Ströms Gård

Stadsnära gård i lantligt läge, 6 ha betesmark. Bostadshus och ekonomibyggnader.
Areal: 8 ha
Kommun: Sigtuna
Objektstyp: Gård
Prisidé: 11 000 000 SEK
Anbudsdag: 8/4 2021
Visning:
20/3 2021
Anmälan krävs för visning och visningstid bokas hos mäklaren.
23/3 2021
Anmälan krävs för visning och visningstid bokas hos mäklaren.
7/4 kl 15:00-16:00
Ströms gård är idealisk för den som önskar en boplats med ett stadsnära läge kombinerat med livet på landet och allt det har att erbjuda. Gården ligger geografiskt väl belägen cirka 30 minuter från Stockholms innerstad med bil. Gårdscentrum, beläget på en boplats med anor från 1700-talet, utgörs av en rejäl mangårdsbyggnad med enastående utsikt över Fysingen. Därtill finns ytterligare en bostadsbyggnad, ett garage med en lägenhet, en sommarstuga samt ladugård, loge, magasin/stall.
Gårdens landareal om cirka 8 ha utgörs huvudsakligen av ca 6 ha betesmark.

Med sitt naturnära läge med sjön Fysingen som granne kombinerat med närheten till såväl Stockholm som Sigtuna så är detta gården för dig som önskar livet på landet kombinerat med närhet till storstaden. Lägg därtill närheten till Arlanda och hela världen endast en kort bilresa norrut.
Läs vidare

Ansvarig mäklare

Areal | Uppsala
Salagatan 18 A
753 30   Uppsala
Anton Stolpe Nordin
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-693 51 18

Bilder (44)

Foto: Anton Stolpe Nordin, Areal.

Fastighetsuppgifter

Bostadsbyggnader

Mangårdsbyggnaden

Mangårdsbyggnaden är belägen på en höjd med utsikt över gårdscentrum och sjön Fysingen i öst. Huset ger ett lantligt intryck med sin klassiska rumsfördelning med sex rum i fil på nedre botten och utsikt över gården och betesmarken. Huset är idag i ett beboligt skick men med en byggnadsvårdsrenovering skulle huset kunna nå sin fulla potential.

Byggnaden har en stomme av timmer klädd med putsad fasad. Grunden är delvis en gjuten källare och delvis en torpargrund. Det brutna sadeltaket är klätt med tvåkupigt lertegel. Byggnaden har kopplade tvåglasfönster. Uppvärmningen sker genom ett vattenburet system via kulvert från en flispanna belägen i ladugården. Det finns fyra eldstäder i huset. Dessa är ej besiktade. Vattnet är kommunalt och avlopp kommer kopplas in på det kommunala avloppet under våren av säljaren. Fiber är ej inkopplat men kommer kopplas in av IP-only. Fiberrör är redan nedlagda fram till tomten. Boarean är ej uppmätt men uppgår enligt taxeringsuppgifterna till 209 kvm.

Planlösning:
Nedre botten består av en stor entré med bra ljusinsläpp och golv beklätt med klinker och trä. Till höger från entrén nås köket som har trägolv och äldre kökstommar och luckor. I köket finns diskmaskin, spis/ugn och kyl. Det även finns en vedspis. Från köket når man groventrén med separat ingång från husets norra gavel. Groventrén har golv beklätt med klinker. Innanför groventrén finns en toalett med tvättmaskin och torktumlare, handfat, WC och dusch. Tillbaka i köket når man även ett matrum som vetter mot husets baksida. Matrummet har ett trägolv. Vidare från matrummet når man salen som har parkettgolv och en kakelugn. Salen har dörrar ut till hallen och vidare in till en mindre salong med en öppen spis. I salongen finns en dörr som leder in till ett kontor. Från kontoret kommer man tillbaka in till stora entrén.

Från entrén på nedre botten når man övervåningen via en trappa. Övervåningen består av en hall med trägolv och balkong mot framsidan. Innanför hallen finns övervåningens sal med trägolv och kakelugn. Innanför salen finns två sovrum. Från hallen når man även en passage som leder till ett badrum med WC, kommod med tvättställ och dusch. Badrummet har väggar och golv av klinker och kakel. Vidare förbi passagen finns ytterligare ett mindre sovrum samt en kattvind.

Källaren, som nås via en trappa från entrén på nedre botten, består av en äldre tvättstuga, matkällare, värmecentral/pannrum samt ett äldre pannrum där det tidigare stått en oljetank.

Norr om bostaden finns en förrådsbyggnad samt en jordkällare.

Gamla bostadshuset

Det gamla huset är uppfört i 1 1/2 plan med stomme i timmer på torpargrund. Fasad beklädd med stående träpanel under brutet sadeltak beklätt med tegelpannor. Uppvärmning sker med vattenburet system anslutet via kulvert till flispannan i ladugården. Byggnaden har enligt taxeringsuppgifter en boyta om 82 kvm med en biyta om 6 kvm. Avlopp och vatten är lika som för mangårdsbyggnaden. Huset är i behov av renovering av ytskikt.

Planlösning:
Nedre botten består av entré och hall, kök med vedkamin, sovrum med kakelugn, kammare, vardagsrum, sovrum och toalett med dusch.
Övervåningen utgörs av hall, allrum samt två sovrum med garderober.

På tomten finns ett uthus/vedbod i enklare standard.

Byggnaden är uthyrd i dagsläget och hyresgästerna nyttjar även delar av ekonomibyggnaderna. Hyresgästerna kommer sägas upp av säljaren.

Garaget

Söder om mangårdsbyggnaden, på andra sidan vägen, finns ett garage/verkstad med en lägenhet. Byggnadsyta om ca 100 kvm. Det nedre planet rymmer ett trebilsgarage och verkstad och det övre planet rymmer en lägenhet om 2-rok med en boyta om 63 m2. Vatten och avlopp är lika som för mangårdsbyggnaden och detsamma gäller uppvärmningen. Byggnaden är uthyrd men hyresgästen kommer avflytta i början på april.

Nedanför garaget finns en friggebod.

Sommarstuga

Norr om gårdscentrum finns en mindre sommarstuga på ca 15 kvm. Byggnaden har en stomme av trä stående på plintar. Sadeltak beklätt med plåt. Byggnaden består av ett rum och litet pentry vid entrén. Sommarvatten finns indraget, i övrigt är funktionen är okänd.

Till byggnaden finns ett mindre förråd och utedass. Det finns även en bastubyggnad som mäter ca 2 * 4 m med en vedeldad bastu.

Energideklaration

Det finns ej någon energideklaration upprättad för bostadshusen och det kommer ej upprättas eller bekostas av säljaren.

Ekonomibyggnader

Ladugård

Ladugården har en murad stomme med överbyggnad av trä. Golvet är av gjuten betong och taket är beklätt med plåt. Bjälklaget till skullen är av gjuten betong. Byggnadsytan på mark är ca 10,9 * 34,6 m. I byggnaden finns ett pannrum med flispanna och ackumulatortank som värmer bostadshusen och ladugården. I byggnaden finns det vidare garage, förvaringsutrymmen samt ett rum som är inrett för café med uteplats mot Fysingen. Skulle sträcker sig över hela ladugården. På skullen finns en påfyllningsficka för flis till pannan. Vatten och el finns i byggnaden.

Magasin/Stall

Det gamla stallet har en byggnadsyta om ca 7,9 * 18,4 m och är uppförd i trä och med murad stomme. Taket är beklätt med tegel och plåt. Golvet är delvis gjutet. Byggnaden innehåller en äldre torkanläggning som ej är i drift. Vissa delar av torken är bortplockade. I byggnaden finns en stalldel med två boxar i enklare standard. På baksidan finns ett påbyggt pannrum för panna till torken.

Loge

Logen är belägen på gårdsplan mittemot ladugården och har en stomme av liggande timmer stående på grundstenar. Taket är beklätt med plåt. I byggnaden finns loggolv av trä och grusat golv. Byggnaden används till förvaring och som flislager. Det finns en port mot gårdsplan och en på den västra gaveln. Byggnadsytan på mark är ca 12,9 * 26,6 m.

Skog och mark

Åker- och betesmark

Betesmarken som finns på fastigheten uppgår till ca 6 ha enligt mätningar i fastighetskartan. Betesmarken är stängslad och ligger i huvudsak norr om gårdscentrum i en dalgång på Brunkebergsåsen som går genom fastigheten. Betesmarken varieras av öppen mark bruten av mindre skogbeklädda holmar.

Rättsförhållande

Fastighet

SIGTUNA STRÖM 1:16

Ägare

Christian Rinman 1/1

Areal

Areal enligt fastighetsregistret 8,6552 ha

Taxeringsvärde

Fastigheten är nybildad och saknar taxeringsvärden men har preliminär typkod 120 (bebyggd lantbruksenhet). För mer information se prospekt.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd erfordras ej för fysisk person. Förvärv av juridisk person (exempelvis aktiebolag) kräver förvärvstillstånd.

Prospekt mm

Beställ tryckt prospekt

Karta

Ansvarig mäklare

Anton Stolpe Nordin
Skogsmästare
Reg. fastighetsmäklare
073-693 51 18

Mäklarassistent

Marcus Hallenberg
Ekonomagronom
Reg. fastighetsmäklare
070-625 98 03

Jag är intresserad av fastigheten Ströms Gård och vill bli kontaktad

Bevakning av kommande fastighetsobjekt

När objekt som stämmer med dina kriterier finns så skickar vi ett epostmeddelande med information om objekten som finns ute till försäljning.
Blekinge
Dalarna
Gävleborg
Gotland
Halland
Jämtland
Jönköping
Kalmar
Kronoberg
Norrbotten
Örebro
Östergötland
Skåne
Södermanland
Stockholm
Uppsala
Värmland
Västerbotten
Västernorrland
Västmanland
Västra Götaland
Alla nivåer
0-5 Mkr
5-10 Mkr
10-15 Mkr
+15 Mkr

Senast inkomna fastigheter till försäljning