Södra Kärra

Vätternnära med vind, skog och torp
Areal: 93 ha
Kommun: Askersund
Objektstyp: Skog
Prisidé: 12 700 000 SEK
Anbudsdag: 19/10 2022
Kombinationsfastighet med god avkastning från vindkraft, produktiv skogsmark och uthyrning av torp. Mjukare värden i form av jakt, fiske och kräftfiske i Vättern, del i hamn med båtplats i Vättern, fiske i Kvarnsjön, fritidshus, vedeldad bastu intill en skogstjärn samt övrig betjänande byggnation.

Strax innanför om Vätterns nordöstra strandkant ligger Södra Kärra. Nu erbjuds ett unikt tillfälle att förvärva en trevlig kombinationsfastighet med flertalet inriktningar. Ur ett ekonomiskt perspektiv erbjuder fastigheten produktiv skogsmark på fina sluttningsboniteter, en årlig intäkt från ett anläggningsarrende avseende vindkraft samt möjlig intäkt från uthyrning av det charmiga Skomakartorpet.

Fastigheten erbjuder även en hel del mjukare värden, bland annat i form av god jakt, fiske och kräftfiske i Vättern, del i hamn med båtplats i Vättern, fiske i Kvarnsjön, ett rejält fritidshus, vedeldad bastu intill en skogstjärn samt ekonomibyggnad och mindre uthus för förvaring av verktyg, huggarvagnar eller dylikt, intill Skomakartorpet.

Innehavet omfattar enligt skogsbruksplanen totalt ca 93 ha mark varav ca 71 ha består av produktiv skogsmark, ca 15 ha hänsynsmark i form av naturreservat samt ca 5 ha inägomark, i huvudsak åkermark. Byggnationen är smakfullt placerad på en liten höjd intill ett anlagt viltvatten samt i en solig glänta väster om Kvarnsjön.

Välkommen att besöka Södra Kärra med tillhörande marker!

Kontakta Areal

Mats Fröjdenstam

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare

Södra Kärra

Mats Fröjdenstam

Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-666 53 71

Bilder

Visa alla 56 bilder
Visa alla 56 bilder

Foto: Alexander von Sydow.

Karta

Mäklare

Areal | Örebro

Stubbengatan 2
703 44   Örebro
Alla objekt från Örebro

Ansvarig mäklare

Mats Fröjdenstam
Mats Fröjdenstam
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-666 53 71

Fastighetsmäklare

Håkan Schörling
Håkan Schörling
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-242 85 01

Dela

Jag är intresserad av fastigheten
Södra Kärra & vill bli kontaktad

Mäklaren för Södra Kärra kommer bli informerad och återkomma till dig inom kort.

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier