Stommen

Stommen
Areal: 4 ha
Kommun: Hjo
Objektstyp: Avstyckad gård
Prisidé: 2 950 000 SEK
Avstyckad gård i Korsberga

Stommen är en mindre gård i Korsberga och omfattar äldre byggnadsbestånd med renoveringsbehov som ger möjlighet att forma sitt eget boende. Här finns två bostäder och flertalet rymliga ekonomibyggnader. Markerna utgör sammanlagt ca 4 ha varav 2 ha utgör inägomark och 2 ha tomt och övrig mark. Fastigheten som är under avstyckning är väl placerad med närhet till grundskola i Korsberga och ca 12 km till Hjo samhälle.

Kontakta Areal

Kristian Strandell

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare

Stommen

Kristian Strandell

Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder

Visa alla 39 bilder
Visa alla 39 bilder

Foto: Kristian Strandell

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Bostadsbyggnad

Gårdens ursprungliga bostadshus är troligen uppfört runt sekelsiftet 1900. Boarean uppgår till 140 kvm enligt taxeringsinformationen och förr var huset delat i två lika, spegelvända, boenden. Bostaden är uppförd i trä på källar/torpargrund och med rödmålad träpanel och lertegel på taket. Fönstren är av typen 2-glas. Vatten fås ur egen borrad brunn och avloppet är kommunalt. Uppvärmningen sker med vedpanna, Alpha -1990 (med nyinstallerad elpatron), kopplat till vattenburet värmesystem. Pannan är placerad i ett pannrum i källaren.

Invändigt nås man av 50-60-tals standard där det på nedre plan finns köksentré, kök med äldre utrustning, rymligt vardagsrum, allrum med öppen spis (ej eldad i på senare tid) samt toalett med wc, tvättställ och duschplats. Det finns två invändiga uppgångar till övre plan, en på vardera gavelsida. Övre plan har två mindre badrum med wc, tvättställ och badkar, samt 3 sovrum samt snedgarderob.

Bostadsbyggnad

Stommens andra bostadshus är uppfört 1930 och beläget på andra sidan om vägen mot Klämmesbo. Här är den taxerade boarean 125 kvm. Även denna bostaden är uppförd i trä på källar/torpargrund med rödmålad träpanel, betongpannor på taket och 2-glas fönster. Vatten fås från gårdens borrade brunn och avloppet är kommunalt. Uppvärmningen sker med Nibe luft-vatten värmepump från 2019, kopplat till vattenburet värmesystem. Bostaden har eget elabonnemang. Bostaden har delvis renoverats senaste åren och på nedre plan finns hall, vardagsrum, fullt utrustat kök renoverat 2020 med snickerier från Marbodal, köksentré från bostadens baksida, badrum med wc, tvättställ, dusch och tvättmaskin. På övre plan finns en hall, ett utrymme dör det förberetts för toalett samt 4 sovrum. Källardel med pannrum och förråd med ingång både från bostadens insida och utsida. Invid bostaden ligger ett mindre magasin i trä med lertegeltak.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnader

Ladugård
Rymlig höghusladugård tillbyggd i omgångar med äldre djurdel för uppbundna djur där inredningen avlägsnats. Djurdelen har murade väggar och är tillbyggd på ladugårdens baksida och kortsida med ytterligare djurdelar på spaltgolv och på framsidan finns ett tillbyggt mjölkrum. Ovan djurdelen finns ett stor höränne. Rymlig logdel med äldre spannmålstork och övrigt lagringsutrymme. På taket ligger eternit. Bakom ladugården finns en stor gödselplatta och en gödsellagun med duk som rymmer 3 200 kbm.

Maskinhall
Maskinhall med del för gårdsverkstad uppförd i omgångar med de ungefärliga byggnadsmåtten 50x12 meter. Delvis gjuten platta, delvis jordgolv. Byggnaden har trästomme och plåttak.

Vagnsskjul
Vagnsskjul och garage med öppen del för maskinförvaring på jordgolv samt ett garage/verkstad med gjuten platta. Byggnaden är uppförd i trä med eternit på taket.

Garage
Garagebyggnad med murad stomme och gjuten platta. Invändigt finns en hästbox.

Förråd
Vedbod och hönshus med trästomme och tegeltak.

Skog och mark

Inägomark

I anslutning till fastigheten finns ca 2 ha inägomark där ca 1,2 ha är åkermark och 0,8 ha utgör betesmark.

Rättsförhållande

Fastighet

Hjo Korsberga 1:1, del av

Taxeringsvärde

För information se prospekt.

Karta

Mäklare

Areal | Skövde

Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Alla objekt från Skövde

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Dela

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier