Sanngården

Sanngården på Rödön
Areal: 7 ha
Kommun: Krokom
Objektstyp: Gård
Prisidé: 6 450 000 SEK
Anbudsdag: 26/6 2023
Anrik gård anno 1800 med ståndsmässigt boende och fjällutsikt. Goda hyresintäkter.

Unik möjlighet att förvärva anrik gård på erkänt vackra Rödön. Mycket vacker och välskött gård belägen i Häste. Gården med dess byggnader, anno 1800-tal, utgörs idag av ca 7,4 ha mark och är bebyggd med flera större bostadshus samt tillhörande ekonomibyggnader. Gården som har tre bostadshus, där två är inredda med lägenheter, karaktäriseras av ett stort mått av ”bullerbykänsla ” utifrån dess lantliga läge omgiven av den egna åkermarken. Utöver detta ska tilläggas den vackra fjällutsikten och direkta närhet till stan.

Gårdens karaktär och dess nuvarande byggnader erbjuder olika driftsmöjligheter, helt utifrån en ny ägares ekonomi och önskemål.

– Fortsatt uthyrning med goda årliga hyresintäkter som ger mycket låga egna boendekostnader
– God möjligheter att bedriva olika typer av näringsverksamhet
– Ståndsmässigt eget boende med stora utrymmen för den egna familjen och vänner

Allt i en lugn, lantlig miljö med fjällutsikt och närhet till Östersund.

Boka plats på visning

01Jun
Tors 17:00
18Jun
Sön 14:00
Kontakta Areal

Thomas Persson

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare

Sanngården

Thomas Persson

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 58

Video

Bilder

Visa alla 33 bilder
Visa alla 33 bilder

Foto: Jens Larsson, jenslarsson.se

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnaden

Stor pampig mangårdsbyggnad i två plan med delvis källare. Huset som utgör gårdens centralpunkt är inredd med två lägenheter om 4 rok vilka båda omfattar ca 120 kvm. Lägenheten på övreplan är uthyrd. Båda lägenheterna karaktäriseras mycket av dess höga takhöjd, trägolv och kakelugnar, men kanske främst av de unika och vackra vägg- och takmålningar som salarna har utsmyckats med. Huset är uppfört med timmerstomme och har idag fasad av stående träpanel. Plåttak och fönster av typ kopplade tvåglas. Huset håller enligt fastighetstaxeringen en boarea om 279 kvm och en biarea 30 kvm.

Lägenhet på entréplan
Smakfull lägenhet där dess takhöjd, sal, vackra vägg- och takmålningar, öppna spis och kakelugn ger stor herrgårdskänsla. Lägenheten omfattar 120 kvm och är
fördelad på 4 rok.

Planlösning:
Hall, kök med matplats, kontor, sal, vardagsrum, sovrum och badrum.
Kök inrett med matplats, kyl och frys, stort klassiskt skafferi och goda avställningsytor. Badrum inrett med plastmatta i golv och vägg, wc, tvättställ och duschhörna. Källare under halva huset som inrymmer, jordkällare, pannrum, tvättstuga, dusch och bastu.

Lägenhet på övre plan
Stor och pampig lägenhet i hela övre plan. Lägenheten som omfattar 120 kvm är fördelad på 4 rok och har fjällutsikt från balkong, stort vardagsrum och smakfull
takkonstruktion med takmålningar.

Planlösning:
Hall, stort lantkök, badrum, sal, tvättstuga och tre sovrum.
Kök inrett med elspis, kyl/frys och stora avläggningsytor. Badrum inrett med plastmatta i golv och vägg, wc, handfat och badkar.

Eldstäder
Nuvarande ägare har ej nyttjat de befintliga eldstäderna och lämnar således ej någon garanti på dess funktion.

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och eget avlopp gemensamt med övriga bostadshus.

Uppvärmning
Jordvärmesystem och fliseldning, med kulvert från panncentral till vattenburet system. Systemet är gemensamt med övriga bostadshus.

Bryggstuga

Charmig äldre träbyggnad som idag inrymmer tre lägenheter, varav två större om 4 och 5 rok och en mindre om 1 rok, varav de två större är uthyrda. Huset totalrenoverades 1989 och då inreddes även lägenheterna i byggnaden. Huset är uppfört i timmer med stående träpanel. Plåttak och grund av natursten. Fönster av typ kopplade tvåglas. Uppvärmning med vattenburet system från den centrala panncentralen. Kommunalt vatten och gemensamt avlopp med övriga bostadshus.

Norra lägenheten
Charmigt inredd lägenhet om 4 rok fördelat på 120 kvm i 1 ½ plan. Genomgående trägolv och delvis öppna timmerväggar. Öppen spis i vardagsrum ger mysigt
mervärde.

Planlösning:
Entréplan med hall, kök, vardagsrum och toalett. Övre plan med hall, tre sovrum och badrum.
Kök inrett med elspis, kyl/frys och trätak. Badrum inrett med plastmatta i golv och vägg, wc, handfat och badkar. Även tvättmaskin och torktumlare.

Södra lägenheten
Trevligt inredd lägenhet om 5 rok fördelat på 124 kvm i 1 ½ plan. Charmig planlösning med trägolv och i övrigt smakfulla detaljer som ger trevligt mervärde såsom öppen spis i kök.

Planlösning:
Entréplan med hall, kök, vardagsrum, matrum och toalett. Övre plan med hall, tre sovrum med badrum.
Kök inrett med öppen spis, elspis, diskmaskin, kyl/frys och trätak. Badrum inrett med plastmatta i golv och vägg, wc, handfat och badkar. Även tvättmaskin och torktumlare.

Bakstuga
Mycket charmig liten lägenhet som kombineras med bakstuga. Inredd och inrymmer hall med kökspentry, allrum med bakugn och sovloft bakom ugnen. Badrum
med plastmatta, wc, dusch och handfat.

Lillstuga

Mycket charmigt timmerhus i 1 ½ plan på grund av huggen natursten. Huset har genomgående högt i tak och fina trägolv och till detta även vackert dekorerade kakelugnar som ger huset en ytterligare karaktär och dimension. Totalrenoverat under tidigt 90-tal där äldre detaljer smakfullt bevarats och kombinerats med modernare delar. Byggnaden har nytt plåttak och kopplade tvåglasfönster. Uppvärmning med vattenburet system från den centrala panncentralen. Kommunalt vatten och gemensamt avlopp med övriga bostadshus. Boarea om 155 kvm. Areauppgifter från fastighetstaxeringen.

Planlösning:
Entréplan med hall, kök med matplats, sal, vardagsrum, kontor, badrum, och tvättstuga med grovingång. Övre plan med hall, badrum, tre större sovrum samt två mindre med snedtak. Mindre källare med varmvattenberedare.

Kök inrett med vedspis, elspis, kyl och frys. Badrum på entréplan inrett med plastmatta i golv och vägg, wc, tvättställ och dusch. Badrum på övre plan inrett med plastmatta i golv och vägg, wc, tvättställ och badkar. Tvättstuga med grovingång och inredd med tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk. För planskisser kontakta ansvarig mäklare.

Eldstäder
Nuvarande ägare har ej nyttjat de befintliga eldstäderna och lämnar således ej någon garanti på dess funktion.

Fiber

Fiber finns till alla boenden plus bakstugan.

Fiber är indraget till samtliga lägenheter på gården.

Energideklaration

Energideklaration är upprättad 2022-11-04.

Driftskostnader

Driftskostnader totalt ca 108 300 kr per år. Kostnaderna avser fem hushåll och är fördelade enligt nedanstående:

Uppvärmning 63 000 kr
Vatten 16 500 kr
Avlopp/slamtömning 4 700 kr
Renhållning 8 400 kr
Sotning 1 200 kr
Försäkring 14 500 kr

Driftskostnaderna grundar sig på nuvarande ägares förutsättningar och brukande. De uppvisade driftskostnaderna skall således ej ses som någon utfästelse för
framtida driftskostnader utan endast som mycket ungefärliga och ej någon garanti.

Ekonomibyggnader

Verkstad/snickeri/loge

Klassisk äldre ekonomibyggnad som idag är inredd med snickeridel, verkstad, traktorgarage och förrådsutrymmen på entréplan. Loge på hela övre plan. Byggnaden är uppförd i delvis timmer med plåttak och grunden utgörs av både natursten och murad grund. I verkstads och garagedelen är det betongplatta. Delvis plåtfasad och fönster av typ enkelglas och kopplade tvåglas. Garageutrymme för att köra in traktor.

Maskinhall

Större maskinhall om 405 kvm. Byggnaden är uppförd i trä med plåttak. Mindre del i maskinhallen har nyttjats som sädestork av tidigare ägare. Gjuten platta i hela byggnaden. El finns indraget.

Carport/förråd

Byggnaden är uppförd i trä med plåttak, med delvis gjutet golv. Inrett med carport/garagedel i 2/3 delar och fyra förrådsutrymmen i den mindre delen som är avsedda för hyresgästerna. El finns indraget.

Jordkällare

Klassisk jordkällare av modell större. Murad överbyggnad och valvat innertak.

Värme/panncentral

Panncentral för centralvärmesystemet. Byggnaden är uppförd i trä med plåttak och delvis murad grund. Inrett med flisförråd med skruv till flispanna, jordvärmepump, acc tankar och kulvert in till bostadsbyggnaderna.

Flisförråd

Byggnaden är uppförd i trä på betongplatta. Byggnadsyta ca 77 kvm.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Fastighetens åkermark är idag upplåten enligt årlig muntlig överenskommelse med lantbrukare.

Nyckelbiotoper, forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns idag inga registrerade områden med höga naturvärden, forn/kulturminne, nyckelbiotoper eller dylikt på fastigheten. (Källa SeSverige)

Rättsförhållande

Fastighet

Krokom Häste 3:21

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 7,5 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2021
Åkermark 167 000 kr
Tomtmark 732 000 kr
Ekonomibyggnader 245 000 kr
Bostadsbyggnader 2 973 000 kr
Summa: 4 117 000 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs ej för privatperson. Förvärv krävs alltid av juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län. Ansökningsavgift för juridisk person 7 100 kr. Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband med upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Karta

Mäklare

Areal | Östersund

Ringvägen 2
831 34   Östersund
Alla objekt från Östersund

Ansvarig mäklare

Thomas Persson
Thomas Persson
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 58

Fastighetsmäklare

Sofia Palmkvist
Sofia Palmkvist
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 16

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier