Kävlinge

Kävlinge gård med vackert läge och förstklassig åkermark i en fyrkant.
Areal: 45 ha
Kommun: Köping
Objektstyp: Gård
Prisidé: 7 000 000 SEK
Anbudsdag: 29/6 2021
Visning:
6/6 2021
Vänligen anmäl er och boka tid för visning hos ansvarig fastighetsmäklare.
9/6 2021
Vänligen anmäl er och boka tid för visning hos ansvarig fastighetsmäklare.
Nu ges möjlighet att förvärva en gård med vackert läge och förstklassig, välarronderad åkermark på jordbruksslätten i södra Odensvi. Gårdscentrum och bostadshuset har enskilt läge, mitt i fastigheten, med utsikt över fastighetens åkermark och slättlandskapet. Till gården hör också flera mångsidiga ekonomibyggnader. Med närheten till E18 är pendlingsavståndet till fler större städer i Mälardalen under en timme. Med bil tar det endast 13 minuter in till Köping som har det mesta av allmän service. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka en visning.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Västerås
Klockartorpsgatan 14
723 44   Västerås
Anton Stolpe Nordin
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-693 51 18

Bilder (35)

Foto: Antn Stolpe Nordin, Areal och Kim Lill, Husfoto.

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Bostadshuset ligger vackert på en höjd med utsikt över fastigheten och i soligt läge från morgon till kväll. Uteplatser i tre väderstreck gör att du kan njuta av solen och utsikten från tidig vår till sen höst. Huset är uppfört 1976 och har en taxerad boyta på 180 kvm. Byggnadsytan på mark är uppmätt till ca 7,5 x 15,6 m. Husmodellen är ett Hultfredshus, på gjuten platta med stomme av trä, klädd med stående panel och tak av betongtegel. Fönstren är av isolerglas och kopplade tvåglasfönster. Uppvärmningen sker genom en luftvärmepump, oljefyllda elelement och elelement. Det finns även en kamin på övervåningen. Vattnet tas från egen brunn, borrad 2015, avloppet är enskilt med trekammarbrunn och infiltrationsbädd som ligger längs vägen, väster om gårdscentrum. Huset har i huvudsak inredning från 1970-talet.

Planlösning
Nedrebotten består av groventré med plastmatta och förvaringsutrymmen samt frys, tvättställ, tvättmaskin och varmvattenberedare. I anslutning till groventrén ligger köket som fick nya vita skåpluckor, spishäll, köksfläkt, diskmaskin, ugn, kyl och frys 2019. Här finns gott om förvaring och plats för en matgrupp. Från köket nås entrén med ingång från framsidan. Innanför entrén finns en sal med parkettgolv och utgång till baksidans altan. En korridor leder till ett mindre sovrum med garderob, ett större sovrum med garderober också här finns utgång till altanen på baksidan. Längst in i korridoren ligger ett kontorsrum/sovrum. Till vänster i korridoren finns två badrum, det ena är från när huset byggdes med toalett, bidé, handfat och badkar, plastmatta på golvet. Nästa badrum har modern standard med toalett, dusch, kommod med handfat och väggskåp med spegel.

Via trappen i entrén nås övreplan och dess stora allrum med en kamin och heltäckningsmatta, till vänster om trappan en toalett med plastmatta, toalett, handfat och en bastu. Mittemot finns ett förråd. Här finns också ett större sovrum med heltäckningsmatta och kattvind för förvaring. Trädgården runt huset består av gräsmatta, fruktträd, olika lövträd och en syrenberså där man kan njuta av ljumma sommarkvällar.

Energideklaration

Ingen energideklaration är upprättad för bostadshuset och kommer ej upprättas eller bekostas av säljaren.

Driftskostnader

Uppvärmning/el ca 25 000 kr per år.
Renhållning ca 2 200 kr per år.
Avlopp/slamtömning ca 1 500 kr per år.
Försäkring ca 7 000 kr per år.
Sotning ca 600 kr per år.

Ekonomibyggnader

Garage

Intill bostadshuset finns en garagebyggnad med förråd. Byggnaden har en stomme av timmer och trä, klädd med panel, stående på grundstenar och tak av plåt, med en byggnadsyta på mark om ca 7,6 x 18 m. Här finns två isolerade förråd för förvaring, garage för personbil med gjutet betonggolv och vikportar i stål, förvaringsutrymme med grusat golv och vikportar av stål. På övervåningen finns en pigkammare och förvaringsutrymme.

Magasin

Intill garaget finns ett magasin som mäter ca 6,4 x 12,2 m i byggnadsyta. Byggnaden har en stomme av trä och tak av plåt. I nedrebotten finns en drängkammare, snickarbod och en äldre tvättstuga som används som vedbod. På övervåningen finns ett äldre magasin.

Ladugård

Ladugården ligger i linje med logen och ramar på ett fint sätt in gården. Byggnaden har en byggnadsyta på mark om ca 10 x 26 m, en stomme av timmer och murat mjölkrum. Taket är av plåt. Här finns en äldre ladugårdsinredning med skulle över hela ytan. Stommen är i behov av renovering.

Svinhus

På gårdscentrum finns ett äldre svinhus med stenväggar och träöverbyggnad. Taket är av plåt. Byggnaden mäter ca 5,4 x 7,2 m i byggnadsyta. Över den äldre svinstian finns en skulle i dåligt skick.

Loge

Byggnaden har en byggnadsyta på mark om ca 10 x 34,6 m, stomme av trä och tak av plåt. Taket är i behov av renovering. I byggnaden finns loggolv av trä och stampat jordgolv och används för förvaring.

Jordkällare

Norr om gårdscentrum finns en äldre jordkällare i sämre skick.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Till fastigheten hör 42,6 ha mycket väl arronderad åkermark. Åkermarken är belägen runt gårdscentrum och utgörs av två skiften varav det stora skiftet är på 40,5 ha och det lilla är på 2,1 ha. Stödrätter finns för hela åkermarksarealen och enligt uppgifter från Länsstyrelsen uppgick arealen i blockkartorna i senaste mätningen till 42,65 ha. All åkermark är utarrenderad till och med 2021-12-31. Åkermarken skall överlämnas plöjd eller kultiverad av arrendatorn. Arrendatorn hyr stödrätterna av säljaren under arrendeperioden.

Skogsmark

Enligt taxeringsuppgifterna finns ca 1 ha skogsmark. Skogen består av en trädbevuxen åkerholme. Det finns inga uppgifter om virkesförrådet. Skogen lämpar sig för rekreation eller ved för husbehov.

Jakt

Jakträtten på fastigheten tillfaller köparen på Tillträdesdagen.

Rättsförhållande

Fastighet

Köping Kävlinge 1:1

Ägare

Birgit Eriksson Db 1/1

Areal

För fastighetens arealuppgifter se prospektet.

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2020
Åkermark 2 031 000 kr
Skogsmark 43 000 kr
Tomtmark 302 000 kr
Bostadsbyggnader 1 485 000 kr
Ekonomibyggnader 223 000 kr
Summa: 4 084 000 kr

Inteckningar

Antal 5 st
Totalt belopp 309 000 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Anton Stolpe Nordin
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-693 51 18

Fastighetsmäklare

Victor Vretlund
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-770 38 32

Jag är intresserad av fastigheten Kävlinge och vill bli kontaktad

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning