Kullern

Budgivning pågår!
Välvårdade byggnader och möjlighet till odling, djur-hållning och jakt vid Färila i nordvästra Hälsingland.
Areal: 6 ha
Kommun: Ljusdal
Objektstyp: Gård
Prisidé: 975 000 SEK
Visning:
10/4 kl 14:00
Anmälan innan till fastighetsmäklaren.
Här erbjuds en mindre gård belägen strax söder om Färila i nordvästra Hälsingland. Byggnaderna är välskötta och bostaden, som är lämplig för den mindre familjen eller för fritidsboende, har renoverats i omgångar. Runt gården ligger fastighetens ca 5 ha åkermark och längs med gränsen mot Brinnasån finns en kantzon med skog. Färila ligger mindre än 10 min bort med bil och där finns affärer, mack, hälsocentral, skola åk 1-9 mm. Med fastigheten följer möjlighet till jakt i viltvårdsområde och trakten erbjuder därutöver möjligheter till härligt friluftsliv året om, som t.ex. vandringsleder längs Ljusnan, längdåkning, utförsåkning och dowhillcykling i Järvsö mm.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Ljusdal
Bjuråkersvägen 20 A
827 31   Ljusdal
Anders Berglund
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
070-221 76 04

Bilder (31)

Foto: Anders Berglund

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Ett mycket välskött och underhållet bostadshus i
1 1/2-plan uppfört 1929. Dess interiör andas 50-tal men har smakfullt renoverats löpande med bl.a. spegeldörrar, pärlspont, breda golvsocklar och lister, dörr- och fönsterhandtag i mässing samt eluttag och strömbrytare i gammal stil. Ny fasad och nya 3-glasfönster ca -97, tillbyggnad med badrum, ny elledningar i de flesta rum, samt ny vatten- och avloppsledning ca -02, målning av fasad, nytt tak med rännor, isolering av grund och installerat luftvärmepump -15 och robotgräsklippare -16. Fiber finns men har ej nyttjats. Huset har nu larm.

Bostadens bottenvåning rymmer en mindre hall som leder vidare till det charmiga köket. Badrummet i tillbyggnaden är stort och luftigt genom sitt ryggåstak. Där finns dusch, inbyggt gjutjärnsbadkar, handfat, wc och en tvättmaskin. Klinker på golvet, kakel vid dusch och badkar och i övrigt målad pärlspont. På bottenvåningen finns därutöver två rum, äldre hall, litet pannrum, förrådsutrymme och garderob. På den övre våningen finns hall, liten wc, två rum, två alkover, förrådsutrymme och tre klädkammare/garderober.

Uppvärmning genom luftvärmepump. Finns även vattenburet system anslutet till en oljepanna samt vedspis i köket och en vedkamin på den övre våningen. Eldstäderna har dock ej nyttjats under många år och f.n. råder eldningsförbud. Brandskyddskontroll kommer att utföras inom kort. Kommunalt vatten och enskild avloppsanläggning (ej godkänd). Vattenpump på gården är endast dekoration.

Energideklaration

Då fastigheten bebotts mindre än fyra månader per år kommer ingen energideklaration att upprättas av säljaren.

Driftskostnader

El 6 326 kr
Sophämtning 2 048 kr
VA 2 316 kr
Försäkring, (bedömd efter fördelning) ca 5 000 kr
Kommunal fastighetsavgift 2 168 kr
Summa 17 858 kr

Angivna kostnader avser det senaste året när fastigheten nyttjats vid ett fåtal tillfällen och bostaden i övrigt hållit underhållsvärme.

Ekonomibyggnader

Ladugård, loge mm

Den gamla ladugårds- och logbyggnaden är väl omhändertagen och bidrar till gården välvårdade intryck. Byggnadens olika delar framhävs vackert efter den målning som utfördes 2015. Byggnaden, som rymmer ladugård, stall, grishus och loge, erbjuder möjligheter för djurhållning, förvaring etc.

Byggnaden har delvis murade väggar och delvis stomme av trä med träpanel samt yttertak av plåt. El och sommarvatten finns.

Maskinhall, förråd och vedbod

Enklare mindre maskinhall uppförd i trä och med yttertak av plåt. I anslutning står ett förråd och vedbod, också i trä med yttertak av plåt.

Lada

På gården nordvästra del står en brädlada med yttertak av betongpannor.

Jordkällare

Strax söder om bostaden finns en jordkällare.

Skog och mark

Åkermark

Åkermarken omgärdar gården och uppgår till 5,2 ha enligt bifogad skogsbeskrivning och brukas av arrendator genom muntlig upplåtelse. Inga stödrätter följer med fastigheten.

Skogsmark

Fastigheten omfattas enligt bifogad skoginventering av 0,8 ha skogsmark. Det är huvudsakligen i form av en kantzon mot Brinnasån samt ett mindre område invid bilvägen. Skogen är medelålders och lövdominerad. Inventeringen är utförd av Bo Rosén på Bellton Konsult i oktober 2020.

Jakt

Fastigheten är belägen inom Färila-Östra viltvårdsområde som omfattar ca 7 500 ha. Älgjakt utövas i tre olika jaktlag medan småviltjakt får bedrivas över hela området. Ytterligare information om jakten kan ges av Kjell Mickelsson som är områdets ordförande. Kjell nås på mobilnummer: 073-057 55 74.

Fiske

Fisket i området förvaltas av Färila FVO. Se deras hemsida för närmare information, https://www.farilafiske.se/

Rättsförhållande

Fastighet

Ljusdal Stocksbo 11:14

Ägare

Agneta Blomberg 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 6,3 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 0,8 ha
Inägomark 5,3 ha
Övrigmark 0,3 ha
Summa: 6,4 ha

Taxeringsvärde

Då fastigheten precis har bildats genom avstyckning saknas eget åsatt taxeringsvärde.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras för fysisk person som ej varit bosatt i Ljusdals kommun det senaste året. Avgiften är f.n. 4 600 kr. Mäklaren hjälper till att ansöka om förvärvstillstånd. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Berglund
Skogstekniker
Reg. fastighetsmäklare
0651-688 53
070-221 76 04

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning