och omkringliggande berg. Poolen byggdes 2014 och är av märket Poolkungen och har måtten 3 meter i diameter och är 140 cm djup. Den är försedd med luft vatten/värmepump och har ett reningsverk.

Övervåningen består av ett stort, öppet och härligt rum med öppen spis, ett master bedroom med egen toalett, ett stort sovrum samt ett mindre sovrum över den inbyggda entrén.

I källarvåningen finns ett stort badrum med jacuzzi och relaxavdelning, i anslutning till den finns värmepump och vedspis. Relaxavdelningen har golvvärme. I anslutning till relaxen finns plats för ett hemmagym, golvvärme i del av rummet, härifrån når man även trädgården.
Källarplanet inrymmer även matkällare samt generösa förrådsutrymmen med plats för bland annat frysboxar.

Samtliga eldstäder i bostadsbyggnaden behöver provtryckas före användning.

Byggnaden värms upp med vattenburen jordvärme/vedpanna via kulvert från magasinet(det nyare huset).
Jordvärmeanläggningen installerades 2002 och är av märket Nibe. Fastigheten har enskilt avlopp: Trekammarbrunn med infiltration och fosforrening. Avloppet anlades 2014 och i samband med det bytte man avloppsstammar. Enskilt vatten via förening i byn, en väl fungerande förening med god tillgång till vatten.
Fastigheten har en taxerad boyta 134 kvm samt biyta 72 kvm.

Magasinet

Där gårdens sädesmagasin en gång i tiden stått har nuvarande ägare uppfört en ny byggnad som med enkla medel kan bli en extra bostad på gården för generationsboende, uthyrning eller verksamhet. Byggnaden är uppförd i lösvirke med ett tak av präglad plåt, grundläggning i form av betongplatta, med genomgående golvvärme, på mark. Byggnaden mäter ca 12,5 x 8,6 meter på grund.

Entréplan: Hall med klinkergolv, förråd under trapp till övervåning, badrum med dusch (förberett för bastu), tvättstuga samt två rymliga förråd. På detta plan finns även ett garage/verkstad.
I byggnadens norra del finns ett utrymme för kötthantering samt ett pannrum med kulvert till bostadshuset. Utanför pannrummet finns ett skärmtak för torr och luftig förvaring av ved. Vid byggnadens södra ände finns en rejäl carport under ett plåttak.

Övervåningen: Här finns ett stort rum med en centralt placerad täljstenskamin samt två stycken trevliga rum som i dagsläget fungerar som kontor.

Både bostadshus och magasinet har fiberanslutning.

Gäststugan

Norr om bostadshuset finns en gäststuga om ca 15 kvm. Byggnaden står på en plintgrund, är uppförd i lösvirke och har ett tak av plåt. Byggnaden är isolerad och går att använda året om. Byggnaden har el men inte vatten och avlopp.

Övrig

Övriga byggnader

I trädgården finns ett växthus med måtten 4,0 x 3,0 meter. I anslutning till växthuset finns ett utekök med plats för grill och vad man önskar.

Energideklaration

Ingen energideklaration har eller kommer att upprättas av säljaren.

Driftskostnader

Uppvärmning samt hushållsel 10-15 000 kWh, nuvarande ägare har förbrukat ca 20-30 kubikmeter ved.
Sophämtning två kärl: 1 910 kr/år
Vatten: Gemensamt för byn, utdebitering senaste året ca 2 000 kr
Avlopp: Slamtömning 1 ggr/år; 1 050 kr
Försäkring: ca 9 000 kr/år

Ekonomibyggnader

Stallet

Linagårdens stall är fantastiskt fint och påkostat. Stallet uppfördes år 2000 och är uppfört i lösvirke på en betongplatta och har ett tak av plåt. Byggnaden inrymmer fem boxar varav två kan fungera som fölboxar. Vacker stallinredning av trä och pulverlackat stål. Stallet har även en rymlig spolspilta, en sadelkammare med klinkergolv med plats för foder. I anslutning till sadelkammaren finns en toalett med handfat. Byggnaden mäter ca 9,2 x 11,9 meter på grund.

Höladan

Äldre ekonomibyggnad som vilar på en plintgrund av gråsten. Byggnaden är uppförd genom stolpresning fodrad med stående träpanel, tak av tvåkupigt lertegel. Byggnaden mäter 13,9 x 11,8 meter och inrymmer plats för lagring av hö (med hötork) samt förrådsutrymmen. På byggnadens östra del finns ett skärmtak av plåt för förvaring av maskiner och utrustning.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Linagården har generöst tilltagna och väldränerade beteshagar, stängslade med staket från A-Staket. På markerna finns också en belyst ridbana med måtten 33 x 60 meter. Resterande mark har använts av nuvarande ägare för att ta eget hö. Markerna längst i söder längs infarten till gården har muntligen upplåtits till en lokal jordbrukare.

Jakt

Fastigheten ingår i Hobergets viltvårdsområde med jakt på ca 600 hektar. Jakten blir tillgänglig för ny ägare vid tillträdet.

Fiske

Fastigheten ingår i Ingår i Gustafs FVOF, för mer information sök på visitdalarna.se

Servitut/nyttjanderätter m.m.

Fastigheten belastas enligt fastighetsregistret inte av några servitut eller nyttjanderätter.

Odlad åkermark är muntligen upplåten till en lokal jordbrukare.

Gemensamhetsanläggningar, samfälligheter m.m.

Fastigheten har andel i ett mycket stort antal samfälligheter. För ytterligare information runt dessa kontakta ansvarig mäklare. Enligt Fastighetsregistret är fastighetens andelar i samfälligheter inte utredda, något som är vanligt i den här bygden.

Planer, bestämmelser och fornlämningar

Fastigheten berörs enligt Länsstyrelsen av tre fornlämningar:
L2001:3215 Bytomt/gårdstomt
L2001:2965 Boplats
L2001:3094 Hyttlämning

Ovanstående har inte påverkat nuvarande ägarens möjligheter att bruka gården. För mer information, maila ansvarig mäklare eller sök på Länsstyrelsen.

Rättsförhållande

Fastighet

Säter Gustafs-Moren 1:4

Ägare

Anna-Karin Spjuth Elvin 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 9,8 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2020
Åkermark 231 000 kr
Betesmark 20 000 kr
Tomtmark 155 000 kr
Ekonomibyggnader 474 000 kr
Bostadsbyggnader 548 000 kr
Summa: 1 428 000 kr

Inteckningar

I fastigheten finns fem penninginteckningar/pantbrev om sammanlagt 1 600 000 kr.
För information se prospekt.

Försäljningssätt

För information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Kenneth Skovshoved
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-654 53 06

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning