Stora Blåsjön

Fastighet i fantastisk fjällmiljö om 167 ha produktiv skog, 11 370 m³sk. Egen jakt samt stuga.
Areal: 263 ha
Kommun: Strömsund
Objektstyp: Skog
Prisidé: 3 100 000 SEK
Anbudsdag: 20/6 2022
Skogsfastighet i fantastisk fjällmiljö vid Stora Blåsjön, Jämtland. Fastigheten har en areal om 263 ha och är belägen efter Stora-Blåsjöns östra strand, strax söder om Ankarede. Mycket väl arronderad i ett sammanhängande markområde som sträcker sig från Stora Blåsjöns strand i riktning mot Rödfjället. Goda möjligheter till egen ripjakt i den vackra fjällnära terrängen omgivet av de omkringliggande fjällmassiven. Total areal om 263 ha, varav ca 167 ha produktiv skogsmark. Den produktiva skogsmarken har ett virkesförråd om 11 370 m³sk och utgörs uteslutande av äldre skog med hög vildmarkskaraktär, utifrån fastighetens belägenhet. Egen enklare jaktstuga finns att tillgå lämplig för övernattning. Området har enligt uppgift god tillgång på ripa, tjäder och orre.

I Stora Blåsjön finns alla möjligheter till en trevlig vistelse. Det finns ett antal besöksmål som underjordiska Korallgrottan, Ankarede kyrkplats med kåtor och café. Under höstsommaren kryllar markerna av hjortron och kantareller. En tur på Stekenjokkvägen, vägen över fjället, ger en minnesvärd naturupplevelse. Stora Blåsjön är även känd för sitt fiske med många fina fiskevatten. Stora Blåsjön är ett snörikt område med snö från december till långt in i maj. På sydsluttningen av Mesklumpen ligger byns slalombackar med tre liftar samt två barnliftar.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Östersund
Ringvägen 2
831 34   Östersund
Sofia Palmkvist
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 16

Bilder (13)

Foto: Bengt Wiklander och Åsa Langgren. Några av bilderna är tagna på fastigheter i närområdet.

Fastighetsuppgifter

Skog och mark

Skogsmark

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad av Kalle Lennartsson, fältarbetet är utfört 2011 och 2015. Planen är framskriven och reviderad i mars 2022. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken 166,9 ha med ett virkesförråd om 11 370 m³sk. Fastigheten är grandominerad (82 %) följt av löv (10 %) och tall (9 %).

Skogsvård

Enligt skogsbruksplanen finns inga lagstadgade skogsvårdsåtgärder.

Jakt

Idag bedrivs jakten på egen fastighet. Här finns möjlighet att ansöka om inträde i angränsande jaktlag. För mer info och kontaktuppgifter kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Köparen övertar till fastigheten all tillhörande jakträtt per tillträdesdagen.

Fiske

Fastigheten har ingen fiskerätt.

Stuga

Nere vid stranden finns en enklare stuga/barack uppställd på lecasten med tak av plåt, ca 15 kvm. Köks pentry med kamin, våningssäng.

Rättsförhållande

Fastighet

Strömsund Stora Blåsjön 2:39

Ägare

Lars Jonasson 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret: 263,0 ha
Areal enligt skogsbruksplan:
Skogsmark 166,9 ha
Myr/kärr/mosse 26,1 ha
Övrigmark 70,8 ha
Summa: 263,8 ha

Taxeringsvärde

Typkod 110 (Lantbruksenhet obebyggd), taxeringsvärde år 2020
Skogsmark 1 488 000 kr
Skogsimpediment 163 000 kr
Summa: 1 651 000 kr

Inteckningar

Det finns en penninginteckning om 525 000 kr. Inga lån skall övertas av köparen.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för privatperson ej bosatt inom Strömsunds kommuns glesbygdsområde. Förvärv krävs alltid av juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län. Ansökningsavgift för privatperson 4 600 kr och för juridisk person 7 100 kr. Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband med upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.
För mer information se prospekt.

Försäljningssätt

För mer information se prospekt.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Sofia Palmkvist
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-290 60 16

Mäklarassistent

Bengt Wiklander
Mäklarassistent
070-681 23 72

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning