Rörbotten

Välskött hus i vacker strövänlig natur öster om Trollhättan.
Areal: 0,4 ha
Kommun: Trollhättan
Objektstyp: Gård
Prisidé: 3 000 000 SEK
Visning:
4/6 kl 16:00
Anmälan krävs.
8/6 kl 17:00
Anmälan krävs.
Välkomna till den avstyckade gården Rörbotten i Kuleskog. Gediget och välskött bostadshus, rejält isolerat och uppvärmt maskingarage samt äldre stallbyggnad. Huset ligger i vacker strövvänlig natur med svamp och bärmarker utanför dörren. I Åsaka, ca 4 km från Rörbotten finns mataffär, skola och idrottsförening.

Här bor ni vackert och rofyllt men med cykelavstånd in till Åsaka eller en kortare bilresa till Trollhättan och Vänersborg.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Göteborg
Industrivägen 55
433 61   Sävedalen
Johan Melin
Skogsingenjör
Reg. fastighetsmäklare
070-578 22 65

Bilder (26)

Foto: Johan Melin, Areal

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

Bostaden är uppförd 1926, byggd i trä under tak belagt med betongpannor och falsat plåttak. Huset är idag ett 1 ½ plans hus efter gjord tillbyggnad 2011 då huset förlängdes åt två håll samt att entréhall och andra våningen höjdes med en meter inreddes i lantlig stil. Huset vilar på en stensatt och uppmurad husgrund. När bostaden ytskiktsrenoverades 2015 och även el och VVS byttes ut.

Uppvärmningen av bostaden sker via ett vattenburet värmesystem i hela huset via element och golvvärme i entréhallen mot norr och badrummet i nedre och övre plan. Uppvärmningen är kopplad till en Nibe 370 återvinningspanna installerad 2015. Dessutom finns en vacker vedspis i matrummet intill köket som har använts. Det finns även tre ytterligare eldstäder dessa eldstäder har eldningsförbud då de inte har använts och ej har provtryckts. Avloppet är kopplat till en trekammarbrunn med infiltrationsbädd. Vattnet kommer från egen grävd brunn. Huset fördelar sig på kök som gjordes om 2015 med skåp, snickerier och vitvaror, i anslutning till köket finns det gamla köket med vedspis som idag fungerar som matsal. I anslutning till köket finns tvättstuga/groventré, tvättmaskin från 2015. Vidare finns det två hallar, ett rejält badrum samt två vardagsrum med var sin eldstad (eldningsförbud). Från vardagsrummet kommer man ut under den väl tilltagna verandan under tak. I verandagolvet finns det förberett för golvvärme, men den är inte inkopplad.

Övre plan utgörs av stort allrum med stort fönsterparti åt sydväst, taket går upp till nock med en takhöjd på ca 2,8 meter. På övre plan finns även ett större sovrum med klädkammare och utgång till balkong, två barnsovrum samt badrum med badkar.

Under del av huset finns en mindre källare. Fiber finns till bostaden genom Trollhättan Energi, kostnaden för fiber har varit 1 100 kr/år. Inkommande fiber finns i tvättstugan här ifrån går ett integrerat nätverkssystem med uttag i huset. I allrummet på andra våning är det förberett om man vill bygga en liknande takkupa som den som är i stora sovrummet. I den äldre delen av huset har trägolven bevarats och renoverats.

Energideklaration

Energideklaration finns upprättad för bostadshuset som har en beräknad energiprestanda om 188 kWh/m2 och år. Energideklarationen är utförd 2021-05-14.

Driftskostnader

El 19 800 kwh, renhållning ca 2 000 kr/år, sotning ca 350 kr/år, slamsugning ca 1 100 kr/år.

Ekonomibyggnader

Maskingarage

I anslutning till bostadshuset finns ett rejält isolerat och uppvärmt maskingarage med två Lindab takskjutsportar. Byggnaden är byggd på en isolerad gjuten platta, är isolerat och värms idag upp med en luftluftvärmepump. Värmepumpen är nyservad. El finns indraget med egen elcentral. Byggnaden som har en uppskattad byggarea om 50 m2 har ett tak belagt med betongpannor och fasad målad med Falu rödfärg. Maskingaraget är nybyggt 2020.

Äldre stallbyggnad

Bakom maskingaraget finns en äldre ekonomibyggnad uppförd i trä under ett plåttak. Byggnaden är delvis timrad och har delvis gjutet golv. Byggnaden är i sämre skick och har använt som förråd.

Fiber

Fastigheten är ansluten till fiber genom Trollhättans Energi.

Skog och mark

Rättsförhållande

Fastighet

Trollhättan Lerum 1:31

Ägare

Tobias Svensson 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret 0,461 ha

Taxeringsvärde

Preliminär typkod 220 (bebyggd småhusenhet), taxeringsvärde saknas då fastigheten i mars månad 2021 styckades av från en lantbruksfastighet.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person eller juridisk person (exempelvis aktiebolag).

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Johan Melin
Skogsingenjör
Reg. fastighetsmäklare
070-578 22 65

Fastighetsmäklare

Mikael Axelsson
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0769-46 54 66

Jag är intresserad av fastigheten Rörbotten och vill bli kontaktad

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning