Jakobstorp

Stilfullt, totalrenoverat hus i gammal stil. Vackert beläget i Jakobstorp med vatten i Ören.
Areal: 11 ha
Kommun: Jönköping
Objektstyp: Gård
Prisidé: 4 800 000 SEK
Anbudsdag: 28/10 2019
Visning:
13/10 kl 13:00-14:00
Vänligen anmäl ert deltagande.
Gränna-Jakobstorp 1:12 är en trevlig gård, belägen i det natursköna området mellan sjöarna Bunn och Ören. Under 2014 har mangårdsbyggnaden totalrenoverats och tillbyggts i mycket smakfull stil, och är definitivt ett hus utöver det vanliga. Ytterligare byggnader finns såsom ladugård och bastu.

Gården utgörs av två skiften. Dels hemskiftet där byggnaderna är belägna och dels ett skifte vid sjön Ören med brygga, vatten och fiske. Total areal är 11 ha varav 6 ha skogsmark och 4,6 ha jordbruksmark. Därtill 0,6 ha vatten.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Jönköping
Klubbhusgatan 15
553 03   Jönköping
Reidar Pettersson
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-536 76 41

Bilder (21)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnad

Ett mycket trevligt hus, troligen från början av 1800-talet, som totalrenoverats smakfullt i gammaldags stil under 2014. Huset har en fantastisk rymd i vardagsrum och kök med öppet ända upp i nock. Utformning av detaljer, materialval m.m. har gjorts med stor omsorg och inget har lämnats åt slumpen. Mycket av husets äldre karaktär är väl bevarad och detaljer som ersatts har gjorts med eftertanke, t.ex. koniska golvplank som finns i del av huset och spiskupa/murstock som är nygjorda i gammal stil. Den tillbygga punschverandan från 2014 är också uppförd helt i tidstypisk stil med pärlspontsbeklädnad samt vackert spröjsade fönster och dörrar.

Boytan uppskattas till ca 120 m2. Huset har torpargrund, stomme och fasad av trä, och tak med enkupiga betongpannor. Uppvärmning sker med direktel och befintliga eldstäder. Hall, groventré, badrum samt punschveranda har elgolvvärme. Eget vatten (grävd brunn) och avlopp. Inbrottslarm. Besiktningsprotokoll utfört av Anticimex finns att ta del av på Areals hemsida.

Nedre plan: Nås via en välkomnande farstukvist och hall/entré. Vardagsrummet i söder har en vacker kakelugn och tillsammans med köket en fantastisk atmosfär. Köket är trevligt och funktionellt med diskmaskin, kyl/frys, och nymurad spiskupa/häll med vedspis, varmluftsugn samt elspishäll. Sovrummet i norr har lägre takhöjd, kakelugn samt stor och praktisk garderob/klädkammare. Baksidan är tillbyggd på 1980-talet med groventré och badrum. Badrummet från 2014 har klinkergolv, wc, dusch och tvättmaskin/torktumlare. Sist men inte minst den härliga punschverandan som man kommer till via en passage/serveringsgång från köket.

Övre plan: Trapphall med utrymme lämpligt som kontor/arbetsplats. Stort och härligt sovrum med öppet till nock, och utgång till en fin balkong.

Källare: Under del av huset. Här finns vattenpump med hydrofor, varmvattenberedare, inspektionslucka till krypgrund och solcellsdriven avfuktningsanläggning för torpargrunden.

Energideklaration

Finns upprättad och kan tas del av på Areals hemsida. Energiprestanda: 75 kWh/m2, år.

Driftskostnader

Driftskostnad ca 18 300 kr/år som fördelas enligt följande; försäkring 3 700 kr, el inkl. uppvärmning (har använts enbart under sommarsäsong) 11 000 kr, avlopp 1 800 kr, sotning 500 kr samt renhållning (sommar) 1 300 kr. Beloppen är uppskattade och översiktliga.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Äldre ladugård. Timmerstomme, stengrund samt plåttak. Byggnadsarea ca 225 m2. F.d. djurdel, skulle, logedel och sedvanliga utrymmen.

Bod/bastu

Äldre byggnad. Byggnadsarea ca 20 m2. Timmerstomme, stengrund samt plåttak. Vedeldad bastu samt förrådsutrymme.

På fastigheten finns även ett mindre förråd med torrtoalett.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Fastighetens jordbruksmark utgörs av ca 4,6 ha, huvudsakligen betesmark, och är ej upplåten. Med fastigheten följer inga stödrättigheter.

Skogsmark

En skogsbruksplan för fastigheten har upprättats av Sydved år 2015 och har noga reviderats med avverkning, tillväxt och skogsvårdsåtgärder för åren 2016, 2017, 2018 samt 2019. Avdelningsbeskrivning, sammanställningar samt skogskarta bifogas. Enligt skogsbruksplanen är produktiv skogsmarksareal 6,0 ha och virkesförrådet 625 m3sk. Trädslagsfördelning: tall 2 %, gran 5 % samt löv 93 %. Bonitet 5,7 m3sk/ha.

Köparen står risken för skador på skogen från kontraktsdagen. Köparen äger ej rätt till annan ersättning för eventuella skador uppkomna på skogen efter kontraktsdagen än utfallande ersättning från säljarens skogsförsäkring.

Jakt

Jakträtten är tillgänglig för köparen. Fastigheten erbjuder goda jaktmöjligheter på sedvanligt vilt såsom älg, rådjur, vildsvin, räv och hare. Fastigheten ingår i Gränna-Adelöv Älgskötselområde.

Fiske

Fastigheten har del i samfällt fiske i Ören och Jakobstorpagölen.

Rättsförhållande

Fastighet

Jönköping Gränna-Jakobstorp 1:12

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 11,6 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 6,0 ha
Inägomark 4,6 ha
Övrigmark 0,4 ha
Summa: 11,0 ha
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Reidar Pettersson
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
036-16 76 41
070-536 76 41

Fastighetsmäklare

Per Josefsson
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
036-16 76 40
070-536 76 40

Jag är intresserad av fastigheten Jakobstorp och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning