Skogsmossen

Trevlig skogs- och fritidsfastighet med idylliskt sommarboende.
Areal: 16 ha
Kommun: Töreboda
Objektstyp: Gård
Prisidé: 1 850 000 SEK
Skogsmossen är en en sommaridyll med sitt natursköna läge, den trevliga lilla bostaden och en stor grönskande tomt med gott om uthus för många tänkbara ändamål. Här finns även ca 3 ha inägomark och knappt 11 ha produktiv skogsmark med god produktion, egen jakt m.m.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Skövde
Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
John Enander
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-891 27 91

Bilder (33)

Foto: John Enander, Areal

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostad

Trevlig liten bostad som idag används till sommarboende. Byggnaden är uppförd på torpargrund med trästomme, träfasad, tegeltak och kopplade fönster. Uppvärmning sker med kökspanna samt direktverkande el. Enskilt vatten från djupborrad brunn och enskilt avlopp till äldre trekammarbrunn. Boarean är i taxeringen upptagen till 49 kvm, men uppskattas i praktiken till ca 80 kvm. Bostaden är tillbyggd från sitt ursprungliga uppförande.

I markplan finns entré till hall med rymliga garderobsutrymmen. Kök med matplats, kyl/frys, mindre elspis samt kökspanna och matplats. Skafferi. Rymligt allrum med sällskapsdel, matsalsdel och en vacker kakelugn. Kakelugnen är ej använd på länge och behöver provtryckas före användning. Tv-rum. Badrum med wc, handfat och duschplats. I badrummet finns även vv-beredare samt tvättmaskin. Sovrum. På övre plan finns en hall samt ett mindre sovrum och snedgarderober.

Tomten kring stugan är inbjudande med stora klippta grönytor, fruktträd, vårdträd, odlade rabatter och trädgårdsblommor.

Driftskostnader och energideklaration

Följande driftskostnader är angivna av säljaren och baseras på nuvarande ägares levnadsförhållanden och användning. Observera att driftskostnaderna kan komma att förändras för ny ägare, beroende på familjestorlek och användning.
Uppvärmning/hushållsel ca 15 000 kr, försäkring ca 3 800 kr, renhållning ca 1 300 kr, sotning ca 500 kr. Totalt ca 20 600 kr.

Energideklaration saknas och kommer ej upprättas av säljaren.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnader

Till fastigheten finns flera ekonomibyggnader av äldre och karaktärsfull standard.

På tomten finns en lillstuga som är inredd med ett rum. Denna används idag för förvaring av trädgårdsmöbler, men kan även fungera som en övernattningsstuga. El finns indragen. Utanför finns en härlig uteplats.

Magasinet är en timrad byggnad som inrymmer snickarebod, förråd och loft.

Vedboden är full av ved. Här finns även ett vidbyggt utedass.

Ladugården är delad i två byggnader sedan en storm delvis förstörde den ursprungliga byggnaden. Idag är den gamla djurdelen upprustad och inredd med tre isolerade garderobsutrymmen samt ett öppet förvaringsutrymme. Magasinsdelen är även den renoverad efter stormen och har ett logutrymme i markplan samt ett ovanliggande loft med trägolv.

Samtliga ekonomibyggnader är underhållna med trästomme, träfasad och tegeltak eller plåttak.

Skog och mark

Skogsmark

Fastighetens produktiva skogsmark uppgår till 10,6 ha och finns huvudsakligen i ett långsmalt skifte söder om gården samt i ett mindre friliggande skifte. Virkesförrådet uppgår enligt plan till 1 700 m3sk, vilket ger ett genomsnittligt virkesförråd om ca 160 m3sk/ha. Medelboniteten är beräknad till 6,5 m3sk. Tall är det dominerande trädslaget med 48 %, följt av gran 22 %, björk 21 % och asp 9%. Drygt 1 100 m3sk är S2-skog, vilket motsvarar 49% av virkesförrådet. Bland övriga huggningsklasser finns ca 25% som R2-skog, 16% som G1-skog. Det föreligger ett röjningsbehov på ca 2,6 ha. Se även bifogad skogsbruksplan.

Betesmark

Fastigheten omfattar ca 3 ha betesmark som finns belägen i den norra delen av fastigheten. Marken betas genom muntlig överenskommelse med en granne, varför en ny ägare själv avgör hur den skall förvaltas framöver. Stödrätter innehas av arrendatorn och ingår därför ej i fastighetsöverlåtelsen.

Jakt

Jakträtten följer fastigheten och övergår till ny ägare på Tillträdesdagen. Älgjakten för innevarande jaktår (2020-07-01 - 2021-06-30) är troligen registrerad i jaktlag, varför ny ägare kan räkna med egen tilldelning först till kommande jaktår.

Städning och lös egendom

Säljaren avser att avyttra fastigheten i befintligt skick. Detta innebär att samtliga inventarier och lös egendom som på Tillträdesdagen finns kvar på fastigheten, övergår utan särskilt vederlag till köparen, även möbler i bostaden. Bland annat finns en Husqvarna robotgräsklippare, en trädgårdstraktor, rikligt med trädgårdsredskap, verktyg, ved, virke och andra tillbehör som följer med i köpet. Därtill även allt annat som finns sparat på fastigheten, förutom säljarens personliga tillhörigheter. För den intresserade finns gott om äldre föremål bevarade.

Rättsförhållande

Fastighet

Töreboda Uggletorp 1:13, 1:15

Areal

Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 10,6 ha
Impediment 1,3 ha
Inägomark 3,2 ha
Övrigmark 0,5 ha
Summa: 15,6 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Betesmark 116 000 kr
Skogsmark 495 000 kr
Skogsimpediment 9 000 kr
Tomtmark 100 000 kr
Bostadsbyggnader 183 000 kr
Ekonomibyggnader 35 000 kr
Summa: 938 000 kr

Inteckningar

Antal 3 st
Totalt belopp 13 000 kr

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver Förvärvstillstånd. Köparen ansvarar för kostnaden för ansökningsavgiften.
För mer information se prospektet

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Ja
För mer information se prospektet

Karta

Ansvarig mäklare

John Enander
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
0500-41 09 10
070-891 27 91

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning