Rösseby

Budgivning pågår!
Tio lägenheter med lantligt och vackert läge. Bra ekonomi och lönsamhet.
Areal: 1 ha
Kommun: Uddevalla
Objektstyp: Gård
Prisidé: 5 500 000 SEK
Visning:
18/2 2020
För tid och anmälan kontakta ansv. mäklare.
Hyresfastighet med 10 lägenheter och utvecklingsmöjligheter. Lantligt och vackert läge med närhet till kommunikation och skola. Fastigheten har bra ekonomi och lönsamhet. Ett vist renoveringsbehov finns på fastigheten samtidigt som det finns möjligheter till iordningställande av ytterligare uthyrnings yta.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Uddevalla
Ödsmål 230
459 94   Ljungskile
Torbjörn Mellin
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-355 50 01

Bilder (18)

Foto: Torbjörn Mellin, Areal

Fastighetsuppgifter

Hyreshusbyggnad

Byggnad

Tvåplansbyggnad där övervåningen innehåller 10 st godkända lägenheter av stor variation på storlekar (ca 50-100 kvm) skick och standard. Undervåningen innehåller huvudsakligen förråd, gemensamhetsutrymmen, garage och apparatrum. ca 800 kvm bostadsyta och 50 kvm lokalyta enl taxering. Enligt hyresavtal ca 818 kvm bostadsyta. Nybyggnadsår 1994, om och tillbyggnad 2005. (enl. tax uppgifter). I bottenplanet finns stora utrymmen som kan vidare förädlas och utvecklas. I ca hälften av lägenheterna finns tvättmaskin. Observera att i en del av lägenheterna äger hyresgästen själv tvättmaskin och i något fall även kyl/frys.

Byggnaden är från början byggd som veterinärstation (början av 1990-talet) och delvis uppförd på den på platsen befintlig ladugården. Under mitten av 2000-talet byggdes fastigheten om till bostäder.

Byggnadsbeskrivning
Bottenvåning med gjutna golv, huvudsakligen gjutna/murade väggar samt gjutet mellanbjälklag till övervåningen (taket).

Övervåning med gjutna golv och golvvärme (gjutet mellanbjälklag) därutöver trästomme, trä/plåtklädsel under ett betongtegeltak. Fönster: huvudsakligen 2-glas isolerfönster.

Tvättstuga i källaren med tvättmaskin.

Källarförråd. Ett flertal källarförråd finns i bottenplanet.

Renoveringar (på senare tid)
En lägenhet totalrenoverad 2018/19
En stor del av fastighetens tak är omlagt med ny papp och läkt under senaste åren.

Ventilation. OVK protokoll finns, giltigt till och med 2020-09-02. Se protokoll på areal.se Gemensamt mekaniskt ventilationssystem saknas i fastigheten. Varje lägenhet har erforderlig ventilation i form av självdrag, köks och/eller s.k.”PAX”-fläktar, i den utsträckningen OVK besiktningen har krävt.

TV, telefoni och internet anslutning
Fastigheten tillhandahåller TV anslutning via ”vanlig TV antenn” där fri kanalerna erbjuds. Internetanslutning och fast telefon via ”vanligt/gammaldags” telefonjack i en del av lägenheterna. I annat fall är det mobilt bredband som gäller.

Fiber
Fiber finns indraget till fastigheten. (inkommer till vinden) Dock är fibern inte vidare installerad till var och en av lägenheterna. Forshälla fiber förening äger nätet. För mer info se www.forshallafiber.se. Grundavgiften är betald enligt ägaren.

Skog och mark

Vatten

Egen borrad brunn. Dränkbar pump. Hydrofortank och vattenfilter med automatisk tillsättning av medel för utfällning av järn. Därtill finns en grävd brunn som ej används. Äldre vattenprov finns, se pdf på www.areal.se/rösseby. Varmvatten genom värmepumpen till varmvattentank som därtill spetsar med varmvatten från elektrisk varmvatten beredare. Vatten och avlopp är gemensamt med Rösseby 1:1 och 1:3 (ej varmvatten) via GA:1. se mer om detta på www.areal.se/rösseby

Avlopp

Äldre trekammarbrunn, med efterföljande markbädd och därpå följande damm. Från trekammarbrunnen pumpas avloppsvattnet till markbädden, från markbädden pumpas det vidare till dammen. Anläggningen är ursprungligen gjord ca 1993. Markbädden ”renoverades” och förstorades till 80 kvm 2013. Se vidare pdf. dokument från Ua-Kommun om anläggningen på vår hemsida. Vatten och avlopp är gemensamt med Rösseby 1:1 och 1:3 (ej varmvatten) via GA:1. se mer om detta på www.areal.se/rösseby

Värme

Jordvärme anläggning med en Nibe värmepump om 17 kW installerad ca 2012. Troligen ca 1600 m slang nergrävd i 4 slingor á 400 m. och troligen finns det möjlighet till två ytterligare slingor. Jordvärmeslangen är nergrävd utmed uppfartsvägen och delar av slangen ligger på fastigheten Rösseby 1:1. Servitut skall upprättas. Uppgifterna om värmeanläggningen, ålder, slang längd mm. är osäkra. Själva uppvärmningen av byggnaden sker med vattenburen golvvärme i mellanbjälklaget. En äldre flispanna med tillhörande utrustning finns kvar likaså en äldre oljepanna. Flispannan och oljepanna har inte använts på ett flertal år, funktion och skick är okänt.

Bilplatser

Stort antal ”fria” bilplatser runt byggnaden på de grusplaner som ingår i fastigheten.

Tomt och mark

Fastighetens tomtarea är ca 12 204 kvm. Lättskötta gräs och grus ytor runt hyreshusbyggnaden. Därtill finns ett mer vildvuxet område med fastighetens avloppsanläggning och slang för jordvärme nergrävd.

Vägar

Gemensam tillfartsväg och plan framför fastighetens byggnad med Rösseby 1:1 och 1:3 via GA:1.

Energideklaration

Utförd 2019-12-11, energiklass E, 147 kWh/m2 och år.

Rättsförhållande

Fastighet

Uddevalla Rösseby 1:2

Ägare

Bertil Hansson 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 0,0 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2019
Hyresbostad 1 100 000 kr
Hyreslokal 21 000 kr
Hyreshusbyggnad 5 000 000 kr
Hyreshuslokal 45 000 kr
Summa: 6 166 000 kr

Inteckningar

Det finns 4 st inteckningar (pantbrev) om totalt 2 500 000 kr. Inga lån skall övertas av köparen.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Torbjörn Mellin
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-355 50 01

Jag är intresserad av fastigheten Rösseby och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning