Hästhagen

Hästhagen med högt beläget bostadshus, 3 ha åker och egen strandlinje i Kaggfjärden.
Areal: 5 ha
Kommun: Botkyrka
Objektstyp: Gård
Prisidé: 6 700 000 SEK
Anbudsdag: 12/6 2019
Visning:
2/6 kl 12:00
4/6 kl 16:00
I det vackra och kuperade södermanländska landskapet, strax norr om Näslandet, ligger gården Hästhagen vackert belägen på en höjd med utsikt över det öppna odlingslandskapet.

Den rejäla huvudbyggnaden omges av en trevlig tomt med fruktträd. Tomten angränsar därefter i direkt anslutning till de egna markerna och längst i öster har fastigheten strandlinje i Kaggfjärden. Byggnadsbeståndet utgörs utöver bostadshuset av jordkällare, ekonomibyggnad med garage och verkstad samt några bodar och vindskydd. Servitut finns för brygga, bad och båtplats nere vid Kaggfjärden.

Har du drömt om en lantgård nära Stockholm med möjligheten att inom en armlängds avstånd kunna välja mellan såväl framtida hästhållning, sjöliv eller odling så är Hästhagen gården för dig. Välkommen på visning!
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Stockholm
Nybrogatan 34
114 39   Stockholm
Fredrik Luhr
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-650 40 83

Bilder (34)

Foto: Husfoto

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Bostadshuset med byggnadsår 1940 är uppfört i 1 1/2 plan på grund som till större del utgörs av torpargrund. En mindre del av byggnaden är uppförd på gjuten platta. Stomme i timmer. Fasad beklädd med stående rödmålad träpanel under sadeltak beklätt med enkupigt lertegel. Kopplade tvåglasfönster som delvis är spröjsade. Boytan uppgår enligt taxeringsuppgifter till 175 m2 med en biyta om 10 m2. Uppvärmning sker genom vattenburet system anslutet till bergvärmeanläggning. El-golvvärme i badrum på båda planen samt i groventrén. I byggnaden finns två kakelugnar och en vedspis varav kakelugn i matsalen och vedspisen idag är godkända att elda i. Kommunalt avlopp. Vatten tas från en borrad brunn.

Huvudentrén ligger belägen på byggnadens östra sida. Via denna entré nås hall och trappa till övervåning. Till höger från hallen ligger köket som är utrustat med spis, diskmaskin, vedspis samt kylskåp. Rakt fram från hallen ligger matsalen med en fungerande kakelugn. Till vänster från matsalen nås ett sällskapsrum med en kakelugn som ej fungerar och vidare därifrån till groventré och tvättstugan. Rakt fram från matsalen nås en glasad veranda. Via hallen nås ett badrum med dusch/wc samt ett badrum med badkar och handfat. På byggnadens södra sida finns en groventré som leder in till tvättstuga med tvättmaskin samt kapprum.

Via trappan i hallen nås det övre planet där det finns fem sovrum, övre hall, ett badrum med wc och handfat, en klädkammare samt en balkong som nås via ett av sovrummen. Via den övre hallen nås vinden via en vindslucka. På byggnadens norra sida finns en träaltan med en vedeldad badtunna.

Jordkällare

Strax söder om bostadshuset finns en jordkällare i sten med välvt stentak. Yttertak beklätt med tjärpapp.

Energideklaration

Ingen energideklaration har upprättats.

Driftskostnader

El och uppvärmning 22 000 kr
Sophämtning 1 788 kr
Vatten och väghållning 8 368 kr
Försäkring 17 175 kr

Ekonomibyggnader

Garage

Cirka 60 meter sydväst om bostadshuset ligger en ekonomibyggnad uppförd i trä på gjuten platta. Byggnaden har fasad beklädd med stående träpanel under sadeltak beklätt med plåt. I byggnaden finns verkstad samt tre garageplatser. På den södra sidan finns en enklare tillbyggnad som använts som mindre lösdriftsstall för får. El finns indraget.

Vindskydd

På inägomarken, norr om bostadshuset, finns ett vindskydd för får.

Verktygs- och redskapsbodar

Vid garagets norra kortsida finns en enklare verktygsbod. På inägorna, nordost om bostadshuset, finns en enklare redskapsbod.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Arealen inägomark har uppskattats på ortfoto till cirka 3,3 ha. Marken har brukats som betesmark och för småskalig odling. Stödrätter saknas för inägomarken.

Övrigt

Det finns ett avtalsservitut avseende badplats, båtplats och väg till förmån för fastigheten beläget på fastigheten Botkyrka Näs 1:196 strax söder om fastighetsgränsen nere vid Kaggfjärden.

Avtal om fiberanslutning har tecknats med IP-Only. Läs mer om detta under avsnittet om servitut/nyttjanderätter mm.

Området

Strax nordväst om bostadshuset där vägen delar sig finns busshållplats som trafikeras av buss 727 mellan Skanssundet och Tumba station via bland annat Vårsta Centrum. Inom kort promenadavstånd strax norr om gården ligger Eldtomta café.

I Sibble norr om gården ligger Olberga förskola. I Vårsta ligger Malmsjö skola med förskoleklass upp till skolår 9.

Rättsförhållande

Fastighet

Botkyrka Näs 1:199

Ägare

Tinna Joné 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 5,6 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Skogsimpediment 3 000 kr
Åkermark 149 000 kr
Betesmark 66 000 kr
Tomtmark 1 068 000 kr
Bostadsbyggnader 2 251 000 kr
Summa: 3 537 000 kr

Inteckningar

Det finns fem stycken penninginteckningar uttagna i fastigheten om totalt 3 000 000 kr. Inga lån skall övertas av köparen.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Fredrik Luhr
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
08-678 40 41
070-650 40 83

Mäklarassistent

Marcus Hallenberg
Ekonomagronom
070-625 98 03

Jag är intresserad av fastigheten Hästhagen och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning