Krattorp

Lantgård med potential
Areal: 9 ha
Kommun: Trollhättan
Objektstyp: Gård
Prisidé: 3 750 000 SEK
Anbudsdag: 4/6 2024
Vackert belägen gård vid vägs ände.

Strax söder om Upphärad, i det öppna jordbrukslandskapet som präglar denna del av Trollhättan kommun, ligger gården Krattorp vackert belägen vid vägs ände. Gårdscentrum är bebyggt med bostadshus samt ett välskött ekonomibyggnadsbestånd som tillsammans med den välarronderade marken om ca 9 ha bildar en rationell enhet väl lämpad för ett aktivt liv på landet. Här erbjuds en möjlighet att nära naturen skapa sin egen oas med allt vad livet på landet har att erbjuda, och allt detta cirka 1 h med bil från Göteborg.

Boka plats på visning

23Maj
Tors 16:00 - 17:00
Anmälan krävs. Välkommen på visning!
25Maj
Lör 15:00 - 16:00
Anmälan krävs. Välkommen på visning!
Kontakta Areal

Marcus Hallenberg

Ekonomagronom
Reg. fastighetsmäklare

Krattorp

Marcus Hallenberg

Ekonomagronom
Reg. fastighetsmäklare
070-625 98 03

Bilder

Visa alla 18 bilder
Visa alla 18 bilder

Foto: Marcus Hallenberg och Åke Carlsson, Areal

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Byggnaden är sannolikt från början av 1900-talet och uppförd i en träkonstruktion i 1 1/2 plan. Sadeltak beklätt med betongpannor. Byggnad uppförd på torpargrund. Uppvärmning med elradiatorer samt luft/luft värmepump. Vatten tas från en egen borrad brunn. Under 2023 så har brunnen högtrycksspolats. Problem finns med tillrinning av ytvatten till brunnen. Brunnen behöver dräneras. Avlopp genom ett Biovac minireningsverk vilket togs i drift 2014. Försiktighetsmått kopplat till driften av avloppsanläggningen. Boytan uppgår enligt taxeringsuppgifter till 96 kvm.

Entrén till bostaden är belägen på den södra delen av byggnaden. Genom dörren nås hallen i vilken en trappa leder upp till övervåningen. Till höger om hallen finns ett större kök utrustat med kyl och frys, diskmaskin och vedspis. Via köket nås ett separat badrum med toalett. Till vänster om hallen nås vardagsrum med matsalsdel. I vardagsrummet finns en eldstad. De två eldstäderna i byggnaden är inte godkända att elda i. Trappen i hallen leder upp till ett allrum på övervåningen. Vid en dörr på den södra sidan av bostaden nås en altan. Vidare finns det på övervåningen ett sällskapsrum, tre sovrum varav ett större och två mindre, ett badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare samt vindsutrymme

Tomten kring bostaden klipps med en robotgräsklippare som ingår i försäljningen av fastigheten.

Energideklaration

Saknas och kommer ej att upprättas av säljaren.

Driftskostnader

Uppvärmning och el 13 000 kr *
Renhållning 1 500 kr
Vatten och avlopp 2 300 kr *
Försäkring 7 600 kr

* Kostnad för uppvärmning har uppskattats utifrån förbrukning av el år 2022 och 2023 multiplicerat med en snittkostnad om 1,5 kr/Kwh.

* Kostnad för vatten och avlopp avser årlig service. Tillkommer gör kostnad för tömning.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Större ekonomibyggnad uppförd med stomme av timmer och trästolp. Den norra delen av byggnaden har murade väggar. Tak beklädda med plåt. Väggar beklädda med träpanel och plåt. El och vatten finns indraget. I byggnaden finns verkstad, loge, en äldre ladugårdsdel, maskinhall, äldre skulle samt ytterligare förvaringsutrymmen. Byggnadsyta om ca 300 kvm.

Dubbelgarage med vedbod

Byggnaden är uppförd i en trä- och timmerkonstruktion i 1 1/2 plan. Garagedelen med gjuten grund och vedboden på hårdgjord yta. Sadeltak beklätt med eternit. På det nedre planet finns två garageplatser samt en vedbod. Via trappen på byggnadens södra långsida nås loftet. El finns indraget i byggnaden. Byggnadsyta om ca 40 kvm.

Jordkällare m.m.

Jordkällare med två rum, golv och väggar i betong. Ovan jordkällaren finns ett rum tillbyggt i en träkonstruktion under sadeltak beklätt med eternit. I rummet finns en äldre kamin av modellen Husqvarna 157, ej i bruk.

Skog och mark

Åkermark

Enligt taxeringsuppgifter uppgår arealen åkermark till 8 ha. Arealen åkermark har på ortofoto uppskattats till ca 6,6 ha. Åkermarken är upplåten till en lantbrukare i närområdet för en period av ett år i taget. Överenskommelsen är muntlig. 10 625 kr exkl. moms för upplåtelsen. Säljaren förbehåller sig denna intäkt för innevarande år.

Skogsmark

Söder om infartsvägen och gårdscentrum finns en skogbevuxen höjd. Det saknas en aktuell skogsbruksplan. Arealen bedöms på ortofoto uppgå till ca 1,3 ha och utgörs av en äldre blandskog.

Jakt

I området finns rådjur och älg, detta utöver övrigt småvilt.

Fastigheten ingår i Trollhättan Södra Älgskötselområde och Trollhättan Södra Kronhjortsskötselområde.

Övrigt

I fastighetsdatautdraget finns en anteckning om föreläggande om försiktighetsmått vid drift och underhåll av avloppsanordning på fastigheten (Dnr 2014‐0066‐3).

Rättsförhållande

Fastighet

Trollhättan Krattorp 1:6

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 11,1 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2023
Åkermark 443 000 kr
Skogsimpediment 3 000 kr
Tomtmark 389 000 kr
Ekonomibyggnader 145 000 kr
Bostadsbyggnader 757 000 kr
Summa: 1 737 000 kr

Inteckningar

I fastigheten finns penninginteckningar om totalt 411 000 kr. Inga lån skall övertas av köparen.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Vänersborg

Östra vägen 1
462 32   Vänersborg
Alla objekt från Vänersborg

Ansvarig mäklare

Marcus Hallenberg
Marcus Hallenberg
Ekonomagronom
Reg. fastighetsmäklare
070-625 98 03

Fastighetsmäklare

Åke Carlsson
Åke Carlsson
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
070-363 56 35

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier