Lundby Frälsegård

Såld
1800-talsgård i toppskick. Poolområde och ekonomibyggnader med generösa ytor.
Areal: 2 ha
Kommun: Vadstena
Objektstyp: Gård
Lundby Frälsegård är en fantastiskt vacker gård som under senare år genomgått en pietetsfull renovering med stor hänsyn tagen till gårdens tidstypiska 1800-tals attribut. Mangårdsbyggnaden uppfördes 1895 och flankeras av två flyglar varav den södra utgör nyrenoverad bostad och den norra rymmer gäststuga, gym, garage m.m. Efter renovering av Mangårdsbyggnaden byggdes en oas på baksidan med inglasad veranda i sydvästläge som vetter mot stort trädäck och poolområde med uppvärmd saltvattenpool med romersk trappa, spatunna, utedusch och lusthus, allt omgärdat av lummig välskött trädgård med fruktträd och jordkällare med vin- och matkällare.

Utöver bostadsbebyggelsen finns vidare på gården en större vinkelbyggd loge med garage och uppställningsytor, murad byggnad med häststall och 6 boxar samt uppvärmd sadelkammare och snickarverkstad. I skydd av den vinkelbyggda logen finns en tennisbana alternativt paddock med grusbeläggning. Till gården hör totalt ca 2 ha mark vilken förutom trädgård och park utgör stängslad åkermark och rasthagar. Samtliga uppvärmda utrymmen på gården inklusive pool och spatunna värms upp mycket kostnadseffektivt.

Lundby Frälsegård håller ett genomgående synnerligen gott skick där renoveringar är gjorda med kvalitetsmaterial och med stor omsorg för och bevarande av gårdens vackra 1800-tals attribut.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Vadstena
Storgatan 34
592 30   Vadstena
Johan Westman Dickson
Ekonomagronom
Reg. fastighetsmäklare
070-520 88 91

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning