Kolungens gård

Hästsportsanläggning utöver det vanliga.
Areal: 58 ha
Kommun: Mellerud
Objektstyp: Gård
Prisidé: 9 000 000 SEK
Kolungens gård har en lång tradition inom travsporten men under det senaste åren har det varit galoppverksamhet som gällt. Fastighetens rejält tilltagna ytor vad gäller mark och anläggningar gör att man har utmärkta möjligheter att bedriva travverksamheten men även annan ridsports verksamhet som galopp mm.

Fastigheten har två större bostadshus med utsikt över sjön Lilla Kolungen.

Verksamhetslokalerna omfattar ca 50 boxar fördelat på tre stallar. Till det tillkommer lösdriftstall, uteboxar, paddock, ridhall, skrittmaskin, verkstad och värmeanläggning samt förråd, personalutrymmen och kontorsutrymmen. På markerna finns gott om hästhagar, en fullstor travbana, rakbanor, skogsbana, samlad åkermark och produktiv skogsmark.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Vänersborg
Östra vägen 1
462 32   Vänersborg
Åke Carlsson
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
070-363 56 35

Bilder (50)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Huvudbyggnad

Bostadshuset ligger högt med en vacker utsikt över sjön lilla Kolungen och har en boarea om ca 293 m2 i 1 ½ plan (+ biyta 175 m2). Huset är välbyggt med tilltagna ytor och hög kvalité på material som ex marmorgolv i vardagsrum och unika reifierade kopparbelagda ytterdörrar. (Finns endast på två ställen i världen). På västsidan av huset finns en större pool som är förbered för relaxutrymme.

När man kommer in genom entrén möts man av det stora vardagsrummet med marmorgolv som har panorama fönster mot sjön samt öppen spis. Genom ett valv når man matsalen som även de har stora fönsterytor mot sjön. Till höger om entrén ligger det välutrustade lantköket som även är förbunden med matsalen. Bakom köket ligger tvättutrymme, inglasad uteplats, grovkök, badrum rum samt garaget med plats för två bilar. Övervåning nås via ektrappan i entrén där det finns ett rejält vardagsrum samt tre rum varav det ena är ett masterbedroom med eget badrum med jacuzzi.

Huset är byggt 1977 och genomgått en större renovering 2005. Byggt i trä med tegelfasad under laserat tegeltak. Grunden utgörs av gjuten platta. Treglasfönster.

Vatten från egen borrad brunn med modern vattenrening. Vattenprov finns. Avlopp till trekammarbrunn med markbädd. Värme genom vattenburet system från panncentral. Rörsystem för central-dammsugare. Fibernätsdragning gjorda inne i huset och anslutet till Örs fibernät.

Andra huset

Bostadshuset ligger söder om sjön lilla Kolungen och omfattar 318 m2 i 1½ plan (+ 65 m2 biyta).

Nedre våningen omfattar fyra rum och kök med hall, toalett, badrum, tvättutrymme samt uteplats. Övre våningen omfattar tre sovrum, kök, stort badrum med tvätt och bastu samt balkong och förrådsutrymmen.

Huset är byggt 1976 och är renoverat under de senaste åren. Byggt i trä med tegelfasad under laserat tegeltak. Grunden utgörs av gjuten platta. Treglasfönster. Vatten från egen borrad brunn med modern vattenrening. Vattenprov finns. Avlopp till trekammarbrunn med markbädd. Värme genomvattenburet system från panncentral som finns på grannfastigheten.

Ekonomibyggnader

Stora stallet

I stora stallet finns förrådsdel samt två stalldelar som inrymmer 32 nyare boxar. Där finns även spolspilta, kontor, sadelkammare och personalutrymmen med dusch och toalett. I förrådsdelen finns höhiss samt två fodersilos.

Byggår okänt. Byggarea ca 580 m2. Byggd i trä/betong med träpanel under plåttak. El från 2006. Gjutet golv samt grusat i förrådsdelen. Bakom ladugården finns det större gjuten göselplatta samt skrittmaskin under tak.

Häststallet

Häststallet är en isolerad byggnad med 13 boxar, sadelkammare, fölbox, spolspilta samt pentry.

Stallet är byggt 2000 och har en byggarea om ca 345 m2. Stallet är byggt i trä med träpanel under plåttak. Gjutet golv.

G:A veterinärstation

Bygganden inrymmer fyra boxar, isolerade förråds-utrymmen samt hönshus med hönsgård. På över-våningen finns kontor med personalutrymmen med pentry, dusch och toalett.

Byggår okänt. Byggarea ca 425 m2 byggt i trä med trä/plåtpanel under plåttak.

Uteboxar

Byggnad i anslutning till paddocken som rymmer fyra hästboxar.

Byggår 2000. Byggarea ca 50 m2. Byggd i trä under plåttak och sandgolv. (Byggnaden söder om denna, också med boxar ingår inte i försäljningen).

Ridstall med sidobyggnad

Isolerad ridhall med värmefläktar om 24 x 24 m. Tillbyggnad med sidobyggnad om 288 m2 som används som lösdriftsstall. Finns även fyra uteboxar.

Byggd 1996 och tillbyggd 1998. Byggd i trä med trä/plåtpanel under plåttak. Sandgolv.

Verstad, pannrum m m

Isolerad verkstad med garage, panncentral, vatten-anläggning, förråd samt personalutrymmen.

Byggår 1977 samt löpande tillbyggt. Byggarea ca 150 m2. Byggd i trä/stål med plåt/träpanel under plåttak.

Panncentralen från 2006 som servar fastighetens byggnader med värme. Vedapanna 100 och stoker för fliseldning. Ackumulatortankar om 2x5 m2.

Vattenanläggning är kopplad till egen borrad brunn om 120 m (finns ytterligare en brunn) som servar fasighetens byggnader med vatten. Nyare vattenreningsanläggning med omvänd osmos

Paddock

Bakom ladugården finns en rejäl paddock om 65 x 25 m.

Trav- och ridbanor

Travbana i gott skick som är ca 1 000 m lång och 11 m bred.

Välskött skogsbana som är 800 m lång och ligger i måttligt kuperad terräng.

Rakbana om 700 m.

Skog och mark

Åker och hagarna

Åkern, betesmarken och hagarna omfattar ca 33 ha varav ca 23 ha söks EU-stöd på. Hagarna ligger i anslutning till byggnation med ett bra hagsystem. Åkern och betesmark ligger välsamlat och uppbär ett EU-stöd för 2019 om ca 40 000 kr. EU-stödet för innevarande år behålls av säljarna.

Skogsmark

Skogsmarken omfattar ca 22 ha och utgörs av väl-skötta bestånd som skapar en vacker inramning för skogsbanan. Marken har god tillväxt och tillgänglighet. Bestånden har ett högt virkesförråd och enligt den nyupprättad skogsbruksplan finns det ca 4 000 skogskubikmeter.

Jakt

Det bedrivs ingen jakt på fastigheten men jakten är tillgänglig från tillträdet med bra möjligheter till småviltsjakt och på älg.

Rättsförhållande

Fastighet

Mellerud Kolungen 1:20 m fl

Ägare

Ove Linderholm 1/2
Anette Stjernstrand 1/2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 53,9 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 21,9 ha
Inägomark 35,7 ha
Väg och kraftledning 0,8 ha
Summa: 58,4 ha

Taxeringsvärde

För mer information se prospekt.

Inteckningar

Det finns 11 penninginteckningar om totalt 8 050 000 kr.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd för fastigheterna Mellerud Kolungen 1:17 och 1:20. Dock ej för fastigheterna Mellerud Kolungen 1:18, 1:19 eftersom dessa är småhusenheter.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Åke Carlsson
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
070-363 56 35

Jag är intresserad av fastigheten Kolungens gård och vill bli kontaktad

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning