Budgivning pågår!

Öbrinks

Trevlig gård för självhushållning
Areal: 2 ha
Kommun: Sandviken
Objektstyp: Gård
Prisidé: 1 400 000 SEK
Välhållna byggnader med tillhörande åkermark. Skog och promenadstråk.

Budgivning

Budgivare 1 1 200 000 SEK 2024-02-21   kl. 13:15

Denna trevliga fastighet välkomnar såväl hundar som mindre gårdsdjur i välhållna byggnader. Fastigheten ligger avskilt i jordbrukslandskapet med intilliggande skog och promenadstråk bakom huset. Hundgård med rymligt uppvärmt hundrum. Med tillhörande åkermark finns goda möjligheter för den som är intresserad av självhushållning.

Kontakta Areal

Kerstin Granath

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare

Öbrinks

Kerstin Granath

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-556 67 68

Bilder

Visa alla 29 bilder
Visa alla 29 bilder

Foto: Kerstin Granath, Areal.

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Ett ljust och trevligt hus med timmerstomme vilken är tilläggsisolerad och klädd med ytterpanel. Huset är idag inrett i ett plan men övervåningen är fullt möjligt att inreda. Torpargrund, plåttak och kopplade tvåglasfönster. Vattenburen golvvärme från elpanna. Enskilt vatten och avlopp med nyinstallerad trekammarbrunn och infiltration. Avloppsanläggning ska godkännas av kommunen vilket säljaren åtar sig. Borrad brunn för vatten. Byggarea ca 60 kvm därutöver tillkommer ett trädäck på markplan. Huset totalrenoverades 2016. Fiber är framdraget och installerat. Trädgården med grusad uppfart har blomsterrabatter och gott om fruktträd.

Nedervåning
En välkomnande hall med bröstpanel som ansluter till köket som även det har bröstpanel och panel i taket. I köket finns även en vedspis. Innanför köket finns ett mindre sovrum som även kan vara lämpligt som hemmakontor. I rummet finns en luftvärmepump som ej använts sedan golvvärmen installerades. Rakt fram i hallen finns vardagsrummet med en öppen spis. Innanför vardagsrummet ligger ytterligare ett sovrum. I det fräscha badrummet med duschkabin finns tvättmaskin samt plats för en torktumlare. I badrummet finns även värmepannan. Målad väv på väggar och matta på golv.

Övervåning
Den oinredda övervåningen består av en stor hall och ytterligare två rum som är möjligt att inreda samt två kattvindar. Idag når man övervåningen från en trapplucka i taket i hallen.

Energideklaration

Någon energideklaration har inte upprättats av säljaren. Om så önskas får köparen låta upprätta en enkel energideklaration på säljarens bekostnad inom sex månader räknat från tillträdesdagen.

Driftskostnader

Fastigheten har ungefärliga driftskostnader avseende elförbrukning 15 000 kWh/år, sophämtning 750 kr, vägavgift 1 000 kr och försäkring 3 000 kr. Uppgifterna om driftskostnader har erhållits från säljaren.

Ekonomibyggnader

Uthuslänga

Byggnad i timmer och lösvirke om ca 40 kvm med plåttak. I byggnaden finns ett hundrum med plastmatta och avlopp, snickarrum och förrådsdel. Gjutet golv i del av byggnaden, el och vatten indraget. I anslutning till hundhuset tillkommer en rejäl takad hundgård.

Garage/vedbod

Byggnad i lösvirke med plåttak på knappt 20 kvm med intilliggande odlingsbänk skyddat mot fågel med nät. Byggnaden används idag som vedbod men den har en dubbelport stor nog för en bil.

Carport

Byggnad i lösvirke med plåttak ca 15 kvm med två öppningar, en bredare för bil och en smalare för mindre fordon. El framdraget.

Jordkällare

Under en kulle ligger en jordkällare med förrum och valvad källare.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Till Öbrinks hör 1,6 ha inägomark vilken i sin helhet ligger i direkt anslutning till gårdscentra. Åkermarken är ej utarrenderad.

Skogsmark

Till fastigheten hör ca 0,5 ha produktiv skogsmark av hagmarkskaraktär med ett uppskattat virkesförråd om ca 23 m³sk. Av trädslagen dominerar löv.

Naturvärden

På fastigheten finns för närvarande inga nyckelbiotoper eller områden med höga naturvärden registrerade hos Skogsstyrelsen.

Generell naturvårdshänsyn enligt Skogsvårdslagen ska alltid tas vid avverkning. Ökad hänsyn ska tas vid avverkning i kantzoner till bl.a. hällmarker, myrar, sjöar och vattendrag.

Rättsförhållande

Fastighet

Sandviken Västerbor 1:9

Ägare

Oskar Jonsson 1/1

Areal

Enligt fastighetsregistret är fastighetens areal 2,0542 ha.

Taxeringsvärde

Fastigheten är samtaxerad och saknar därför eget taxeringsvärde.

Inteckningar

Antal 1 st
Totalt belopp 1 000 000 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs då fastigheten ligger inom glesbygdsområde. En avgift om 4 600 kr tas ut för privat/fysiska personer. Detta gäller dock inte om köparen sedan minst 12 månader är folkbokförd i glesbygd inom den kommun där egendomen är belägen.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Ja
För mer information se prospekt.

Karta

Karta
Satellit
Bakgrund

Mäklare

Areal | Sandviken

Högbovägen 45
811 32   Sandviken
Alla objekt från Sandviken

Ansvarig mäklare

Kerstin Granath
Kerstin Granath
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-556 67 68

Fastighetsmäklare

Peter Svensson
Peter Svensson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-624 82 51

Dela

Jag är intresserad av fastigheten
Öbrinks & vill bli kontaktad

Mäklaren för Öbrinks kommer bli informerad och återkomma till dig inom kort.

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier