Såld

Näs gård

Näs gård
Areal: 161 ha
Kommun: Strängnäs
Objektstyp: Gård
  • Denna fastighet är såld
Viltparadis och 549 ha av Mälaren medföljer.

Fogdön är en naturskön halvö som från Strängnäs sträcker sig cirka 15 km nordväst ut i Mälaren. Det variationsrika landskapet, omflutet på tre sidor av Mälarens vatten, präglas av öppna odlingsmarker, lätt kuperade skogar, anrika byar och gårdsbebyggelser samt tre medeltida kyrkor.

Näs gård är enastående vackert och ostört belägen, nästan längst ut på Fogdön, innanför Rällingeviken och Näsudden. Strängnäs befinner sig 19 km åt sydost som nås med bil inom 20 min och en motsvarande resa till Stockholm tar cirka en timme.

Fastigheten har i princip en rektangulär ägofigur med en landareal om 161 ha, varav merparten utgörs av 70 ha bördig skogsmark med 11 300 m3sk samt åker- och betesmark om 74 ha. Strandlinjen är över 4 km lång och till gården hör också 549 ha eget vatten i Mälaren.

Fastighetens geografi medför marker naturligt rika på vilt, vilket ger förnämliga möjligheter till spännande jaktupplevelser. För den fiskeintresserade kan Näs gård även ge både goda husbehovsfångster och naturupplevelser och det kan med fog konstateras att fastigheten utgör ett paradis för det vilda.

Näs gård var ursprungligen ett fiskehemman och gårdscentrum är till stor del uppfört 1888 på en höjd med fin utsikt över markerna, cirka 500 m från Mälarens strand. Den gedigna mangårdsbyggnaden flankeras av två karaktärsskapande ekonomiflyglar i timmer. Strax söder om gårdscentrum finns också en mindre bostadsbyggnad som tidigare utgjort tjänstebostad.

Kontakta oss på Areal

Kontakta oss på Areal

Jag vill bli kontaktad

Bevaka kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Visa & välj bevakningskriterier