Munsö Prästgård

Såld
Charmfull gård i vacker och historisk miljö. Skogsskifte invid Mälaren.
Areal: 58 ha
Kommun: Ekerö
Objektstyp: Gård
Munsö Prästgård är en mycket charmfull gård belägen på den norra delen av Munsön i Ekerö kommun, cirka 50 minuter från Stockholm med bil. Gårdscentrum, med prästgård, stall och magasin inramas av ett vackert, rofyllt och historisk mälarlandskap med böljande åkrar och skogspartier. Nära prästgården finns Munsö Kyrka, en av endast åtta rundtornskyrkor i Sverige och ansedd som en av landets vackraste kyrkor.

Bostadsbyggnaden var ursprungligen prästgård och inramas idag av en vacker trädgård med grusad infart med en pampig lönn som vårdträd. På andra sidan vägen finns ett gediget stall med gott om utrymme för ett flertal hästar samt en ridbana. Gårdens landareal om totalt cirka 58 ha, varav 25 ha skogsmark och 28 ha inägomark, fördelas över två skiften varav gårdscentrum med byggnation och merparten av åkermarken finns på det södra skiftet. Det norra skiftet har strand i Mälaren och hyser bland annat ett område som upplåtits för småbåtshamn, där två bryggsällskap erlägger arrendeavgift för var sitt lägenhetsarrende.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Stockholm
Nybrogatan 34
114 39   Stockholm
Jens Agensjö
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-567 40 80

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning