Karamåla

Hästgård med stor rymlig bostad
Areal: 3,5 ha
Kommun: Olofström
Objektstyp: Hästgård
Prisidé: 2 925 000 SEK
Vackert belägen fastighet med flera byggnader. Åker- och skogsmark.

Hästgård i vackert lugnt läge med stort rymligt bostadshus i tre plan med smakfull renovering och tillbyggnation. Gårdscentrat inrymmer även ladugård, maskinskjul samt garage/verkstad med grovinredd vind. Angränsande marker utgörs av åker- och skogsmark samt natursköna öppna betesmarker.

Fastigheten säljs som en avstyckning, men kan säljas med mer åker- och skogsmark till en areal av 66 ha med gräns till sjöar​.

Boka plats på visning

03Feb
Fre 15:00
05Feb
Sön 10:00
Hej ! Tack för du har anmält dig till visningen av på Hemsjövägen 629-4 den 5 februari 2023. Om du skulle få förhinder hör av dig till oss per telefon/mail för avbokning, tack!
Kontakta Areal

Gunnar Jönsson

Reg. fastighetsmäklare
Skogsmästare

Karamåla

Gunnar Jönsson

Reg. fastighetsmäklare
Skogsmästare
072-331 05 52

Bilder

Visa alla 21 bilder
Visa alla 21 bilder

Foto: Bengt Svensson, Studioblixten.

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostaden

Bostaden är byggd i 1 ½ plan med inredd källare belägen på en svagt sluttande slänt med en skyddande trädridå mot angränsande väg mellan Svängsta och Kyrkhult. Huvudbostaden har en tilltalade renovering och på ca 100 kvm från år 2010 under ett tak av betongpannor medan resterande del av bostaden under ett tak av plåt. Stomme och fasad är av trä och grunden är murad. Bostaden inrymmer ett modernt källarplan med entré, sovrum/kontor, tvättstuga med pannrum för bergvärmepump samt jordkällare. Mellanplanet/entréplanet inrymmer groventré, kök, badrum med badkar, två sovrum samt matplats samt (tillbyggda delen) toalett med dusch och stort inbjudande allrum omgärdat utvändigt trädäck. Övreplan av huvudbostaden inrymmer två sovrum samt hall. Taxerad boyta 212 kvm. Vattnet kommer från en grävd brunn och avloppet är kopplat till en trekammarbrunn med infiltrationsanläggning från år 2015. Uppvärmningen av bostaden är vattenburen och kopplad till en CTC bergvärmepump från år 2016 på ca 140 m. Vattenburen golvvärme finns i tillbyggda delen i källarplanet. Övrig uppvärmning är vedspis samt kakelugn i godkänt skick. Fiber finns installerat till bostaden.

Intill bostaden finns en verkstad/garage och förråd samt pannrum med vedpanna och ackumulatortankar med kulvert in till bostaden för den som önskar värma upp bostaden med ved. Övre plan av byggnaden är grovinredd och kan göras om till gästutrymme eller kontor. Byggnadsyta ca 170 kvm.

Beräknad driftskostnad enligt uppgift från säljaren är ca 35 000 kr/år.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnader

Inom gårdscentrat finns två ekonomibyggnder varav en äldre ladugårdsbyggnad på ca 250 kvm som idag används som förrådsbyggnad men är inredd med äldre stallinredning samt ett skjul/traktorgarage som kan användas som lösdriftstall eller maskinskjul. Traktorgaraget har gjutet golv samt delvis väggar av trä under ett tak av plåt. Byggnaden har god takhöjd och en beräknad byggnadsyta på ca 140 kvm.

Skog och mark

Åkermark och skogsmark

Till fastighetsobjektet finns ca 1,8 ha åkermark som ligger i anslutning till gårdscentrat samt ca 0,5 ha skogsmark. Åkermarken lämpar sig väl som betesmark eller till åker för odling. Inägomarken till avstyckningen kommer beräknas uppgå enligt uppmätning till ca 1,8 ha.

Skogsmarken domineras av bokskog samt björk och övrigt löv och ger möjlighet till eget uttag av ved för uppvärmning av bostaden.

Jakt

Jakträtten tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Rättsförhållande

Fastighet

Olofström Karamåla 1:9, del av

Ägare

Anders Svensson 1/1

Areal

Angivna ytor är ungefärligt uppmätta och kan skilja från slutareal efter avstyckning. Arealklausul kommer enligt överenskommelse finnas med i köpekontrakt.

Taxeringsvärde

Då enbart del av fastighet säljs redovisas enbart taxeringsvärden för byggnader.

Inteckningar

Pantbrev till fastigheterna medföljer ej i försäljningen. Inga lån skall övertas av köparen.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Ja
För mer information se prospekt.

Karta

Mäklare

Areal | Sölvesborg

Snapphanegatan 32
294 31   Sölvesborg
Alla objekt från Sölvesborg

Ansvarig mäklare

Gunnar Jönsson
Gunnar Jönsson
Reg. fastighetsmäklare
Skogsmästare
0456-105 52
072-331 05 52

Dela

Jag är intresserad av fastigheten
Karamåla & vill bli kontaktad

Mäklaren för Karamåla kommer bli informerad och återkomma till dig inom kort.

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier