Hjälmared

Högt och vackert läge med närhet till staden. Bra boende med stall, paddock och ridhus.
Areal: 12 ha
Kommun: Kungsbacka
Objektstyp: Gård
Prisidé: 7 500 000 SEK
Visning:
15/5 kl 17:30-19:00
19/5 kl 10:00-11:30
I ett högt och vackert läge med närhet till staden ligger denna hästgård om totalt ca 12 ha med en mycket bra byggnation med många särpräglade detaljer. Vacker stensatt gårdsplan omgärdad av handlagda stenmurar med infart genom smidda grindar. Bostadshus och stall är renoverade med hög känsla för stil och erbjuder möjlighet till bra boende med tillgång till stall, paddock och ridhus. Egna marker för bete eller foderproduktion.

I omgivningarna finns många hästgårdar och en aktiv hästverksamhet.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Göteborg
Industrivägen 55
433 61   Sävedalen
Mikael Axelsson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0769-46 54 66

Bilder (30)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Bostaden är ett ombyggt gammalt magasin som är ursprungligt byggt 1955. Från 2003 och framåt har byggnaden genomgått en varsam ombyggnad och renovering.

Bottenvåningen har murade väggar och på övervåningen är det timrade väggar. Byggnaden har yttermåtten 6 x 16 meter. På bottenvåning finns huvudentré med trappa till övervåning, stort arbetsrum/vardagsrum, sovrum, dusch och vedeldad bastu, groventré samt gästtoalett. På övervåning finns kök, skafferi, matplats, vardagsrum med utgång till veranda och med täljstenskamin, två sovrum, ett stort badrum samt tvättstuga.

Huset håller genomgående en hög standard i materialval och det finns mycket originella detaljer med bra känsla för inredning och design. Hundra år gamla dörrar och virke tillsammans med egenhändigt murade väggar av granit ger helt unika detaljer och en ombonad rustik känsla.

Uppvärmning med vattenburen värme. På botten-våning är det lagt golvvärme. Värmeanläggningen finns i intill liggande maskinhall och består av vedeldad panna kombinerat med solfångare och elpatron. Ackumulatortankar på totalt 4 m3 gör att eldningen kan göras effektivt. Bedömd vedförbrukning är ca 25-30 m3/år. Eget vatten från borrad brunn och eget avlopp till minireningsverk.

Det finns planer på att dra fram fiber i området.

Lägenhet

I gårdshuset finns inrett en mindre lägenhet om ca 25 kvm med kök, sovloft, tvättstuga, badrum med dusch och en vedeldad kamin. Lägenheten kan vara lämplig för generationsboende.

Ekonomibyggnader

Ladugård/stall

Äldre ladugård byggd i sten och trä med plåttak. I ladugården finns inrett en stalldel med sex fullstora boxar i hög klass varav två fölboxar. Där finns även spolspilta, foderkammare, sadelkammare samt tvättstuga. Värme från värmecentralen via kulvert till sadelkammare, tvättstuga, och garage. Ovanpå stallet är stort ränne för förvaring.

I övrig del av ladugård finns förråd och stort garage med fjärrstyrd port. I garaget finns även inrett en enkel gårdsverkstad. Ovanpå garaget är påbörjat inredning för lägenhet eller kontor. Möjlig yta att inreda är ca 90 kvm. Vatten och avlopp är framdraget liksom värme från vedpannan.

Utanför gaveln på stallet finns gödselplatta.

Den inramade gårdsplanen är handlagd med natursten (Fjärås gnejs).

Maskinhall

Bakom huset ligger maskinhall som är uppförd i plåt med bra takhöjd, rejäla portar och bra utrymmen för maskiner och förvaring. Byggnaden inrymmer även
gårdens panncentral med vedpanna och ackumulator-tankar. På taket finns solvärmeanläggning som komplement till vedpannan. Ovanför panncentralen är inrett ett förråd som både nås med trappa från maskinhallen och från bostadens altan.

Ridhus

I anslutning till stallet väster om gårdsplanen ligger ett ridhus med måtten 20 x 13 meter.

Paddock

I anslutning till gården mot åkermarken ligger en paddock med måtten 20 x 56 meter. Paddocken är väldränerad och har beläggning med gummiflis.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Åkermarken ligger i ett sammanhängande skifte väster om gården. I norr avgränsas fastigheten mot Lillån. Totalt är det ca 8,5 ha åkermark som i taxeringen klassats som normal för området. Åkermarken är utarrenderad till och med 1 januari 2019 med en årlig ersättning om 10 000 kr.

Skog

Utefter ån växer lövskog i brinkarna med möjlighet till uttag av ved.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten.

Fiske

Fastigheten har lång gräns mot Lillån med bra fiskemöjligheter.

Rättsförhållande

Fastighet

Kungsbacka Hjälmared 7:29

Ägare

Kay Gallen-Kallela 1/2
Sten Erik Rolfö 1/2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 11,8 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Åkermark 9,5 ha
Skogsmark 1,8 ha
Övrigmark 0,5 ha
Summa: 11,8 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Åkermark 929 000 kr
Tomtmark 615 000 kr
Ekonomibyggnader 341 000 kr
Bostadsbyggnader 880 000 kr
Summa: 2 765 000 kr

Inteckningar

Antal 9 st
Totalt belopp 2 256 000 kr
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Mikael Axelsson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0769-46 54 66

Fastighetsmäklare

Johan Melin
Skogsingenjör
Reg. fastighetsmäklare
070-578 22 65

Jag är intresserad av fastigheten Hjälmared och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning