Sävarberg

Idyll - 2 mil från Umeå
Areal: 0,2 ha
Kommun: Umeå
Objektstyp: Villa
Prisidé: 2 985 000 SEK

Trevligt beläget i byn Sävarberg – ca 2 mil nordöst om Umeå och mitt emellan Sävar och Täfteå ligger denna trivsamma gård omgiven av en levande landsbygd. På gården finns ett totalrenoverat bostadshus, ett rymligt garage med såväl bilplats som arbets- och förvaringsyta, ett uthus med varmdel samt vedbod och övrig förvaringsyta, ett bilgarage vid infarten samt ett mysigt orangeri/växthus. Gården bjuder på en mycket trevlig utsikt ut över en brukad åkermark omgiven av skogsmark.

I såväl Sävar som Täfteå finns skola och barnomsorg samt all den närservice du kan önska dig. Med 15 minuters bilfärd når vi Umeå Centrum. Från gården är det endast 3 minuters promenad till närmaste busshållplats.

Kontakta Areal

Fredrik Norlin

Ekonom
Reg. fastighetsmäklare

Sävarberg

Fredrik Norlin

Ekonom
Reg. fastighetsmäklare
070-229 60 74

Bilder

Visa alla 32 bilder
Visa alla 32 bilder

Foto: Lumorfoto

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Bostadshuset har trevligt läge med vacker utsikt ut över en levande landsbygd. Byggnaden är uppförd 1975, är i ett plan och mäter ca 86 kvm, har gjuten platta med golvvärme, träfasad, plåttak, 3-glasfönster, frånluftsvärmepump, vattenförening (tomternas vattenförening), 3-kammarbrunn samt så går det att använda bredband via mobilnätet. Vid entrén finns en trivsamt altan med bra solläge.

Driftkostnad: 18 282 kr/år (helår 2022 – 2 personer).
Uppvärmning: 10 490 kr. (helår 2022 - bostadshus + varmdel i uthus).
Vatten: 1 600 kr/år.
Avlopp / Sophämtning: 2 292 kr (helår 2022).
Försäkring: 3 900 kr.

Bottenvåningen – Hela bostadshuset har ett vackert och enhetligt trägolv tillsammans med tapetserade väggar.

Hall – stor och rymlig hall med avhängningsyta. Hallen har bra ljusinsläpp från fönster samt klinkergolv och skjutdörrsgarderober med spegeldörrar.
Kök – trivsamt kök med vita skåpluckor och bänkskivor i granit. Ytan ovan bänkskivorna är klädda med vitt kakel. Här finns såväl arbets- som förvaringsyta samt rostfria köksmaskiner i form av kyl/frys (halvhöjd), spis, fläkt, diskmaskin och mikrovågsugn. Köket har bra ljusinsläpp från fönster och här finns plats för ett matbord samt en mindre soffa.

Vardagsrum – i öppen och modern planlösning till köket finns vardagsrummet. Vardagsrummet har bra ljusinsläpp från stora fönster och här finns plats för en rejäl soffgrupp. Centralt belägen mellan kök och vardagsrum finns en täljstenskamin som bidrar med såväl värme som en förhöjd mysfaktor.

Sovrum 1 – rymligt sovrum med ljusinsläpp från fönster samt tre garderober med skjutdörrar. Här finns plats för dubbelsäng och förvaringsskåp.

Badrum – Stort och inbjudande badrum med kakel, klinker och golvvärme. Badrummet har ljusinsläpp från fönster samt dusch med vikväggar, kommod med förvaringsskåp, wc, tvättmaskin samt förvaringsskåp.

Sovrum 2 – Praktiskt sovrum med ljusinsläpp från fönster samt plats för säng, skrivbord och garderob.

Ekonomibyggnader

Uthus

Uthuset är beläget ovanför bostadshuset och har torpargrund, träfasad, plåttak samt indragen el. Centralt finns en hall med avhängningsyta. Till vänster finns ett uppvärmt rum som lämpar sig väl som hobbyrum eller gästrum. Rummet har ljusinsläpp från fönster och här finns bra förvaringsmöjligheter.
Till höger finns ett förråd kombinerat med vedbod. Utrymmet har en egen större ingång och här finns mycket bra förvaringsmöjligheter (kallförråd).

Garage med carport

Garaget har en gjuten platta, träfasad, plåttak samt en större port tillsammans med en separat ingång från gaveln. Garaget har bra ljusinsläpp från fönster, plats för en bil samt mycket bra arbetsbänkar och förvaringsutrymmen.

Bilgarage

Bilgaraget är beläget vid tomtens infart. Byggnaden har grusgolv omgivet av en gjuten sarg som byggnaden står på, träfasad, plåttak, indragen el, bra ljusinsläpp från fönster samt praktiska dubbeldörrar.

Orangeri/Växthus

Vackert och trivsamt orangeri med timmerstomme och grund av lekablock. Byggnaden har bra ljusinsläpp, plasttak och indragen el. Här finns plats för växter och sittgrupp. Vid entrén finns en mindre altan med plats för några stolar.

Rättsförhållande

Fastighet

Umeå Sävar 8:7

Ägare

Mattias Jonsson 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 0,2 ha

Taxeringsvärde

Typkod FAMILIES (Småhusenhet, bebyggd), taxeringsvärde år 2021
Småhusmark 464 000 kr
Småhusbyggnad 1 059 000 kr
Summa: 1 523 000 kr

Inteckningar

Det finns 6 st penninginteckningar om totalt 1 050 000 kr.

Karta

Mäklare

Areal | Umeå

Kaserngatan 3
903 47   Umeå
Alla objekt från Umeå

Ansvarig mäklare

Fredrik Norlin
Fredrik Norlin
Ekonom
Reg. fastighetsmäklare
070-229 60 74

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier