Rösjöns skogar

Skog med sjöläge och jakt i VVO
Areal: 82 ha
Kommun: Lindesberg
Objektstyp: Skog
Prisidé: 7 500 000 SEK
Välskött produktionsskog i Berglagslandskap. Stående skog om ca 12 600 m3sk på ca 73 ha produktiv skogsmark. Övrig mark om ca 10 ha. Fint läge intill Rösjön. Medföljande jaktmöjligheter i VVO.

På toppen av de skogbeklädda höjderna, bakom Ingelshyttans dalgång med det historiska hytt- och gruvlandskapet, finner man Rösjöns stilla vatten. Öster och söder om sjön breder fastighetens välskötta skogsmark ut sig. Innehavet utgörs av en registerfastighet fördelat på fyra skiften. Dessa är belägna strax intill varandra längs en gemensam väg, vilket ger goda drivningsförhållanden med förhållandevis korta transportavstånd, i skogsmark, i samband med skogliga åtgärder. Fastigheten är belägen strax nordväst om Storå, i Lindesbergs kommun. Innehavet utgörs av totalt ca 83 ha varav ca 73 ha består av produktiv skogsmark, enligt nyupprättad skogsbruksplan.

Produktionsskogen är välskött överlag med en viss dominans av kalmark under återbeskogning genom fröträdsställning samt växtkraftig gallringsskog i 25-årsåldern. Huvudträdslaget är tall som också bedöms vara det lämpligaste trädslaget på innehavet. Trots ett innehav med tyngdpunkt av något yngre skog är snittförrådet tämligen högt. Stående skog är, enligt skogsbruksplanen, bedömd till 173 m3sk per ha produktiv skogsmark.

Fastigheten erbjuder även jakt i VVO på större arealer med jaktbart vilt i form av älg, enstaka kronhjort, skogsfågel, enstaka vildsvin, rådjur samt annat småvilt.

Välkommen att besöka Rösjöns skogar i Ingelshyttan!

Kontakta Areal

Mats Fröjdenstam

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare

Rösjöns skogar

Mats Fröjdenstam

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-666 53 71

Bilder

Visa alla 35 bilder
Visa alla 35 bilder

Foto: Alexander von Sydow.

Karta

Mäklare

Areal | Örebro

Stubbengatan 2
703 44   Örebro
Alla objekt från Örebro

Ansvarig mäklare

Mats Fröjdenstam
Mats Fröjdenstam
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-666 53 71

Fastighetsmäklare

Håkan Schörling
Håkan Schörling
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-242 85 01

Dela

Jag är intresserad av fastigheten
Rösjöns skogar & vill bli kontaktad

Mäklaren för Rösjöns skogar kommer bli informerad och återkomma till dig inom kort.

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier