Per Olofsgården

Gård med trevligt läge i Holmestad. Bra boende, rymliga ekonomibyggnader och 28 ha mark.
Areal: 28 ha
Kommun: Götene
Objektstyp: Gård
Prisidé: 6 700 000 SEK
Visning:
21/9 kl 17:00
Anmälan skall ske till fastighetsmäklaren.
Per OIofsgården är belägen i vacker omgivning öster om Götene.
På gården finns ett trevligt boende i bra skick, rymlig maskinhall med solcellsanläggning samt ekonomibyggnader för någon typ av djurhållning eller annan verksamhet såsom verkstad, lager eller liknande.
Till Per Olofsgården hör sammanlagt 28 ha i ett skifte fördelat på ca 17 ha åkermark, ca 7 ha naturbetesmark och ca 4 ha övrig mark.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Skövde
Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder (36)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Välvårdad bostadsbyggnad om 190 kvm enligt taxeringsinformationen fördelat på 5 rum, hallar och kök. Byggnaden är ursprungligen uppförd 1839 och
som därefter byggts till och genomgått renovering på senare år. Bostaden håller god standard. Invändigt finns groventré, pannrum, hall, toalett, köksentré, kök, tvättstuga, TV-rum med braskamin, kontor, vardagsrum med utgång till altan samt en hall med uppgång till övre plan. Övre plan har en möblerbar hall, 2 stora sovrum garderober samt badrum med wc, tvättställ, hörnbadkar och vattenburen golvvärme.

Uppvärmningen sker med vedpanna med 2 stycken ackumulatortankar om 750 liter vardera kopplat till vattenburet värmesystem. Vatten till gården tas ur egen borrad brunn och avloppet är en 3-kammarbrunn med infiltration. Bostaden har trästomme, torpargrund isolerglasfönster och betongpannor på taket.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Mjölkladugård där mjölkproduktionen är under avveckling. Utrustningen för mjölkproduktionen kommer att avyttras och ingår ej i försäljningen. Laudgården kan med fördel användas till köttdjursstall eller annan typ av verksamhet om man vill ta bort inredning och plangjuta golvet. Beroende på vad köparen vill kan ytterligare inreding och utrustning avlägsnas av säljaren.

Byggnaden har sitt ursprung från år 1994 och byggdes till år 2009 och rymmer inredning för 85 platser i lösdriftsystem, kalvningsavdelning, ett utrymme för foderhantering med en stationär foderblandare- Mullerup 20 kbm. Stallet har fläktar för sommaren, ventilerad nock och ventilationsluckor längst med byggnadens långsidor. Foderbord utmed ena långsidan med takhängd bandfoderfördelare för utfodring av ensilage.
Liggbåssängar i fyra rader och skrapgångar med tryckare. Kalvningsavdelning och sinkoavdelning med 16 platser i ena ändan av stallet. Vidare finns personalutrymme, kontor, tvättavdelning och tillbyggt mjölkrum med ny varmvattenberedare m.m.
På logen finns gott om foderfickor för blandning av olika fodersorter med u-skruv till foderkross för vidare transport till stallets kraftfoderstationer. Logen rymmer även halmlagring samt en djurdel med plats för djur med liggbås och skrapgångar samt en kalvavdelning på djupströbädd. Byggnaden har sembonittak.

Utanför ladugården finns beteshagar i direkt anslutning där även kodrevar har gjutits fram till beteshagarna.

Ungdjursstall

I anslutning till djurstallet finns gårdens ungdjursstall. Byggnaden har stålstomme och plåttak med ventilerad nock samt väggar av vindplåt och träpanel nertill.
Invändigt finns plats för 87 ungdjur på lösdrift fördelat på 6 avdelningar med 13-16 platser i varje. Här finns 3 liggbåsrader, skrapgångar med tryckare med rillade golv och foderbord utmed ena långsidan. Foderbordet har takräls med upprullare. Denna byggnad kan avlägsnas om köparen önskar.

Gödselvård

Vid gårdscentrum finns en gödselbrunn och en gödsellagun med duk om sammanlagt ca 3750 kbm.

Maskinhall

Byggnad uppförd 2005 om 600 kvm på gjuten platta med stålstomme och plåtbeklädda väggar och tak. Isolerad verkstadsdel om ca 6 * 20 meter. Ovanför verkstaden finns ett rymligt förvaringsutrymme. I övrigt nyttjas byggnaden i sin helhet som maskinhall. På taket som vetter mot söder finns en solcellsanläggning om 40 000 kW. Anläggningen uppfördes 2017.

Övriga ekonomibyggnader

Garage
Enkelt bilgarage med plats för två bilar.

Smedja
Vid betesmarken söder om gårdscentrum finns en gammal smedja. Smedjan upplåtes till bygdegårdsföreningen genom ett 25-årigt nyttjanderättsavtal till år 2025.

Skog och mark

Mark

Åkermark
Per Olofsgården omfattar 16,9 ha åkermark enligt jordbruksverkets blockareal. Marken består i huvudsak av lerjordar där all mark är täckdikad. Idag betas markerna eller odlas med vall. Stödrätter följer med kostnadsfritt vid överlåtelsen av fastigheten.
Nuvarande ägare arrenderar ca 70 ha och det finnas möjlighet att överta arrendemark för den som önskar under förutsättning att markägaren ger sitt godkännande.

Betesmark
Den stödberättigande betesmarken uppgår till 7,5 ha och är belägen söder om gårdscentrum. Värt att notera är att denna mark även är ett registrerat natura 2000-område.

Rättsförhållande

Fastighet

Götene Horsmarka 3:51

Areal

Arealen uppgår till 28,3 ha fördelat på 16,9 ha åkermark, 7,5 ha betesmark och 3,9 ha övrig mark.

Taxeringsvärde

För information se prospekt.

Karta

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Fastighetsmäklare

John Enander
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-891 27 91

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning