Nolgården

Nolgården
Areal: 10 ha
Kommun: Tidaholm
Objektstyp: Gård
Prisidé: 2 400 000 SEK
Gård med trevligt läge i Orleka.

Nolgården är en trevlig mindre gård belägen i Orleka, norr om Tidaholm. Gårdscentrum består av bostadshus och rymliga ekonomibyggnader. De egna markerna som uppgår till 10 ha varav 3 ha virkesrik skogsmark och 6 ha åker och betesmark.
Gården är fördelad på två fastighetsbeteckningar. Orleka 2:27 omfattar gårdscentrum med ca 2 ha intilliggande öppen mark och Orleka 2:28 omfattar 7 ha mark. Fastigheterna kan vid intresse avyttras var för sig.

Kontakta Areal

Kristian Strandell

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare

Nolgården

Kristian Strandell

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder

Visa alla 30 bilder
Visa alla 30 bilder

Foto: Kristian Strandell

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Nolgårdens bostad är ursprungligen uppfört 1910 och tillbyggd i omgångar. Byggnaden är i 1,5 plan och uppförd med trästomme ståendes på stensatt grund och beklädd med stående träpanel. På taket ligger betongpannor och fönstren är 2-glasfönster.
Boarean uppgår till 116 kvm enligt taxeringsinformationen och planlösningen fördelas enligt följande. Nedre våning nås via huvudentrén med ingång till hall med uppgång till övre plan. Till vänster ligger ett vardagsrum med en kakelugn (ej eldad i på senare år och behöver provtryckas och ev åtgärdas innan den tas i bruk). Via vardagsrummet når man en stor inglasad altan i västerläge. Till höger om hallen ligger en TV-rum som leder vidare till köket som har äldre snickerier, spis, spisfläkt, kyl/frys samt värmande vedspis. Innanför köket finns en köksentré med ett underliggande källarvalv för inkommande vatten och avlopp samt varmvattenberedare. Via köksentrém når man ett äldre badrum med wc, tvättställ och tvättmaskin.
Övre plan har möblerbar hall, ett äldre badrum samt tre sovrum av varierande storlek varav ett med utgång till balkong.

Uppvärmningen av bostaden sker via vedspis, samt elradiatorer. Vatten fås via Orleka vattenförening. Avloppet är äldre av okänt utförande.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnader

Ladugård
Äldre välbyggd ladugård med murad del som rymmer garage/verkstad på gjuten platta samt förrådsutrymme i den gamla stalldelen, lämpligt att inreda till häststall. Utanför stalldelen finns en gödselplatta. I logdelen som har grusat golv finns rymliga förrådsutrymmen. Byggnaden har lertegel på taket.

Magasin
Magasinsbyggnad med äldre tvättstuga, redskapsförråd och vedbod. I byggnaden finns även och ett rymligt isolerat garage med verkstadsdel med gjuten platta. Byggnaden har trästomme med plåt på taket.

Jordkällare
Stensatt jordkällare med överbyggnad i trä med plåttak.

Vagnskjul
På Orleka 2:28 finns ett enklare vagnsskjul med trästomme, plåttak och grusat golv.

Skog och mark

Åker och betesmark

Nolgården omfattar totalt ca 4,3 ha åkermark. Av åkermarken ligger ca 1,9 ha invid gårdscentrum på registerbeteckningen Orleka 2:27 och ca 2,4 ha på registerbeteckningen Orleka 2:28. Till fastigheten hör även ca 1,5 ha betesmark fördelat på två skiften belägna på Orleka 2:28.
Marken är utarrenderad till 2024-03-13 och därefter tillgänglig för köparen.

Skogsmark

Till gården hör 3,2 ha skogsmark med dominans av fin äldre tallskog. Virkesförrådet är uppskattat till 1178 m3sk enligt skogsbruksplan upprättad april 2023. Detta ger ett genomsnittligt virkesförråd om höga 368 m3sk/ha. Boniteten är bedömd till 6,9 m3sk och trädslagsfördelningen utgörs av 94 % tall och 6 % gran.

Rättsförhållande

Fastighet

TIDAHOLM ORLEKA 2:27, 2:28

Taxeringsvärde

För information se prospekt.

Inteckningar

Antal 1 st
Totalt belopp 86 000 kr

Karta

Mäklare

Areal | Skövde

Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Alla objekt från Skövde

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier