Lindesberg

Välskött gård med trevlig bostad, moderna blandat med äldre ekonomibyggnader med många användningsområden samt bördig och god åkermark.
Areal: 55 ha
Kommun: Skurup
Objektstyp: Gård
Prisidé: 27 500 000 SEK
Anbudsdag: 5/10 2020
Lindesberg är en välskött produktionsgård med samlad areal om ca 55 hektar varav största delen utgörs av mycket god åkermark. Mangårdsbyggnaden på fastigheten är i sig en riktig pärla där den ligger fint omgärdat av en trevlig innergård och stor trädgård i väster. Gårdens ekonomibyggnader utgörs dels av äldre ekonomibyggnader och dels av modernare stallbyggnader med möjlighet till flera användningsområden. Lindesberg är belägen strax söder om Skurup. Fastigheten kan säljas i sin helhet, i delar eller tillsammans med grannfastigheten Svenstorp vilken också är till försäljning.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Malmö
Stortorget 15
235 31   Vellinge
Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Bilder (30)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnaden ligger vackert omgiven av en stor härlig trädgård i väster och en trevlig innergård i öster. Bostaden är uppförd i vitputsad stomme av sten med gråstensgrund under tegeltak. Nedanvåningen innehåller entréhall, sovrum, kök med matplats, tv-rum, wc, huvudentré, sovrum/allrum, sällskapsrum och matsal. Vidare innehåller nedanvåningen i vinkelbyggnaden till mangårdsbyggnaden tvättstuga, badrum och sovrum. Ovanvåningen innehåller ett rum och resterande del är oinredd vind.
Byggnadens grund består av krypgrund samt källare under en mindre del. Uppvärmning genom vattenburet system via en värmepump, jordvärme. Kommunalt vatten och avlopp. Det finns även egen borrad brunn för uttag av vatten. Fiber finns installerat.

Ekonomibyggnader

Slaktsvinstall

Slaktsvinstall uppfört 1996 med stomme av isolerade betongväggar under cembonittak. Innehåller 15 st slaktsvinsboxar.

Sinsuggestall

Sinsuggestall uppfört med stålstomme med betongväggar under cembonittak. Isolerad byggnad öppet mot nock. Plats för ca 52 st sinsuggor.

Loge

Logbyggnad uppförd i trästomme klädd med eternit på väggarna under plåttak från 2012. Innehåller plats för ca 84 sinsuggor i lösdrift.

Övriga byggnader

På fastigheten finns en gammal arbetarbostad vilken är belägen i vinkelbyggnaden till mangårdsbyggnaden. Vidare finns garage- och förrådsbyggnad samt ett halmförråd.

En gödselbrunn på ca 400 kbm och gödselplatta finns på fastigheten. Vidare finns en urinbehållare på ca 90 kbm.

Skog och mark

Åkermark

Enligt SAM omfattar åkermarken ca 53,68 ha. Åkermarken består i stort av rationella skiften med god åtkomst via vägar. Åkermarken ligger inom klass 10 enligt den fysiska riksplaneringen och har under senare år brukats med en fyrårig växtföljd med grödorna höstraps, höstvete, sockerbetor och maltkorn i kombination med svingödsel. Dräneringen är väl fungerande över större delen av arealen. Stödrätter motsvarande saluförd åkermark ingår utan särskilt vederlag. Nuvarande ägare planerar att överlämna arealen insått med 17 ha höstvete, 11 ha höstraps och resterande del överlämnas höstplöjd. För markkartering och befintliga täckdikningskartor på fastigheten kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Jakt

Jakten är tillgängligt för en ny köpare på tillträdesdagen.

Rättsförhållande

Fastighet

Skurup Lindby 37:3

Ägare

Ola Ingvarsson 1/2
Mårten Ingvarsson 1/2

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 54,8 ha

Taxeringsvärde

För taxeringsuppgifter se prospekt.

Inteckningar

Antal 4 st
Totalt belopp 1 108 000 kr
För mer information se prospekt

Försäljningssätt

För mer information se prospekt

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
040-46 67 90
072-700 16 70

Fastighetsmäklare

Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning