Stockeryd

Ostört läge, trevlig gårdsmiljö och vacker mangårdsbyggnad. 15 ha skog och 3 ha bete.
Areal: 18 ha
Kommun: Jönköping
Objektstyp: Gård
Prisidé: 3 750 000 SEK
Anbudsdag: 1/10 2018
Visning:
21/9 kl 15:30-16:30
Vänligen anmäl ert deltagande.
Stockeryd 1:9 är en fin liten gård med ett trevligt boende, 2,5 mil nordväst om Jönköping. Utmärkande för fastigheten är det ostörda läget, den trevliga gårdsmiljön med uppväxt trädgård och stora lönnar, samt framförallt den vackra mangårdsbyggnaden som helrenoverades i gammaldags stil i mitten på 1990-talet. På fastigheten finns även en lillstuga samt ladugård med enklare häststall. Den totala arealen är 18 ha varav 3 ha betesmark och 15 ha skogsmark. Virkesförråd 2 200 m3sk. Därutöver är fastigheten belägen endast 700 meter från natursköna Nackebosjön med bra badmöjligheter.

Sammanfattningsvis är Stockeryd 1:9 en tilltalande fastighet för dig som söker ett trevligt boende på landet med möjlighet till mindre djurhållning, skogsbruk och kanske lite jakt.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Jönköping
Klubbhusgatan 15
553 03   Jönköping
Reidar Pettersson
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-536 76 41

Bilder (25)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadshuset

En mycket trevlig mangårdsbyggnad uppförd på 1800-talet och tillbyggd/renoverad i mitten av 1990-talet. Byggnaden har sin äldre karaktär väl bevarad med många tidstypiska detaljer såsom förstukvist med snickarglädje, vackra trägolv och innertak mm. Boyta 154 m2 enligt fastighetstaxeringsuppgifter. Uppförd i 2 plan med delvis torpargrund och delvis gjuten platta. Stomme och fasad av trä. Tak med betongpannor. Huset är tilläggsisolerat och har 3-glasfönster. Uppvärmning med vattenburet värmesystem (vattenburen golvvärme i nedre plan förutom vardagsrummet, övriga rum har radiatorer i vackert gammaldags utförande). Eget vatten och avlopp. Centraldammsugare. Eldstäder har ej använts under många år, varför de måste kontrolleras innan användning.

Nedre plan: Hall/entré med klinkergolv (utrymme bakom dörr med centraldammsugarenhet (fungerar ej), inkommande kulvert, styrventiler till golvvärme, elskåp med 3-fasuttag mm). Vardagsrum med öppen spis. Rymligt kök med klinkergolv, tillbyggd matplats med öppet i nock, elspis med spiskupa och fläkt, kylskåp samt gammal vedspis. Groventré/tvättstuga med klinkergolv, tvättmaskin och torktumlare samt frysskåp. Badrum med klinker och kakel, wc, dusch och bubbelbadkar. Farstukvist med vacker snickarglädje. Uteplats/terrass på baksida. I anslutning till denna finns även en jordkällare.

Övre plan: Trapphall. Allrum. Tre sovrum med lösa garderober. Badrum med wc och dusch samt våtmatta på golv och vägg.

Lillstuga/panncentral

Byggnad med en byggnadsarea (utvändigt mått i ett plan) om ca 50 m2. Utgörs av en lägenhet i två plan samt panncentral. Stomme och fasad av trä. Torpargrund och tak med betongpannor.

Lägenheten har ett mindre kök med vedspis och kyl/frys, vardagsrum med öppen spis, sovloft samt badrum/tvättstuga med tvättmaskin/torktumlare, wc, dusch samt våtmatta på golv och vägg. Uppvärmning av lägenheten sker med direktel och vattenburen radiator. Panncentral med vedpanna (Perifal) och ackumulatortank om 1800 liter. Elpatron. Elektrisk varmvattenberedare, ihopkopplad med ackumulatortankens varmvattenberedare. Pumpautomat.

Energideklaration

Energideklaration är beställd.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Äldre ladugård uppförd av trä med plåttak. Byggnadsarea ca 200 m2. Utgörs av stall med två enkla boxar samt lösdriftsutrymme. Sedvanliga övriga utrymmen.

Verkstad/Förråd

Äldre byggnad av timmer med plåttak. Byggnadsarea ca 30 m2. Består av enkel verkstad/garage samt förråd.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Fastighetens jordbruksmark utgörs av ca 2,7 ha enligt skogsbruksplanen. Marken har använts som bete.

Skogsmark

En skogsbruksplan för fastigheten har upprättats av Skogspartner i februari 2018. Avdelningsbeskrivning, sammanställningar samt skogskarta bifogas. Enligt skogsbruksplanen är produktiv skogsmarksareal 15,2 ha. Trädslagsfördelning: tall 8 %, gran 81 % samt löv 11 %. Bonitet 9,5 m3sk/ha. Virkesförrådet enligt skogsbruksplanen är 2 114 m3sk. Därtill skall läggas ett års tillväxt varför virkesförrådet kan beräknas till ca 2 200 m3sk.

Köparen står risken för skador på skogen från kontraktsdagen. Köparen äger ej rätt till annan ersättning för eventuella skador uppkomna på skogen efter kontraktsdagen än utfallande ersättning från säljarens skogsförsäkring.

Jakt

Jakträtten står till köparens förfogande.

Rättsförhållande

Fastighet

Jönköping Bottnaryds-Stockeryd 1:9

Ägare

Tommy Fristedt 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 17,4 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 15,2 ha
Inägomark 2,7 ha
Övrigmark 0,4 ha
Summa: 18,3 ha

Taxeringsvärde

Typkod 120 (Lantbruksenhet bebyggd), taxeringsvärde år 2017
Skogsmark 421 000 kr
Åkermark 29 000 kr
Tomtmark 215 000 kr
Bostadsbyggnader 1 080 000 kr
Ekonomibyggnader 51 000 kr
Summa: 1 796 000 kr

Inteckningar

I fastigheten finns 6 penninginteckningar om totalt 1 410 500 kr.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Reidar Pettersson
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
036-16 76 41
070-536 76 41

Jag är intresserad av fastigheten Stockeryd och vill bli kontaktad

Senast inkomna fastigheter till försäljning