Solberga

Välskött gård med milsvid utsikt
Areal: 2 ha
Kommun: Skurup
Objektstyp: Gård
Prisidé: 5 500 000 SEK
På fritt läge med underbart vacker utsikt över det skånska jordbrukslandskapet ligger denna välskötta gård. Gårdssamlingen på fastigheten är i sig en riktig pärla där bostadshuset och ekonomibyggnaderna bildar en karaktärsfull kringbyggd gård med trevlig innergård och stor trädgård i väster. Bostadshuset har bland annat högt i tak, fina gamla trägolv, kakelugn, modernt kök och badrum samt ett vackert uterum med stora glaspartier vilka vetter mot gårdens trädgård. Gårdens ekonomibyggnader utgörs av äldre väl underhållna ekonomibyggnader bestående av loge, gammalt stall, förrådsutrymmen och gammal drängbostad. Ekonomibyggnaderna har stor potential med möjlighet till flera användningsområden. Fastigheten är belägen i Solberga mellan Rydsgård och Skivarp. Goda kommunikationsmöjligheter med tågstation i Rydsgård och med bil når man Malmö på 40 min och Ystad på 20 min. Fastighetens totala tomtyta beräknas efter avslutad lantmäteriförrättning bli ca 2,0 hektar.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Malmö
Stortorget 15
235 31   Vellinge
Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Bilder (41)

Foto: Husfoto

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Bostadsbyggnaden ligger vackert med härlig utsikt över åkerlandskapet omgiven av en stor trädgård i väster och en trevlig innergård i öster. Bostaden är uppförd år 1840 i vitputsad stomme av sten under tak klätt med plåt (eternittak ligger kvar under plåttaket). Boyta enligt säljarens uppgift är ca 300 kvm. Nedanvåningen innehåller en välkomnade huvudentré med hall och gästtoalett. Från denna hall når man via en vacker vitmålad trappa till bostadens ovanvåning. Från entréhallen når man också ett stort ljust uterum med stora glaspartier vilka vetter mot en stor härlig trädgård med västerläge. Vidare innehåller nedanvåningen i södra delen en stor fin sal med fina gamla trägolv och högt i tak, sovrum med garderob och ett sällskapsrum. Nedanvåningens norra del består av tv-rum med kakelugn (ej fungerande), matsal, kontor, matrum (med fungerande kakelugn), modernt stort badrum renoverat år 2009, entréhall med trappa till oinredd vind, kök renoverat år 2010 och en tvättstuga renoverat år 2009. Ovanvåningen innehåller i söder ett sovrum med garderober och ett allrum vilket man når från huvudtrappan. Ovanvåningens norra del innehåller oinredd vind och ett sovrum.
Byggnadens grund består av torpargrund samt källare under en mindre del. Uppvärmning genom vattenburet system via en värmepump, jordvärme. Badrum, kök, tvättstuga och uterum har vattenburen golvvärme. Kommunalt vatten och avlopp till trekammarbrunn med efterföljande infiltrationsanläggning.

​Driftskostnader redovisas ej. Kontakta ansvarig mäklare för vidare information. Energideklaration upprättas på köparens begäran.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnader, u-formation

Fastighetens ekonomibyggnader är uppförda i en trevlig u-formation. Byggnaderna utgörs av äldre väl underhållna ekonomibyggnader bestående av loge, gammalt stall, förrådsutrymmen och gammal drängbostad. Den stora stallbyggnaden och logen är uppförda på 1930-talet. Ekonomibyggnaderna har stor potential med möjlighet till flera användningsområden.

Logen är uppförd i trästomme delvis klädd med plåt under tak klätt med eternittak. Tre stora portar vilka leder till en stor öppen del av logen. Vidare innehåller logen garage och ett mindre förråd.

Gamla stallet är uppfört i stomme av sten/tegel under eternittak. Innehåller gammal inredning och byggnaden används idag som stort förrådsutrymme.

Porthuset (den södra längan) är uppförd i stomme av sten/tegel under plåttak. Nytt tak och riktning av takstolar gjordes år 2013. Byggnaden innehåller gammalt pannrum, förrådsutrymmen och en gammal drängbostad.

Skog och mark

Åkermark

Säljaren har skickat in ansökan om avstyckning av fastigheten till Lantmäteriet under mars månad 2022. Lantmäteriförrättningen förväntas vara klar vid årskiftet 2022-2023. Tillträde till fastigheten kan ske tidigast efter lantmäteriförrättningen är klar och vunnit laga kraft. Säljaren svarar för lantmäterikostnaderna.

Rättsförhållande

Fastighet

Skurup Solberga 3:1

Ägare

Rolf Håkan Persson 1/1

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är beräknat eftersom försäljningen avser del av fastighet.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Karl-Johan Hansson
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
072-700 16 70

Fastighetsmäklare

Andreas Wahn
Agronom
Reg. fastighetsmäklare
070-320 29 10

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning