Stora Hamrum

Avstyckad gård med naturnära läge. Äldre tilltalande byggnadsbestånd.
Areal: 3 ha
Kommun: Hjo
Objektstyp: Avstyckad gård
Prisidé: 1 700 000 SEK
Boende utanför Korsberga med ostört och naturnära läge. Äldre och tilltalande byggnadsbestånd med renoveringsbehov som ger möjlighet att forma sitt eget boende. Den rymliga mangårdsbyggnaden om ca 350 kvm flankeras av två äldre flygelbyggander. Fastigheten som är under avstyckning är väl placerad med närhet till Tidan och Yans strandlinje och utgörs även av ett äldre magasin, ett vagnsskjul och ca 3 ha mark.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Skövde
Vasagatan 35 B
541 31   Skövde
Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
070-607 37 13

Bilder (22)

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnad

Den stilfulla manbyggnaden på Stora Hamrum är uppförd under 1800-talet och tillbyggt på senare tid. Byggnaden är uppförd med timmerstomme på torpargrund och lertegel på taket. Utvändigt är byggnaden beklädd med träpanel och fönstren är av typen 2-glasfönster. Boendet är på våning 1 och 2 och omfattar en ungefärlig boarea om ca 350 kvm, enligt taxeringsinformationen, fördelat på 10 rum.

Invändigt möts man av generösa ytor och äldre byggnadsdetaljer såsom dubbla spegeldörrar och kakelugnar (samtliga husets eldstäder behöver provtryckas och ev åtgärdas innan de tas i bruk). Bottenvåningen har en traditionell sex-delad planlösning, det vill säga ett brett mittparti med rymlig entré och storsal som på båda sidor omges av två rum. Salen är alltså placerad i husets mitt och försedd med två liknande rum på vardera sida. Entrén där uppgången till övre plan finns har ett rum med öppen spis till höger och köket till vänster som helt saknar inredning.
Tillbyggt finns toalett, tvättstuga och pigkammare. Andra våning har ett stort vardagsrum, 4 sovrum samt ett äldre badrum.

Källare under del av huset innehållande pannrum med ej fungerande värmesystem. Idag finns enbart underhållsvärme via luftvärmepump och elelement.
Eget avloppssystem av äldre okänt utförande. Egen borrad vattenbrunn. Ingen energideklaration kommer utföras.

Ekonomibyggnader

Flygelbyggnader

Vid mangårdsbyggnaden ligger två äldre flygelbyggnader, troligen uppförda under 1800-talet. Båda byggnaderna, som är i stort behov av upprustning, har stenfot, timmerstomme och lertegeltak. Huvudsakliga användningen är i dag som förråd, garage och vedbod.

Ekonomibyggnader

Vagnslider och verkstad
Före detta stallbyggnad uppförd 1901 som på senare tid använts som mindre gårdsverkstad, förråd och vagnslider. Murad stomme i tegel och tillbyggd i trä. På taket ligger lertegel.

Traktorgarage
Mindre traktorgarage med eternittak

Skog och mark

Mark

I anslutning till fastigheten finns ca 2 ha mark, delvis betesmark, delvis övrig mark. Om planerad avstyckning beviljas kommer fastigheten att bilda gräns mot både Yan och Tidan.

Rättsförhållande

Fastighet

Del av Hjo Stora Hamrum 4:12

Taxeringsvärde

För mer information se prospekt.

Karta

Ansvarig mäklare

Kristian Strandell
Jägmästare
Reg. fastighetsmäklare
0511-821 90
070-607 37 13

Senast inkomna fastigheter till försäljning