Havås

Välskött samlad gård i soligt och högt läge, möjligheter till djurhållning och verksamhet.
Areal: 19 ha
Kommun: Uddevalla
Objektstyp: Gård
Prisidé: 4 500 000 SEK
Anbudsdag: 22/5 2019
Visning:
5/5 kl 11:00-12:00
Havås är en välskött gård som ligger i slutet på vägen i soligt och högt läge, strax nordost om Ljungskile. Gården erbjuder vackert lantligt boende med möjligheter till djurhållning och lokaler för verksamhet. Åkermark ligger samlat runt byggnationen och omfattar ca 19 ha tillsammans med skogsmarken. I direkt anslutning till fastigheten finns en större skogsfastighet som går att köpa till, se separat beskrivning.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Vänersborg
Östra vägen 1
462 32   Vänersborg
Åke Carlsson
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
070-363 56 35

Bilder (42)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnaden ligger med utsikt över dom egna markerna samt den egna dammen och i direkt anslutning till gårdens ekonomibyggnader. Huset är ett 1800-talshus om en och en halvplan som är löpande renoverat med stil och känsla. Boarea är uppmätt till ca 150 m2.

Via huvudingång i markplan kommer man in i en entréhall med trappa till övervåningen. Till vänster ligger ett rymligt lantkök och till höger ligger vardagsrummet som har en utgång till den inglasade uteplatsen. Via trappen från hallen kommer till ena delen av övervåningen där det finns ett rejält sovrum och gott om förrådsutrymmen. Bakom köket ligger rum med kakelugn som även har en dörr till vardagsrummet. Från köket når man även den andra ingången där det finns en nyrenoverad toalett samt ett nyrenoverat badrum med dusch och tvätt/torkmaskin. Därifrån går även trappan till andra delen av övervåningen där finns ett mindre samt ett större sovrum samt rejält förrådsutrymme.

Grunden utgörs av torpargrund samt en källardel med ingång (panna, vatten) samt en källardel utan ingång. Huset är byggt i timmer samt träregel med träfasad. Treglasfönster + två styck tvåglasfönster. Betongpannor på taket. Eget vatten från borrad brunn som servar hela gården, vattenprov finns. Eget avlopp med markbädd (ca 20 år). Vattenburet värmesystem med jordvärme, värmepumpen från 2009 samt godkänd kakelugn i rummet bakom köket. Bredband via Stenhults Fiber. Elförbrukning de senaste åren har varit ca 19 000 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration är genomförd i mars i år med energiklass D dvs låg förbrukning.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Äldre ladugård med tillbyggd vinkel från 1989. Byggarea ca 400 m2. Byggd i trä med träpanel under plåttak och eternittak. I den tillbyggda vinkeln finns en isolerad verkstad samt maskinhall/förrådsutrymmen. I den äldre delen med snedtak på baksida finns även där maskinhall/förrådsutrymmen samt en slaktbod med kylrum. All el är nyare med jordfelsbrytare.

Övriga byggnader

Bakom ladugården finns ett enklare förråd och vid dammen finns ett hundhus och ett litet hus som tidigare använts som hönshus. ''

Framme på gårdsplan finns ett mindre tegelhus som är pumphuset.

Skog och mark

Åkermark

Åkermarken ligger i direkt anslutning till byggnation-en och omfattar knappa 14 ha. Marken är i god hävd och är systemtäckdikad (täckdikningskarta finns). Gårdsstödsrätter följer marken.

Skogsmark

Skogsmarken utgörs av en vacker ekbacke samt flera lövskogsdungar. Skogsmarken omfattar ca 4 ha och volymen skog är dryga 400 skogskubikmeter. Se vidare i bilagt utdrag ur den nygjorda skogsbruksplanen.

Jakt

Fina och viltrika marker i ett småkuperat och varierat landskap som ger jaktmöjligheter på älg, rådjur, mm. Jakten är tillgänglig från tillträdet.

Damm

Strax öster om bostadshuset ligger en anlagd damm där det finns inplanterad karp. I anslutning till dammen finns ett hundhus och ett litet hus som tidigare använts som hönshus.

Rättsförhållande

Fastighet

UDDEVALLA HAVÅS 1:4

Ägare

Brita Havåsen 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 19,4 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 4,0 ha
Inägomark 13,8 ha
Övrigmark 1,1 ha
Summa: 18,9 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2018
Skogsmark 168 000 kr
Betesmark 332 000 kr
Tomtmark 185 000 kr
Bostadsbyggnader 831 000 kr
Ekonomibyggnader 194 000 kr
Summa: 1 710 000 kr

Inteckningar

Fastigheten finns det två styck pantbrev om totalt 421 000 kr.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Åke Carlsson
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
070-363 56 35

Jag är intresserad av fastigheten Havås och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning